Zoeken

Zoeken sluiten

Meer energie krijgen? 20x tips voor elke dag

donderdag 4 november 2021

Meer energie krijgen? Tips voor elke dag

Wil je meer energie krijgen? In deze tijd van het jaar is het niet zo gek dat we wat minder energie hebben. Tenslotte worden de dagen korter en kouder. We zijn meer binnen dan buiten. Daarnaast missen we het zonlicht van de zomer dat ons energie geeft. De zon geeft namelijk ons serotonine gehalte een boost. Het kan echter ook zijn dat je minder energie hebt door allerlei gedachten in je hoofd. Misschien ben je aan het piekeren en heb je een rusteloos gevoel. In dat geval is er sprake van drukte in je hoofd. Bovendien kan het bij een gebrek aan energie zo zijn dat je lichamelijk te weinig actief bent. Daarnaast kun je zelfs minder energie hebben doordat je te weinig in de natuur bent. In dit blogartikel geven wij je tips waarmee meer energie krijgen makkelijk wordt!

meer energie

Onze coaches zijn gespecialiseerd in het coachen van mensen met stress en burn-out, depressie en angst- en/of paniekaanvallen. Wij zorgen dat je snel de juiste hulp krijgt.
Online cursus
159.00
Online cursus
Stap voor stap stressvrij, bewezen effectief, op basis van het Liberi Fasenplan.

Meer energie krijgen en minder stress

Wat zijn de symptomen van weinig energie? Hoe kun je herkennen dat jouw energielevel niet optimaal is? Je merkt dat je steeds eerder moe bent en weinig zin hebt om dingen te ondernemen. Je voelt je steeds vaker lusteloos, dit kan zowel lichamelijk als geestelijk zijn. Het kan zelfs leiden tot extreme vermoeidheid. Daarnaast kun je last krijgen van slaapproblemen, zoals onrustig slapen Tevens kun je spanningshoofdpijn hebben doordat je lichaam dit als stress ervaart.

Een gebrek aan energie kan ook geestelijk zijn. Misschien ben je overprikkeld of ervaar je negatieve gedachten. Daarnaast kun je concentratieproblemen hebben of moeite hebben met helder denken Bovendien kan het zijn dat je positiviteit, inspiratie of creativiteit mist in je werk of in je leven. Vraag jezelf dan ook eens af, doe ik de dingen die ik echt leuk vindt en die bij mij passen? Deze vraag is makkelijker te beantwoorden als je eerst jouw persoonlijke waarden bepaalt. Zo zul je steeds authentieker worden en zul je meer energie krijgen.

Kortom, als je meer energie wilt, zul je ook moeten zorgen voor meer rust in je hoofd Je hoofd leegmaken dus en ruimte maken voor nieuwe energie.

HSP en meer energie krijgen

Als je een hoogsensitief persoon bent, is het ook vaak zo dat emoties en energieën van anderen sterker bij jou binnenkomen. Dit kan vermoeid maken waardoor je minder energie hebt. Kortom, ga bewust om met jouw energie.

Burn-out test
Gratis
Burn-out test
Onze gratis burn-out test geeft je in 50 vragen antwoord hoe het nu daadwerkelijk is gesteld met jouw stressniveau.

Meer energie krijgen: 20x tips

Meer energie krijgen van de natuur

De natuur in, dat is misschien wel de beste tip om meer energie te krijgen. Zo geven bomen geluksstofjes af en zorgen oceanen voor meer zuurstof. Wist je dat de natuur ook de verbinding met jezelf kan verbeteren? Probeer eens bosbaden Kortom, de natuur geeft rust, maar ook energie.

Tijd voor jezelf

Geef jij genoeg aandacht aan jezelf? Zorg voor voldoende tijd voor jezelf en geef jezelf zowel lichamelijke als spirituele aandacht. Dit laatste zal jouw zelfbeeld verbeteren. Zo zul je beter in je vel komen en vanzelf meer energie krijgen. Maak gebruik van deze self care tips, zoals een massage

Verlaag je cortisol

Je zult meer energie krijgen door jouw cortisol te verlagen. Cortisol is het stresshormoon dat wordt aangemaakt in onze hersenen, namelijk door onze neurotransmitters Een te hoog cortisol gehalte beperkt namelijk de aanmaak van onze gelukshormonen, zoals serotonine en dopamine

Positieve mindset

Door controle te krijgen over je mindset, kun je controle krijgen over jouw energie. Misschien ben je perfectionistisch en heb je moeite met controle loslaten Dit zou het ontwikkelen van een positieve mindset in de weg kunnen zitten.

Aarden in de ochtend

Door jouw dag te beginnen met aarden, zul je je beter en zekerder voelen. Het mooiste is als je dit in de natuur kunt doen door met blote voeten over het gras of over het strand te lopen. Daarnaast kun je dit gewoon in je woonkamer doen door bewust contact te maken met de grond onder je voeten.

meer energie

Schrijf jouw doelen op

Door het opschrijven van jouw doelen geef je jezelf wat meer houvast en rust. Zo voorkom je chaos in je hoofd, maar ook in je leven. Deze doelen kunnen zowel persoonlijke doelen zijn als werkgerelateerde doelen.

