Zoeken

Zoeken sluiten

Dansen: doe het elke dag voor deze 20 voordelen

donderdag 3 februari 2022

Dansen: doe het elke dag voor deze 20 voordelen

Dansen: hoe vaak doe jij dat? Grote kans dat dit veel te weinig is. Dansen doe je namelijk niet alleen als je uitgaat. Je kunt het elke dag doen en waar je maar wilt. Het heeft veel voordelen voor jouw gezondheid. Zo helpt het stress verminderen en zorgt het voor ontspanning. Daarnaast geeft het je weer nieuwe en frisse energie. Bovendien geeft het ook veel plezier. Net als zonlicht, laat dansen ons gelukshormoon serotonine verhogen en geeft het ons ook weer positieve energie. Tenslotte zul je veel meer in je gevoel komen. We zitten immers al zoveel in ons hoofd. Heb je moeite met controle loslaten? Betrap je jezelf op veel piekeren en heb je steeds vaker een rusteloos gevoel? Dans!

Ook in deze onzekere tijd van corona. Dans gewoon thuis. In dit blogartikel ontdek je maar liefst 20 voordelen van dansen. Kortom, een dansje doen geeft iedereen een gezond en goed gevoel!

dansen

Onze coaches zijn gespecialiseerd in het coachen van mensen met stress en burn-out, depressie en angst- en/of paniekaanvallen. Wij zorgen dat je snel de juiste hulp krijgt.
Online cursus
159.00
Online cursus
Stap voor stap stressvrij, bewezen effectief, op basis van het Liberi Fasenplan.

Bij welke symptomen helpt dansen?

Herken jij de volgende symptomen van zowel fysieke, mentale als emotionele stress?

Is dansen gezond voor je?

Ja, dansen is net als sporten heel gezond voor je. Voor zowel je fysieke als je geestelijke gezondheid. Zo hoef je helemaal niet naar een (dure) sportschool. Daarnaast draagt het bij aan een goede ademhaling en verhoogt het jouw energie en zuurstof. Bovendien kun je deze ademhalingsoefeningen eens proberen. Dit zijn de belangrijkste voordelen voor je lichamelijke gezondheid, zoals gebleken uit het onderzoek dance for health:

Voor je fysieke gezondheid

Bovendien zijn er nog veel meer voordelen dus lees snel verder.

Burn-out test
Gratis
Burn-out test
Onze gratis burn-out test geeft je in 50 vragen antwoord hoe het nu daadwerkelijk is gesteld met jouw stressniveau.

Dansen voor deze 20 voordelen

Dansen voor meer energie

Dans en je zult meer energie krijgen. Zo zul je beter in staat zijn om productief te blijven op je werk, maar ook om de dingen te kunnen doen die je graag wilt doen.

Voor verbinding met jezelf

Dansen helpt je ook om de verbinding met jezelf te verbeteren. Zo geef je aandacht aan jezelf en verbeter je jouw zelfbeeld. Zie het dan ook als een goede vorm van self care

Verlaagt je cortisol niveau

Bij veel stress stijgt ons cortisol gehalte dat in onze hersenen wordt aangemaakt door neurotransmitters Een hoog cortisol gehalte belemmert de aanmaak van onze gelukshormonen, zoals dopamine Dansen helpt om jouw cortisol te verlagen.

Geeft een positieve mindset

Heb je vaker last van negatieve gedachten? Ontdek hier hoe je een positieve mindset kunt creëren.

Goede start van de dag

In plaats van het nieuws kijken of tijd doorbrengen op social media, ga je liever dansen. Dit geeft een betere start van de dag! Begin de dag met een dansje en een gezond ontbijt met weinig suikers, maar met vetten en eiwitten Ontdek in het bijzonder ook deze voeding bij stress en belangrijke brainfood tips.

dansen

Helpt tegen overgewicht

Net als sporten of wandelen, zul je ook met dansen calorieën verbranden. Het zal je dus helpen om aankomen te kunnen voorkomen en voor een gezond BMI.

