Zoeken

Zoeken sluiten
Liberi

Burn-out-coach

Burn-out coach, snel aan de slag met een specialist bij stress en burn-out?

Burn-out, bij Liberi, binnen een week aan de slag met je eigen burn-out coach.
Het hebben van een burn-out kan een zware periode in je leven zijn. Onderzoeken tonen aan dat de duur van een burn-out kan worden gehalveerd door deskundige begeleiding van een burn-out coach. Het is daarom van groot belang dat je een coach vindt die past bij de vraag die je hebt en de deskundigheid heeft om je op een goede manier te helpen. Lees in dit blog alles over hoe je een goede coach kunt herkennen en waaruit de begeleiding van de coaches van Liberi bestaat.

Burn-out coach, een vak apart

Iedereen mag zich coach noemen, dit komt omdat de titel coach niet beschermd is. Dit kan leiden tot wildgroei van coaches en burn-out coaches. Zo kan het gebeuren dat mensen die een burn-out hebben gehad, zich ineens ervaringsdeskundige noemen en een praktijk starten als burn-out coach. Het is daarom van groot belang om altijd de kwaliteit te controleren van de coach. Bij Liberi hebben we dat al voor je gedaan wat betekent dat al onze coaches:

 • Gecertificeerd coach zijn bij een beroepsvereniging (NOBCO, VESB en STIR)
 • Dan wel gediplomeerd therapeut zijn (psycholoog, maatschappelijk werk, psychomotorisch therapeut)
 • Het juiste opleidingsniveau hebben (HBO+)
 • Voldoende ervaring hebben met het begeleiden van mensen met een burn-out (ten minste 5 jaar)
 • Bewezen vaardig zijn in het begeleiden van mensen met een burn-out
 • Jaarlijks worden bijgeschoold op thema’s die relevant zijn bij burn-out
 • Zelf persoonlijke ervaring hebben met stress en burn-out en de impact die dit heeft op je leven

Omdat je kwetsbaar bent op het moment dat je lichamelijk en/of emotioneel bent uitgeput is het soms erg moeilijk om dit te controleren. Toch is juist in die periode deskundige begeleiding ontzettend belangrijk. Ondeskundige begeleiding (ook al is het nog zo goed bedoeld) kan leiden tot een stagnatie of zelfs achteruitgang in het herstel.

Neem contact met ons op

Heb ik een burn-out coach nodig?

Het is aan een huisarts of bedrijfsarts om te bepalen of je een burn-out hebt. Toch kun je met de onze gevalideerde burn-out test  een goede indicatie krijgen, aangezien huisartsen deze zelf ook gebruiken bij de diagnose stelling. Vul de test in en neem de uitslag mee naar de huisarts. Omdat vanaf 1 januari 2012 een burn-out niet meer onder de ziektekostenverzekering valt, is de behandeling van een burn-out vaak voor eigen rekening. In de praktijk zien we dat mensen begeleiding krijgen van de praktijkondersteuner of met een onterechte diagnose verwezen worden naar een psycholoog.

burn-out-coach-liberi

Een praktijkondersteuner is geen specialist voor de specifieke begeleiding van mensen met een burn-out, terwijl een verwijzing naar een psycholoog voor bijvoorbeeld depressie of een angststoornis geen recht doet aan de klachten die je hebt. Je bent namelijk niet ziek met een burn-out, je bent uitgeput. Een deskundige burn-out coach kan jou op de juiste manier begeleiden en zo een plan van aanpak opstellen wat past bij de uitdagingen waar jij nu tegen aan loopt. Vaak worden de kosten van begeleiding door een burn-out coach betaald door je werkgever of door je arbeidsongeschiktheidsverzekering. Lees hier alles over andere vergoedingsmogelijkheden.

Wat kan een burn-out coach voor mij betekenen?

Een burn-out coach kan jou op verschillende manieren ondersteunen. Het is namelijk al een groot verschil of er sprake is van overspanning of een burn-out. Een goede burn-out coach kijkt samen met jou naar wat jouw draagkracht is en wat jij op dit moment verantwoord kunt oppakken. Dit betekent dat een coach samen met jou kijkt wat op dat moment passend is. In die periode van je burn-out dat je het overzicht niet meer hebt kan dit wat meer sturend zijn, op het moment dat je het zelf kunt is dat meer stimulerend. Bij Liberi maken we gebruik van een Fasenplan waarin de volgende Fasen aan de orde komen:

 • Acceptatie: Het leren accepteren van de situatie en je eigen rol daarin zien waardoor je de ruimte vindt om iets te veranderen.
 • Stabilisatie: Uitzoeken waardoor je uitgeput bent geraakt en door de juiste keuzes te maken weer in balans komen.
 • Activatie: Opbouwen van activiteiten en oefenen met het herkennen van lichaamssignalen en grenzen aangeven.
 • Integratie: Ook na herstel zorgen voor terugvalpreventie en maximale autonomie herstel.

Afhankelijk van jou situatie en behoeften hebben wij altijd een pakket waarin jouw burn-out coach je gedurende 2, 3, 5 of 7 maanden begeleidt om weer volledig te herstellen van jouw burn-out.

Wat maakt een burn-out coach van Liberi anders dan een andere coach?

Zoals eerder beschreven zijn de burn-out coaches van Liberi op alle vlakken gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met stress en burn-out. Doordat we als een collectief werken, kunnen we ook continu van elkaar leren en elkaar consulteren tijdens trajecten. Liberi kent op deze manier een multidisciplinaire structuur met:

 • Psychologen
 • Psychomotorische therapeuten
 • Maatschappelijk werkers
 • Verpleegkundigen
 • Fysiotherapeuten

Hierdoor hebben we altijd de kennis in onze organisatie om jou de best mogelijke begeleiding te bieden. Door ons unieke Fasenplan kan elke burn-out coach een combinatie van cognitieve gedragstherapie, oplossingsgericht werken, mindfulness en ervaringsgericht werken combineren met bewegen in de natuur.

burn-out-coaching-liberi

Bij Liberi hebben we de mogelijkheid om zonder wachtlijsten je gelijk te koppelen aan jouw burn-out coach. Ook de bemiddeling met je werkgever over de kosten van een traject kunnen wij uit handen nemen. Tijdens het traject kun je jouw burn-out coach altijd bellen, mailen of whatsappen waardoor je altijd een aanspreekpunt hebt. Ook bij de contacten met je leidinggevende, HR of bedrijfsarts kan je burn-out coach ondersteunen.

Een intake bij een burn-out coach van Liberi is vrijblijvend waardoor je zonder risico kunt ervaren of dit passend voor jou is. Tijdens jouw traject is jouw privacy bij ons altijd gegarandeerd. Je burn-out coach rapporteert zodat je werkgever op de hoogte is van jouw vorderingen, maar pas na jouw toestemming en input op het verslag. Deze verslagen delen we via een beveiligde omgeving.

Start vandaag nog met herstel samen met jouw burn-out coach

Bij Liberi beloven we: intake binnen een week. Tijdens een burn-out kan elke dag voelen als een eeuwigheid. Wij weten als geen ander dat deskundige begeleiding van een burn-out coach jou snel weer wat beter kan laten voelen. Neem gerust contact op voor een gratis consult of plan je vrijblijvende intake. Wat jouw vraag voor onze burn-out coach ook is, Liberi zet je in beweging.

×
Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over stress en burn-out. Inschrijven