Zoeken

Zoeken sluiten
Liberi

Over ons

71% van de werkgevers schat de kosten van verzuim door burn-out te laag in.
Bron: onderzoek van Baken Adviesgroep in opdracht van Delta Lloyd

Over ons

De oprichters van Liberi hebben zelf aan den lijve ervaren wat stress met je kan doen. Hierdoor weten wij persoonlijk hoe lastig het kan zijn om hier weer een balans in te kunnen vinden. Onze missie is om de werknemers van Nederland te ontstressen door middel van wandelcoaching in de natuur. Centraal staat het vinden van de authentieke zelf en een duurzame coping-strategie om een langdurige vitaliteit te waarborgen.

“De allereerste taak van ieder mens is het verwezenlijken van zijn unieke mogelijkheden die nooit eerder zijn vertoond en niet de herhaling van iets wat een ander al heeft gedaan.”
– Martin Buber –

Missie:

Door middel van wandelcoaching werkend Nederland ontstressen

De oprichters van Liberi hebben zelf aan den lijve ervaren wat stressgerelateerde klachten met je kunnen doen. Hierdoor weten wij persoonlijk hoe lastig het kan zijn om hier weer een balans in te kunnen vinden. Stressgerelateerde klachten zijn steeds meer aan de orde van de dag. We zien het dan ook als onze missie om de werknemers van Nederland te ontstressen door middel van wandelcoaching in de natuur. Centraal staat het vinden van de authentieke zelf en een duurzame coping-strategie om een langdurige vitaliteit te waarborgen.

Visie:

Liberi streeft ernaar om wandeling voor wandeling de wereld om ons heen bewust te maken van de mogelijke gevolgen van ongezonde stress. Ons doel is om in Nederland het bewustzijn te creëren dat voorkomen beter is dan genezen  en dat dus preventie beter is dan burn-out begeleiding. Samen met onze coaches willen wij zowel zakelijk als privé op een verantwoorde en duurzame wijze met de wereld omgaan.

Reinoud Prins

In 2012 kreeg ik na een val op mijn achterhoofd te maken met een burn-out. Tijdens deze burn-out kreeg ik last van heftige angsten die niet lang daarna gevolgd werd door een diepe depressie. In die tijd heb ik elke denkbare vorm van therapie aangegrepen om een weg te vinden uit mijn existentiële crisis. Na 4 jaar verdwaald geweest te zijn kreeg ik uiteindelijk het inzicht dat er geen aan/uit knop is, geen magische pil en geen unieke therapie waardoor alles zo maar weer op zijn plaats valt. De centrale vraag werd: Wie was ik, voordat de wereld mij vertelde wie ik moest zijn? Die zoektocht heeft mij duidelijk gemaakt dat persoonlijke vrijheid ontstaat als ik elke dag wil luisteren naar het kind in mijzelf. De inzichten die dit heeft geboden, daar wil ik wat mee. Het kind in mij is altijd een dromer geweest en het idee van Liberi was geboren. Ruim van te voren heb ik mijn baan al opgezegd, om toe te werken naar een bedrijf dat het verschil kan gaan maken voor werkend Nederland. Sinds 2018 krijgt Liberi elke dag meer vorm. Ik kan, ondanks de zware tijd zeggen dat een burn-out het beste was wat mij kon gebeuren. Voor Liberi houd ik mij bezig met alle marketing en commerciële activiteiten. Mijn motto is: Coaching is geen kostenpost maar een enorme besparing.

Tom Kienhuis

Ik ben al vroeg in mijn leven geïnteresseerd geraakt in de psyche, doordat iemand in mijn nabijheid een bipolaire stoornis heeft. Als kleine jongen, merkte ik spanningen bij anderen snel op. Doordat ik daarnaast erg geïnteresseerd was in lichaam en beweging, was de opleiding tot Psychomotorisch Therapeut me op het lijf geschreven. Met veel plezier heb ik vervolgens ook de master in deze richting afgerond. Ik heb 12 jaar gewerkt in de GGZ, waarbij spanningsregulatie mijn specialiteit is. Toen ik in korte tijd te maken kreeg met 3 agressie-incidenten, heb ik aan den lijve ervaren hoe heftige stress zich kan manifesteren. Uiteindelijk heeft dit geresulteerd in stoppen bij de GGZ en een start van mijn eigen praktijk waarbij ik mij vooral richt op stressgerelateerde klachten. Sinds mijn start als zelfstandige, voel ik me steeds vrijer om keuzes te maken die dicht bij mijn hart liggen. Ik ben steeds vaker in de natuur gaan werken. De stap om samen Liberi op te zetten lijkt dan ook logisch door de combinatie van mijn passies voor zorg én natuur. Voor Liberi houd ik mij, naast zelf coachen, bezig met de ontwikkeling en het begeleiden van de andere coaches.

×
Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over stress en burn-out. Inschrijven