Zoeken

Zoeken sluiten

Zin van het leven: wat betekent het voor jou?

donderdag 5 augustus 2021

Zin van het leven: wat betekent het voor jou?

Zin van het leven: wat betekent het voor jou? Antwoord geven op wat de zin van het leven is, is namelijk heel persoonlijk. Waar de één in zijn leven de aandacht zal leggen op zelfontwikkeling, zal de ander meer gericht zijn op het bijdragen aan de samenleving. Het bepalen van jouw persoonlijke waarden zal jou hierbij helpen om antwoorden te vinden. Misschien gaat de zin van het leven over een combinatie van verschillende dingen: genieten, vreugde en mooie momenten, maar ook anderen helpen is zeer waardevol. Kortom, streven we naar geluk of is leven het geluk?

De zin van het leven gaat wel over betekenis geven aan je leven. In dit blogartikel proberen we antwoord te geven op: hoe kunnen we zinvol leven? Dankbaarheid en vertrouwen zijn twee belangrijke pijlers voor een zinvol leven. Daarnaast betekent een zinvol leven een stressvrij en gezond leven, ook wel positieve gezondheid genoemd.

zin van het leven

Wat is de zin van het leven?

Zinvol leven gaat over betekenis geven aan je leven. Het gaat namelijk over antwoorden geven op levensvragen. Wat is belangrijk in jouw leven? Dit hangt sterk samen met jouw waarden, maar ook met spiritualiteit. Wel kunnen we zeggen dat de volgende aspecten bijdragen aan de zin van het leven:

  • Verbinding hebben met anderen, maar ook aandacht hebben voor anderen.
  • Wat is jouw bijdrage met je werk en je doelen? Wat is jouw bijdrage aan een betere wereld?
  • Verbinding hebben met de natuur. Dit kun je versterken met wandelcoaching en bosbaden.
  • Mediteren, Mindfulness, maar ook een goede ademhaling onderdelen maken van je leven.
  • Herken jouw ervaringen in het leven en hoe je omgaat met verschillende situaties in je leven.
  • Een bewuste levensstijl zoals het vermijden van ongezonde voeding. Daarnaast leef je met respect voor mens, dier en omgeving.
Onze coaches zijn gespecialiseerd in het coachen van mensen met stress en burn-out, depressie en angst- en/of paniekaanvallen. Wij zorgen dat je snel de juiste hulp krijgt.
Online cursus
159.00
Online cursus
Stap voor stap stressvrij, bewezen effectief, op basis van het Liberi Fasenplan.

Voordelen van zinvol leven

Zinvol leven helpt stress verminderen. Hoe dan? Vraag je jezelf misschien af. De zin van het leven begint met innerlijke rust. Als er namelijk innerlijke rust is, krijgt stress weinig kans. Zo zul je ook eerder stressbestendig zijn. Er zijn nog meer voordelen van zinvol leven:

Burn-out test
Gratis
Burn-out test
Onze gratis burn-out test geeft je in 50 vragen antwoord hoe het nu daadwerkelijk is gesteld met jouw stressniveau.

De verbinding met jezelf

Zinvol leven begint met de verbinding met jezelf, want dat is de zin van het leven. Het gaat over healing, datgene helen van jezelf dat beschadigd is. Van daaruit zoek je verbinding met anderen. Probeer jezelf beter te leren kennen om te weten wie je werkelijk bent. Wat geeft jou innerlijke rust? Wat is echt belangrijk voor jou? Leef jij volgens jouw eigen waarden? Wat betekent zingeving voor jou?

Zingeving haal je namelijk uit jezelf, niet uit boeken of elders. Geef betekenis aan jouw eigen ervaringen. Zo geef je het leven meer diepgang. Dit in tegenstelling tot een focus op macht, geld, status en uiterlijk. Laat niet jouw ego, maar jouw ziel spreken. Kortom, vraag jezelf eens af: wat voedt jouw ziel? Rijk zijn heeft namelijk weinig te maken met materiële rijkdom en alles met een leven leiden dat vol is met wat jou laat leven!

zin van het leven3

De kracht van dankbaarheid

Dankbaarheid is ontzettend krachtig. Zoek dagelijks naar (ook kleine) dingen die goed voelen. Zo train je jouw gedachten om de zegeningen in je leven te zien. Sta elke dag dankbaar op, bedank voor de nieuwe dag. Kortom, de dag beginnen met een dankbaar hart is een mooie basis voor het leven, zeker in deze onzekere en onrustige tijd.

Angst maakt plaats voor liefde

Met zorgen maken gebruiken we onze mooie, creatieve energie op een verkeerde manier. In plaats van je te richten op een slechte uitkomst, ga je uit van het beste. Hoe kun je hier gebruik van maken? Laat je niet leiden door de angst in je hoofd, maar door de dromen in je hart. Zo leef je niet alleen in je gedachten, maar ook in je lijf en je hart. Tenslotte zul je daar liefde, plezier en geluk vinden. Kortom, focus op dingen die jou inspireren, aanmoedigen, uitdagen, helen en groeien.

Zin van het leven: 6x de mooiste quotes

‘A satisfied life is better that a successful life. Because our success is measured by others. But our satisfaction is measured by our own soul, mind and heart.’

‘A heart full of fears has no space for dreams.’

‘Faith is seeing light with your heart when all your eyes see is darkness.’

‘It’s not about being in control, it’s about being in alignment.’

‘The journey is about being more deeply involved in life and yet less attached to it’

‘The purpose of life is the life of purpose.’

Onze coaches zijn gespecialiseerd in het coachen van mensen met stress en burn-out, depressie en angst- en/of paniekaanvallen. Wij zorgen dat je snel de juiste hulp krijgt.
Online cursus
159.00
Online cursus
Stap voor stap stressvrij, bewezen effectief, op basis van het Liberi Fasenplan.

zin van het leven

De zin van het leven is zin in het leven

Vrijheid en verbondenheid staan centraal bij de zin van het leven. De vrijheid om het leven te leven dat bij jou past. Daarnaast de verbinding met anderen, maar ook verbinding met de natuur. Het begint met rust vinden in jezelf en jezelf leren kennen. Als je geen vrede vindt in jezelf, zul je het ergens anders ook niet vinden. De zin van het leven gaat meer over het bereiken van voldoening en innerlijke rust dan over het bereiken van aanzien of financiële rijkdom. Als je niet in staat bent om zin te geven aan je leven zul je eerder gezondheidsklachten ondervinden, zoals stress. Bovendien kunnen er psychomatische klachten ontstaan, een burn out of zelfs een depressie. Daarnaast kun je minder zelfvertrouwen hebben.

Kortom, een zinvol leven werkt positief op jouw gezondheid. Zo versterkt het jouw immuunsysteem en je krijgt meer rust in je hoofd. Bovendien zul je meer energie hebben, maar ook zul je beter slapen.Wat is het doel van het leven? Het doel van het leven is niet het najagen van geluk, maar ervaring en groei. Zo zal het geluk jou als vanzelf vinden!

Wil jij hulp bij stress of burn-out?

Doe geheel vrijblijvend de burn-out test of neem contact met ons op.

Direct contact Of bel 085 - 5363606

Laat een reactie achter op dit blogartikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit bericht:
×
Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over stress en burn-out. Inschrijven