Zoeken

Zoeken sluiten
Liberi

Vergoeding Coaching

Vergoeding coaching

Als je op zoek bent naar coaching wil je weten welke vergoedingsmogelijkheden er zijn. Deze mogelijkheden zijn zeer divers en sterk afhankelijk van je persoonlijke situatie. Daarom leggen we uit welke mogelijkheden er zijn en wat voor jouw specifieke situatie het beste past. Staat er geen passende mogelijkheid bij? Neem dan gerust contact op. Ons telefonisch consult is gratis en geeft snel meer duidelijkheid.

Mogelijkheid tot vergoeding coaching 1: bekijk je CAO

Telkens meer werkgevers willen investeren in jouw persoonlijke ontwikkeling. Als je uit valt door stress of burn-out zijn hier hoge kosten mee gemoeid voor jouw werkgever. Als een onderdeel van jouw secundaire arbeidsvoorwaarden kan dit zelfs opgenomen zijn in je CAO. Immers persoonlijke ontwikkeling, vitaliteit en duurzame inzetbaarheid zijn belangrijke thema’s voor werkgevers. In de CAO kan onder andere een coachings- of opleidingsbudget opgenomen zijn. Je CAO kun je opvragen bij je HR-manager. Daarnaast heb je vaak een personeelshandboek of een online CAO waarin je de vergoedingen voor coaching kunt terugvinden

Mogelijkheid tot vergoeding coaching 2: Vraag het aan je HR-manager

Bij elk bedrijf is er iemand die verantwoordelijk is voor HR of P&O (personeelszaken). Deze persoon heeft vaak een opleidings- of coachings budget dat ingezet kan worden wanneer werknemers dat nodig hebben. Door middel van coaching jezelf ontwikkelen is vergeleken met andere vormen relatief goedkoop. Hierdoor kunnen veel kosten bespaard worden als coaching op tijd, preventief ingezet wordt. Vaak zijn HR-managers enthousiast aangezien dat je zelf tijdig aangeeft wat je nodig hebt om duurzaam inzetbaar te blijven. Een belangrijk onderdeel van de taken van een HR-manager is verzuim reduceren. Bij Liberi kun je altijd vrijblijvend een intake plannen. Zo kom je samen tot een plan wat je met een offerte kunt presenteren aan je HR-manager. Daarnaast kent Liberi HR-support waarmee er altijd een expert beschikbaar is om vragen rond verzuim te beantwoorden voor jou en je HR-manager.

vergoeding-coaching-liberi

Mogelijkheid tot vergoeding coaching 3: Vraag het aan je leidinggevende

Als de HR-manager niet degene is die verantwoordelijk is voor de uitgaven voor persoonlijke ontwikkeling dan kun je dit vragen aan je leidinggevende of directeur. Ook hiervoor geldt dat Liberi je vrijblijvend kan en wil ondersteunen bij het opstellen van een plan en bijpassende offerte. Ook kent Liberi de mogelijkheid om een bemiddelaar in te zetten die namens jou kan uitleggen waarom coaching voor alle partijen voordelig is.

Mogelijkheid tot vergoeding coaching 4: Belastingaftrek voor ondernemers

Voor ondernemers zijn de kosten van coaching aftrekbaar van de belasting. Deze kosten kun je opgeven als bedrijfskosten. Vraag hiervoor altijd eerst advies bij je accountant, boekhouder of belastingadviseur. Coaching bij stress en burn-out kan voor ondernemers onmisbaar zijn om blijvend inzetbaar te zijn. De impact van verzuim is voor een ondernemer altijd groter aangezien met eventueel uitvallen van de ondernemer, het bedrijf gelijk stil komt te liggen.

Mogelijkheid tot vergoeding coaching 5: Arbeidsongeschiktheids verzekering

Heb je een arbeidsongeschiktheidsverzekering? Dan is het vaak zo dat deze bereid is om (deels) mee te betalen aan coaching bij stress en burn-out. De kosten als gevolg van verzuim lopen snel hoog op. Als er door preventieve coaching, verzuim voorkomen kan worden, zijn veel verzekeraars hier zeker toe bereid. Ook bij (gedeeltelijke) uitval wil een arbeidsongeschiktheidsverzekering vaak wel investeren in het verkorten van het verzuim, ofwel het verbeteren van de situatie. Ook hiervoor geldt dat de bemiddelaar van Liberi je hierbij kan ondersteunen.

Mogelijkheid tot vergoeding coaching 6: Gratis passend advies

Als er geen passende vergoeding voor je bestaat en je hebt zelf niet de middelen om een traject te betalen dan denken we actief met je mee voor een passende oplossing. Liberi is een sociaal bewogen organisatie wat onder andere betekent dat we samen met jou in gesprek gaan hoe we kunnen komen tot een aanbod dat past bij jouw situatie. Met coaches door heel Nederland hebben we een groot netwerk. Hierdoor kunnen we jou het meest optimale advies geven.

Mogelijkheden tot vergoeding coaching 7: zorgverzekering

Coaching wordt door geen enkele zorgverzekering vanuit de basisverzekering vergoed. Onze coaches hebben een achtergrond als psycholoog, psychomotorisch therapeut, maatschappelijk werker, fysiotherapeut en counselor. Liberi heeft er bewust voor gekozen om multidisciplinair zo snel mogelijk de beste hulp te kunnen bieden. Liberi werkt zonder wachtlijst. Onze coaches zijn altijd bereikbaar om tussentijds vragen te beantwoorden en werken niet op uur basis. Deze methode die snel resultaat biedt past momenteel nog niet in het aanbod van de zorgverzekeraars. Vanuit de aanvullende zorgverzekering is er wellicht wel een (gedeeltelijke) vergoeding mogelijk. Vraag hiervoor naar de mogelijkheden bij je eigen zorgverzekering.

Mogelijkheden tot vergoeding coaching 8: Vergoeding door het UWV

Als jij door stress en/of burn-out op dit moment niet in staat bent om weer aan het werk te gaan dan kan het zijn dat het UWV je coachingstraject vergoedt. Het UWV heeft als doel om jou zo snel mogelijk weer aan het werk te krijgen in een passende baan. Als je huidige mentale toestand dit in de weg staat kan coaching bij Liberi uitkomst bieden. Samen met je coach kun je vrijblijvend een plan van aanpak maken om het UWV hiervan te overtuigen. Daarnaast kan de bemiddelaar van Liberi ook namens jou contact opnemen om toe te lichten hoe coaching bij Liberi zal bijdragen aan herstel en inzetbaarheid.

Onze 4 pakketten

×
Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over stress en burn-out. Inschrijven