Zoeken

Zoeken sluiten
Liberi

Werknemer

Meer dan een miljoen werknemers hebben last van burn-out klachten.
Bron: GGZ Nederland

Werknemer

In de huidige maatschappij krijg je als werknemer steeds meer te maken met stress op een manier dat er problemen ontstaan in gezondheid, privé en werk. Met een coach van Liberi willen we kijken waar je vandaan komt en hoe je hier bent gekomen, maar vooral ook wat wil jij en hoe kun je weer grip krijgen op je eigen leven. Er is geen aan/uit- knop naar herstel, wel een weg. Die kun je vanaf vandaag gaan bewandelen.

“Remember that when you are climbing to the top of a mountain, you are already standing upon mountains you have already climbed.”

Coaching voor werknemers

Als werknemer behoor je, wellicht zonder dat je het weet, tot een risicogroep. Zeer veel werkenden hebben te kampen met werkstress en werkgerelateerde stressklachten. Deze klachten kunnen leiden tot grotere problemen. Uiteindelijk kan een burn-out het gevolg zijn. Een burn-out is inmiddels de meest voorkomende oorzaak voor langdurig ziekteverzuim. Recent voorspelde Arbo Unie dat een kwart van alle werkenden zal uitvallen door stress. Daar moeten we echt iets tegen gaan doen!

Liberi is gespecialiseerd in het re-integreren van werknemers die zijn uitgevallen door werkgerelateerde stressklachten of een burn-out. Dankzij een unieke, bewezen methode zorgen wij ervoor dat je volledig herstelt van je burn-out zodat je weer gelukkig, gezond en energiek wordt. Wij helpen niet alleen werknemers die geveld zijn door een burn-out, maar kunnen je ook helpen bij beginnende stressklachten of dreigende overspannenheid. Onze coaching voor werknemers is gericht op herstel en preventie. Voorkomen is nog altijd beter dan genezen.

Coaching met een persoonlijke aanpak

Om te herstellen van ernstige stressklachten of een burn-out, hanteren wij een persoonlijke aanpak. Er is namelijk geen “recept” waarmee iedereen herstelt. Daarom werken wij met een uniek Fasenplan en wandelcoaching. Met het Fasenplan doorloop je vaste stappen die je begeleiden naar je herstel. Deze methode is wetenschappelijk onderbouwd. Hoewel iedereen dezelfde stappen doorloopt, is de concrete invulling hiervan volledig afgestemd op jouw situatie, klachten en behoeften. Daarbij kiezen wij voor wandelcoaching: coaching in de vrije natuur. Dit is gezond (zowel voor lichaam als geest), ontspannen en heeft een bewezen effectieve werking doordat er hormonen vrijkomen die goed zijn voor je gesteldheid. De combinatie van lichte fysieke inspanning en coaching is bovendien bewezen extra effectief.

Ondersteuning van jouw persoonlijke coach

Ondanks dat je vaak wel weet dat het goed is om naar buiten te gaan lijkt de drempel om naar buiten te gaan soms toch te hoog. Jouw coach helpt je hierbij. Als je er behoefte aan hebt bieden we ondersteuning bij de contacten met werkgever, bedrijfsarts en HR-manager.

Als stress en burn-out specialist weten wij waar je als werknemer tegen aan loopt. Samen met jou lopen we het hele traject en begeleiden je op alle vlakken waar je het zelf niet meer redt. We kijken naar dat wat bij jou past en zijn van mening dat versterken van dat wat wél kan beter is dan kijken naar wat er op dit moment even niet kan.

Begeleiding bij re-integratie

Als je al bent uitgevallen op je werk is het fijn als er iemand met je meekijkt die als enig belang heeft om jou zo snel mogelijk weer zo goed mogelijk in je vel te krijgen. Hierbij is het belangrijkst dat jij je op je plek voelt, luistert naar je lichaam en je grenzen aangeeft.

Meestal betekent dit dat je weer dezelfde functie gaat vervullen, maar dit wat anders vormgeeft. Soms kan dit ook betekenen dat je merkt dat je toch liever een andere functie gaat vervullen of dat je helemaal voor een andere werkgever wilt werken. Het doel is om je weer in je kracht te zetten op een manier dat je in alle facetten van je leven weer op je plek gaat voelen. Als onderdeel van het traject mag je kosteloos gebruiken maken van de HR-Support van Liberi.

Wanneer je bent hersteld en gereïntegreerd, is het natuurlijk belangrijk dat je in de toekomst gezond blijft en er niet weer (langdurig) ziekteverzuim optreedt vanwege dezelfde redenen. Wanneer je hersteld bent van een burn-out, ben je niet meer dezelfde. Je bent namelijk een ervaring rijker en zult kennis en handvatten hebben om niet meer terug te vallen. Daarbij biedt de methode van Liberi standaard een terugval preventieplan.

Bemiddeling en contact met je werkgever

Als je last hebt van werkstress gerelateerde klachten of een burn-out, kunnen sommige gesprekken met je werkgever veel energie kosten of te complex zijn. In deze gevallen kunnen wij bemiddelen met je werkgever. Hierbij is het doel altijd om onderling begrip te verhogen. Door begrip te verhogen en duidelijke afspraken te maken zal duurzame re-integratie veel sneller haalbaar zijn. In de huidige praktijk gebeurt het wel eens dat bij langdurig verzuim het contact vermindert of verslechtert. Bij Liberi doen we er alles aan om deze relatie zo goed mogelijk te houden. De coaches van Liberi kunnen op deze manier de driehoek tussen werknemer, werkgever en coach versterken en jou ontlasten.

Coaching traject wordt vaak vergoed door de werkgever

In de meeste gevallen worden onze coaching trajecten aangeboden door jouw werkgever. Werkstress gerelateerd ziekteverzuim is een hoge kostenpost voor de werkgever. Zowel de werkgever als jij hebben er belang bij dat jij je snel weer beter gaat voelen. Op deze manier investeer jij je energie en de werkgever financiële middelen in jouw herstel.

Als je Liberi zelf hebt gevonden via de website en je wilt graag aan de slag met coaching, dan nemen wij, als jij dat wilt, contact op met je werkgever. Wij leggen dan uit dat de investering in coaching een goede investering is. Uiteindelijk zijn de kosten van uitval altijd een veelvoud van de kosten van coaching. En wij hebben inmiddels ruimschoots aangetoond dat onze coaches zorgen voor sneller en duurzamer herstel.

Burn-out test

Wil jij weten in welke mate je last hebt van stress of een burn out?

Doe de burn-out test

Zoek een coach

Onze coaches zijn gespecialiseerd in het coachen van mensen met stress en burn-out, depressie en angst- en/of paniekaanvallen. Zoek een coach in jouw buurt.

Zoek een coach

Neem contact op

Heb je een vraag en wil je met ons in contact komen? Wij helpen je graag.    ×
    Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over stress en burn-out. Inschrijven