Verhoogt jouw frequentie

Dansen heeft net als dankbaarheid een krachtige vibratie. Het geeft namelijk een positief gevoel, want je verhoogt direct jouw frequentie. Dit geeft niet alleen jezelf een beter gevoel, maar ook de mensen om je heen.

Maakt je stressbestendig

Door regelmatig te dansen zul je veel beter in staat zijn om de dagelijkse stressmomenten aan te kunnen. Kortom, je blijft stressbestendig.

Je zult beter slapen

Dans je dagelijks dan werkt het ontspannend, je zult beter slapen. Daarnaast helpt het slapeloosheid te voorkomen.

Voor een gezonde hormoonbalans

Dansen heeft een positieve invloed op de hormoonbalans van zowel mannen als vrouwen. Zo houd je de hormonen progesteron en oestrogeen mooi in evenwicht. Daarnaast helpt het PMS klachten te verminderen.

Verbetert jouw weerstand

Net als andere vormen van bewegen, zal dansen helpen om jouw immuunsysteem te versterken.

Dansen maakt je creatief

Wist je dat dansen ook jouw creativiteit en inspiratie verhoogt? Zo helpt het je weer nieuwe inzichten te krijgen.

Het geeft zelfvertrouwen

Dansen zorgt ervoor dat je beter in je vel zit en je zekerder kunt voelen over jezelf. Het is dan ook een mooie vorm van zelfliefde.

Het vermindert stress en angst

Misschien ervaar je veel stress door een hoge werkdruk of spanning door prestatiedruk? Het is overigens belangrijk om de eerste signalen van overspannenheid tijdig te herkennen.

Helpt depressie voorkomen

Depressieve gevoelens zijn belangrijke symptomen van veel stress, angst of een emotionele onbalans in je leven. Uit onderzoek is gebleken dat mensen die regelmatig dansen, minder kans hebben op het krijgen van een depressie.

dansen

Het maakt je hoofd leeg

Dans ook als deel van jouw dagelijkse kleine pauzes. Zo kun je je hoofd leegmaken en zorg je voor rust in je hoofd

Voor ontspanning

Zodra je danst, zal niet alleen jouw lijf ontspannen, maar ook zullen de hersenen ontspannen.

Je vergroot jouw intuïtie

Door te dansen ga je uit je hoofd en kom je meer in je lijf. Zo zul je meer in je gevoel komen en jouw intuïtie kunnen ontwikkelen.

Dansen houdt je in het nu

Als je danst dan is het ook een vorm van mindfulness , want het houdt je, net als mediteren of yoga in het hier en nu.

Emotioneel in balans

Tenslotte draagt het bij aan jouw emotionele gezondheid. Als je bijvoorbeeld hoogsensitief bent, kan dansen een goede manier zijn om prikkels en energieën beter te kunnen verwerken.

Onze coaches zijn gespecialiseerd in het coachen van mensen met stress en burn-out, depressie en angst- en/of paniekaanvallen. Wij zorgen dat je snel de juiste hulp krijgt.
Online cursus
159.00
Online cursus
Stap voor stap stressvrij, bewezen effectief, op basis van het Liberi Fasenplan.

Dansen geeft energie en plezier

Heb je drukte in je hoofd? Dansen en muziek luisteren zullen je veel meer ontspanning en energie geven dan bijvoorbeeld televisie kijken. Daarnaast verhoog je jouw weerstand. Zo helpt het bij een winterdip en tegen griep. Je zult ook meer genieten van het leven. Laat dansen bijvoorbeeld deel uitmaken van jouw ochtendroutine. Als je durft, dans dan buiten, in de natuur, het liefst op blote voeten. Zo zul je aarden en nog beter in je beter in je vel komen. En uit je comfortzone stappen. Kortom, kies je favoriete playlist en dans!

Wil jij hulp bij stress of burn-out?

Doe geheel vrijblijvend de burn-out test of neem contact met ons op.

Direct contact Of bel 085 - 5363606

Laat een reactie achter op dit blogartikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit bericht:
×
Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over stress en burn-out. Inschrijven