Liberi

Werkgever

Een zieke werknemer kost gemiddeld 409 euro per dag.
Bronnen: CPB, CBS & MKB-servicedesk

Werkgever

De werknemers die uitvallen vanwege stressklachten zijn vaak degene die het hardst werken en op wie je het meest kunt bouwen. Voor een werkgever is langdurig verzuim erg kostbaar en in de huidige markt bijna niet in te vullen met andere werknemers. Liberi zet zich in om de werknemer zo snel en duurzaam mogelijk weer aan het werk te helpen. Investeren in coaching is niet een nieuwe kostenpost, het is een grote besparing.

β€œIt is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent, but rather the one that is most adaptable to change.”
– Charles Darwin –

Preventie

Werknemers met ernstige stressklachten of een burn-out kunnen lang uit de roulatie zijn. Niet in alle gevallen is er iets aan te doen, maar in de meeste gevallen kun je als werkgever al veel doen ter preventie van ernstige stressklachten. Onderzoeken echter, hebben aangetoond dat preventie door middel van coaching slechts 5% van de kosten bedraagt ten opzichte van de kosten van daadwerkelijke uitval.

Vormen van preventie kunnen bijvoorbeeld zijn:

 • Preventieve stresstest om risicogroep te identificeren
 • Laagdrempelig coaching aanbieden als arbeidsvoorwaarde
 • Burn-out preventie training

Preventieve coaching resulteert er in dat werknemers:

 • In hun kracht worden gezet op het werk
 • Stress signalen herkennen bij zichzelf en bij elkaar
 • Eerder hun grenzen herkennen en bewaken

Kostenbesparing

Een werknemer die uitvalt met een burn-out kost (nog zonder vervangend personeel) 250 euro per dag. Arboned heeft berekent dat de gemiddelde duur van uitval door burn-out 242 dagen is. Bij langdurige uitval kunnen de kosten van uitval soms wel oplopen tot 120.000 euro! Onderzoek heeft aangetoond dat met de juiste coaching de duur van uitval gemiddeld wordt gehalveerd. Preventie kost zelfs maar een fractie van de daadwerkelijke kosten van uitval. Het lijkt daarom dat coaching een kostenpost is, maar in de praktijk is dit de manier om kosten te besparen. Dit lichten wij graag toe in een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Wil je meteen inzage in je verzuimkosten? Maak meteen gebruik van onze gratis verzuimkosten calculator

 

Vitaliteit

In de huidige maatschappij hebben veel bedrijven last van 3 zaken:

 • Werknemers moeten langer doorwerken voordat ze met pensioen kunnen
 • Krapte op de arbeidsmarkt wat leidt tot openstaande vacatures
 • Toename van stressgerelateerd verzuim

Het is dan ook de uitdaging voor de werkgever om de werknemers zo vitaal mogelijk te houden. Immers: uitval is zeer kostbaar en voor de opengevallen posities is geen adequate vervanging te krijgen. Onderzoek van ArboNed toont aan dat twee-derde van al het ziekteverzuim een psychische oorzaak kent. Het is dus in het belang van de werkgever om te investeren in de vitaliteit van de werknemers.

Voor al onze partners biedt Liberi kosteloos HR-Support aan voor alle verzuim gerelateerde vragen.

Bespoediging re-integratie na uitval

Als een werknemer is uitgevallen door ernstige stress of burn-out kan dit vele maanden en soms meerdere jaren duren. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat coaching door een kundige coach een uitgevallen werknemer 2 keer sneller kan helpen integreren, dan de werknemer die geen coaching krijgt. De traditionele begeleiding bij uitval voorziet vaak wel in een integratieplan, maar niet in een veranderingsplan. Als je blijft doen wat je deed, krijg je wat je kreeg.

De coaches van Liberi stellen aan de hand van ons unieke Fasenplan een veranderingsplan op. De kosten van uitval kunnen oplopen tot 410 euro per dag. Het bespoedigen van re-integratie en het voorkomen van uitval is derhalve een uitstekende investering. Coaches van Liberi kunnen ook bemiddelen in gesprekken met werkgever, werknemer en bedrijfsarts.

Liberi kent geen wachtlijsten waardoor je gelijk aan de slag kunt met een traject. Als je vandaag contact op neemt plannen wij binnen een week een kennismakingsgesprek.

Rapportage

Liberi voorziet in een rapportage die de voortgang van de werknemer weergeeft. Indien de werknemer akkoord gaat met het delen van deze voortgangsrapportage zal deze worden gedeeld na het afronden van elke fase. Hierdoor blijf je op de hoogte van het proces. Ook kan er indien gewenst tussentijds contact plaatsvinden tussen de coach en HR-manager of bedrijfsarts.

Gecertificeerde hoogwaardige coaching

Coaching is geen beschermd beroep, hierdoor kan iedereen zich coach noemen. Liberi garandeert dat alle coaches die aan ons verbonden zijn voldoen aan de volgende eisen:

 • in het bezit zijn van een HBO (of Master) diploma
 • gecertificeerd coach of therapeut zijn
 • ruime ervaring hebben met het begeleiden van mensen met stressgerelateerde klachten

Alle coaches zijn geschoold in de Liberi-methode

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van stress en burn-out. Door je aan te melden voor onze nieuwsbrief ga je akkoord met onze privacyvoorwaarden.

Coach Tom

Onze coaches staan voor je klaar

Onze coaches

Vind coaches in jouw buurt

×
Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over stress en burn-out. Inschrijven