Zoeken

Zoeken sluiten
Liberi

Werkwijze

Begeleiding bij een dreigende burn-out kost slechts 5% van de kosten van uitval door burn-out.
Bron: Nationale zorggids

Onze werkwijze

Liberi heeft door jarenlange ervaring met stress en burn-out een Fasenplan ontwikkeld waarin alle relevante aspecten bij stress en burn-out naar voren komen. Onze zeer ervaren coaches combineren bewezen effectieve interventies met eigen krachtige inzichten. Omdat wij niet geloven in stilzitten in een behandelkamer ga je in je eigen omgeving samen met je coach de natuur in. Wat je vraag ook is, Liberi zet je in beweging.

“Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid.”
– Albert Einstein –

Werkwijze

Een belangrijk onderdeel van de werkwijze van Liberi is dat onze ervaren coaches werken in de natuur in jouw eigen regio. Diverse wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat het stapsgewijs opbouwen van lichaamsbeweging een antidepressieve werking heeft. Doordat je met wandelen de samenwerking tussen linker- en de rechter hersenhelft stimuleert kun je meer in oplossingen denken. Het logische en analytische deel van de linkerkant wordt aangevuld met het intuïtieve deel van de rechterkant. Daardoor ontstaan nieuwe ideeën en oplossingen vaak tijdens het wandelen.

De Liberi-methode richt zich op het bestrijden van stressgerelateerde klachten, daarom richten wij ons bij het wandelen op ontspanning. Tijdens het wandelen maakt je lichaam endorfine en serotonine aan. Deze hormonen zorgen ervoor dat je een blij en ontspannen gevoel krijgt. Daar bovenop daalt het stresshormoon cortisol. Angstige en depressieve gevoelens nemen dan af. Kortom, het maakt je blijer, rustiger en minder gestrest.

Combinatie

Zo combineren wij lichaamsbeweging zonder prestatiedruk met ontwikkelingsgerichte coaching in de natuur. Wandelen is goed voor je hart, bloedvaten, bloeddruk, cholesterol, botten en spieren, gewicht en geheugen. Uit een Amerikaans onderzoek blijkt zelfs dat een stevige wandeling gezonder is dan hardlopen.

Het lopen in de natuur is goed voor je geest. Je zintuigen worden geprikkeld door de kleuren om je heen, een vogel die je hoort zingen, een takje dat knapt onder je schoen en de wind die met je haren speelt. De weidsheid van de natuur zorgt ook voor meer ruimte in je hoofd. Al met al is alleen de wandeling al therapeutisch, terwijl je ook nog eens begeleid wordt door een specialist op het gebied van stress en burn-out.

Er zijn mensen die denken dat coaching in de natuur zweverig is. Niets is minder waar! Meer en meer onderzoeken tonen aan dat alleen het aanwezig zijn in de natuur een positieve werking heeft op lichaam en geest. Daarnaast zijn onze coaches zeer ervaren, HBO+ opgeleid en aan de hand van het Liberi fasenplan doelgericht bezig met jouw herstel.

Why? Simon Sinek

Net zoals Simon Sinek in zijn Ted talk wil Liberi zich niet richten op wie, waar, hoe en wat. Uiteindelijk gaat het er niet om hoe of wat je doet, maar waarom! Samen met je coach is het vinden van jouw eigen waarom een belangrijk deel van je wandeling op weg naar een betere versie van jezelf. Waarom sta je op in de morgen? Waarom doe je wat je doet en waarom ben je hier? Als je je eigen waarom kent, krijg je een filter waarmee je keuzes kunt maken op je werk en thuis. Daardoor kun je meer voldoening krijgen in wat je doet. Als je denkt, doet en communiceert terwijl je start met waarom, kan je ook anderen inspireren.

why-Simon-Sinek
×
Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over stress en burn-out. Inschrijven