Zoeken

Zoeken sluiten
Liberi

HR-Support

Opvallend en zorgwekkend is de stijging van burn-outklachten
onder werknemers, van 11% in 2007 naar 16% in 2017
Bron: TNO / Arbobalans

HR-support

Als onderdeel van de samenwerking biedt Liberi werkgevers en werknemers HR-Support aan. Onze HR-Support staat klaar voor al onze partners voor vragen rondom het re-integratie traject. Denk hierbij aan vragen omtrent wet- en regelgeving. Ook advies bij een eventuele stagnatie in het re-integratietraject of bij terugkeer in een andere functie, of zelfs vertrek naar een andere organisatie. Onze HR Support staat met raad en daad terzijde.

“It’s not the load that breaks you down, it’s the way you carry it.”            

– Lou Holtz –

HR-Support voor de werkgever

Loop je er als werkgever tegenaan dat steeds meer medewerkers binnen jouw organisatie zich (langdurig) ziekmelden met stress klachten en/of uitvallen met een burn-out? Worstelen je medewerkers met hun werk/privé balans, hoge werkdruk of ervaren ze andere bronnen van stress, waardoor ze ziek uitvallen?

Als werkgever ben je (mede-) verantwoordelijk voor het re-integreren van je zieke medewerker. Dit betekent dat je je ziekmeldingen goed moet monitoren. Je dient contact te onderhouden met bedrijfsarts en/of arbodienst. Je moet voldoen aan de wettelijke re-integratieverplichtingen met alle bijkomende administratieve lasten zoals plan van aanpak, eerstejaars evaluatie enzovoort.  Kortom, vele administratieve en bijkomende taken.

Daarnaast betekent een zieke werknemer ook extra kosten voor jou als werkgever. Je bent immers ook verplicht tot loondoorbetaling. Wellicht moet je vervanging inhuren of taken verschuiven. En niet te vergeten: zolang de medewerker aan het re-integreren is, is er ook sprake van verlies van inzetbaarheid en productiviteit.

HR-Support zonder extra kosten

Naast de coaching trajecten voor jouw medewerker, waarbij wij er naar streven om je medewerker zo snel mogelijk als verantwoord is duurzaam te laten re-integreren, biedt Liberi zonder extra kosten de mogelijkheid om gebruik te maken van onze HR-support.

Wij kunnen informeren en adviseren omtrent alle personele aspecten met betrekking tot de re-integratie van de zieke medewerker. Heb je een vraag, omdat er een stagnatie in de re-integratie is? Of heb je advies nodig, omdat het de medewerker niet lukt om zijn eigen functie (tijdelijk of permanent) uit te oefenen?  Neem dan voor gratis en vrijblijvend advies contact op met onze HR-Support.

Heb je zelf geen expertise in huis op het gebied van regelgeving van het UWV rondom verzuim en re-integratie? Ontbreekt het je simpelweg aan tijd om je te verdiepen in de rechten en plichten rondom de zieke werknemer? Ook in al deze gevallen staat onze HR-Support je graag met raad en daad terzijde.

HR-Support voor de werknemer

Ben je uitgevallen met een burn-out of stress gerelateerde klachten? Dan kunnen de coaches van Liberi je helpen om weer in je kracht te komen en te re-integreren.  Meestal keer je terug in je oude functie, wellicht met wat kleine aanpassingen in je takenpakket.

Bij het re-integratietraject heb je te maken met wettelijke regels en verplichtingen conform de Poortwachter wet. Hierbij kun je denken aan bezoeken aan de Bedrijfs- of ARBO-arts, het maken van een Plan van Aanpak, een eerstejaarsevaluatie en nog veel meer. Wil je advies over jouw rechten en plichten, dan kun je contact opnemen met onze HR Support.

Het kan ook voorkomen, dat je besluit dat je liever een andere functie gaat doen in het bedrijf. Misschien wil je zelfs iets heel anders gaan doen bij een andere werkgever. De HR-support van Liberi is er ook als je behoefte hebt aan advies of ondersteuning hoe je dit het beste kunt aanpakken en bespreken met je werkgever. Ook voor werknemers is de HR-Support gratis beschikbaar zodat al jouw HR gerelateerde vragen beantwoord kunnen worden.

Over onze HR-Support

Hiske Coach Liberi

Mijn naam is Hiske Douma. Ik heb ruim 15 jaar ervaring als HR Manager, waarbij ik onder andere verantwoordelijk was voor alle (wettelijke) zaken rondom ARBO en Verzuim. Hierbij heb ik veel (langdurig) zieke medewerkers begeleid in hun re-integratietraject.

Uit eigen ervaring weet ik hoe een burn-out je kan treffen en tegelijkertijd hoe er iets moois uit voort kan komen. Het heeft me doen besluiten om me naast mijn werk als HR Manager te gaan scholen als coach. Ik heb me gespecialiseerd op het gebied van stress & burn-out en loopbaancoaching.

De afgelopen jaren heb ik met veel plezier medewerkers van verschillende organisaties begeleid in het hervinden van hun eigen kracht. Naast mijn werk als coach bij Liberi help ik je graag met al je vragen rondom re-integratie. Neem gerust contact op via het contactformulier of het algemene telefoonnummer van Liberi. Daarnaast kun je me per mail bereiken via hr@liberi.nl.

×
Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over stress en burn-out. Inschrijven