Verminder jouw werkdruk

Heb je een hoge werkdruk dat veel van jouw energie vraagt? Misschien kun je delegeren? Herken tijdig de eerste signalen van overspannenheid.

Gezonde ademhaling

Jouw ademhaling kan jou energie kosten of juist meer energie geven. Probeer deze ademhalingsoefeningen eens.

Zorg voor innerlijke rust

Meer energie krijgen begint ook met het hebben van innerlijke rust Probeer te ontdekken wat jouw innerlijke rust in de weg staat.

Vermijd energievreters

Meer energie krijgen door energievreters zoveel mogelijk te vermijden. Denk bijvoorbeeld aan social media, maar ook aan mensen die veel van jouw energie vragen. Ga alleen om met mensen die een positieve instelling hebben.

Voldoende rustmomenten

Zorg de hele dag door voor kleine pauzes. Zo zul je jouw energiepeil veel beter op peil kunnen houden.

Onze coaches zijn gespecialiseerd in het coachen van mensen met stress en burn-out, depressie en angst- en/of paniekaanvallen. Wij zorgen dat je snel de juiste hulp krijgt.
Online cursus
159.00
Online cursus
Stap voor stap stressvrij, bewezen effectief, op basis van het Liberi Fasenplan.

Wees creatief

Creatief zijn geeft ook nieuwe energie. De hersenen zullen hierdoor ontspannen wat een goed gevoel geeft.

Draai muziek

Als je weinig energie hebt is het verleidelijk om op te bank te blijven zitten. Toch zul je meer energie krijgen door in beweging te komen, bijvoorbeeld door te dansen. Daarnaast kan muziek luisteren jou al meer energie geven.

Ontspannen en meer energie krijgen

Meer energie krijgen begint met ontspannen. Zoek een vorm van mindfulness die bij jou past, bijvoorbeeld mediteren of yoga 

Goed en genoeg slapen

Een gezond slaappatroon is onontbeerlijk om meer energie te krijgen. Ontdek onze slaaptips voor beter slapen.

Weerstand verbeteren

Wil je meer energie krijgen dat is het belangrijk om jouw weerstand te verbeteren. Dit doe je door voor zowel jouw lichamelijke als jouw mentale gezondheid te zorgen. Daarnaast geef je aandacht aan jouw emotionele en spirituele gezondheid, zoals door het dagelijks uiten van jouw dankbaarheid Met zinvol leven draag je ook bij aan een betere weerstand

Meer energie krijgen door voeding

Voeding kan jou energie geven of juist energie kosten. Vermijd ongezonde voeding en teveel suikers. Wees daarnaast matig met het eten van gluten. Begin de dag met een gezond en voedzaam ontbijt dat vooral vetten en eiwitten bevat. Tussendoor kies je zoveel mogelijk voor gezonde snacks. Wist je dat er ook brainfood bestaat? Zo geef je ook jouw hersenen de benodigde energie om mentaal in balans te blijven.

Zorg voor je hormonen

Heb je een energiegebrek? Grote kans dat jouw hormonen uit balans zijn. Ontdek meer over onze belangrijke hormonen progesteron en oestrogeen die verantwoordelijk zijn voor ons energielevel.

Wandelen en meer energie krijgen

Naar de sportschool gaan is niet direct nodig om meer energie te krijgen. Ook wandelen zorgt al voor meer energie. Wandel dagelijks minimaal een halfuur in een matig tot snel tempo en je zult het verschil al merken.

Werk aan je zelfvertrouwen

Meer energie krijgen door aan je zelfvertrouwen te werken? Ja, want onzekerheid vergt ook veel van onze energie. Meer zelfvertrouwen betekent ook meer zelfliefde.

meer energie

Meer energie krijgen voor meer plezier

Als we meer energie hebben, kunnen we niet alleen beter ons werk doen, maar ook kunnen we beter genieten. Meer energie krijgen begint met ontspanning en het verminderen van stress. Zowel jouw lichaam als jouw geest hebben nieuwe energie nodig. Heb je behoefte aan meer structuur om dagelijks meer energie te krijgen? Dan is het creëren van een ochtendroutine een goed idee voor jou. Met beweging, voeding en slapen geef je jouw lichaam nieuwe energie. Mentaal zullen wij meer energie krijgen door ons hoofd leeg te maken. Vervolgens zoek je naar dingen die jou inspiratie geven en zorgen voor een positieve mindset, want meer energie betekent ook meer plezier!

Wil jij hulp bij stress of burn-out?

Doe geheel vrijblijvend de burn-out test of neem contact met ons op.

Direct contact Of bel 085 - 5363606

Laat een reactie achter op dit blogartikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit bericht:
×
Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over stress en burn-out. Inschrijven