Zoeken

Zoeken sluiten

Zonlicht is helend en onmisbaar voor je immuunsysteem

dinsdag 17 augustus 2021

Zonlicht is helend en onmisbaar voor je immuunsysteem

Zonlicht is, net als zuurstof en water, onmisbaar voor onze gezondheid. Zo voorziet de zon ons van vitamine D dat een onmisbare vitamine is voor een sterk immuunsysteem. Het zal je bijvoorbeeld ook helpen beschermen tegen corona. Daarnaast speelt het een belangrijke rol voor ons bloed en onze spijsvertering. Bovendien is zonlicht essentieel voor een gezond zenuwstelsel. Het zorgt ervoor dat we mentaal in balans blijven. En wist je dat een tekort aan zonlicht ons ook vatbaarder maakt voor stress? Om optimaal van de heldende krachten van zonlicht te kunnen profiteren is het wel van belang om ook onbeschermd in de zon te gaan. Dat wil zeggen zonder zonnebrandcrème, maar ook zonder zonnebril. Het is namelijk via onze ogen dat we de gezonde effecten van zonlicht opvangen.

We hebben zon nodig voor zowel onze lichamelijke als onze mentale gezondheid. De zon helpt vermoeidheid voorkomen, geeft ons nieuwe energie en zin in het leven!

zonlicht

Onze coaches zijn gespecialiseerd in het coachen van mensen met stress en burn-out, depressie en angst- en/of paniekaanvallen. Wij zorgen dat je snel de juiste hulp krijgt.
Online cursus
159.00
Online cursus
Stap voor stap stressvrij, bewezen effectief, op basis van het Liberi Fasenplan.

Gevolgen van te weinig zonlicht

Zonlicht geeft ons vitamine D dat verkoudheid en griep in de winter helpt voorkomen. Maar dat niet alleen. Zo beschermt het ons ook tegen heel veel verschillende ziekten, zoals hart- en vaatziekten, diabetes en overgewicht. Voldoende zonlicht zorgt er zelfs voor dat het ontstaan van kanker minder kans krijgt. Daarnaast helpt de zon ons om depressies en angstklachten te voorkomen. Onderschat de kracht van de zon dus niet! Wist je bovendien dat veel mensen in het najaar en de winter een vitamine D tekort hebben? Een tekort kan ook zorgen voor meer stress in ons leven wat uiteindelijk zelfs kan leiden tot een burn out

Kortom, te weinig zonlicht kan verschillende lichamelijke en mentale gezondheidsklachten geven. Lees gauw verder hoe je ervoor zorgt dat zonlicht jouw lijf en brein daadwerkelijk bereiken. Zo weet je zeker dat je gebruikmaakt van de heldende werking van zonlicht.

Burn-out test
Gratis
Burn-out test
Onze gratis burn-out test geeft je in 50 vragen antwoord hoe het nu daadwerkelijk is gesteld met jouw stressniveau.

Zonlicht: voordelen voor jouw gezondheid

Zonlicht is essentieel voor een gezond, maar ook voor een gelukkig leven. Het vermindert stress en zorgt voor meer ontspanning. Bovendien geeft het ons de energie voor een positief leven in balans!

De zon brengt lichaam en geest in balans

 • Zonlicht geeft ons vitamine D, een onmisbaar vitamine die wij dagelijks nodig hebben. Al met 20 minuten onbeschermd in de zon krijg je dit binnen. Vitamine D hebben wij dagelijks nodig om goed te functioneren.
 • We krijgen meer energie en dat zorgt weer voor meer focus, een betere concentratie en productiviteit.
 • Beschermt ons tegen bacteriën en virussen doordat het onze lichaamscellen in goede conditie houdt.
 • Voorkomt overgewicht; wist je dat zonlicht kan helpen voorkomen? Dit komt onder andere doordat de zon zorgt voor een goede zuurstof toevoer in het lichaam.
 • Voor een gezonde bloeddruk, want zonlicht voorkomt een hoge bloeddruk
 • Gezonde bloedsuikerspiegel, want zonlicht houdt je bloedsuikerspiegel stabiel.
 • De zon zorgt voor meer zuurstof in ons lichaam en onze hersenen. Wist je dat te weinig zuurstof in het bloed vaak te wijten is aan een tekort aan zonlicht?

De zon speelt een belangrijke rol in stressvermindering

Onze coaches zijn gespecialiseerd in het coachen van mensen met stress en burn-out, depressie en angst- en/of paniekaanvallen. Wij zorgen dat je snel de juiste hulp krijgt.
Online cursus
159.00
Online cursus
Stap voor stap stressvrij, bewezen effectief, op basis van het Liberi Fasenplan.

zonlicht

Zonnebrandcrème gebruiken is niet altijd een goed idee

Ben jij je bewust van het gevaar van zonnebrandcrème? Hoewel je verbranding wilt voorkomen, is het gebruik van een zonnebrandcrème niet altijd veilig. Zo kan het bijvoorbeeld zorgen voor hormonale disbalans. Veel zonnebrandcrèmes bevatten namelijk gifstoffen die schadelijk zijn voor onze gezondheid. Zo zijn ze vaak kankerverwekkend doordat ze nanodeeltjes bevatten. Bovendien neemt de huid geen vitamine D op. Daarnaast zijn reguliere zonnebrandproducten schadelijk voor de oceanen en onze aarde. Ga liever niet te lang in de zon. Ga je toch langer in de zon, gebruik dan een gifvrije zonnebrandcrème.

Hoe geniet je veilig van de zon? Ga verantwoord zonnen waarbij je niet urenlang in de zon gaat liggen. Het is beter om te wandelen of te fietsen in de zon. Zo neem je veel geleidelijker zonlicht op en zal jouw huid ook veel natuurlijker bruin kleuren. Probeer bosbaden eens. Dit zorgt ook gelijk voor meer rust in je hoofd.

Tips voor een goede opname van zonlicht

 • Vermijd de zon niet helemaal, want ons lichaam en onze geest hebben zon nodig.
 • Draag je zonnebril niet constant, want we nemen zonlicht en vitamine D op via onze ogen.
 • Gebruik zo min mogelijk zonnebrandcrème, want het blokkeert de geneeskracht van zonlicht.
 • Vermijd het gebruik van niet-natuurlijke cosmetica, zoals crèmes die ook de opname van de zon kunnen blokkeren.

zonlicht

Zonlicht voor minder stress en meer energie

Zonlicht staat voor leven! De zon is zeer krachtig voor lichaam en geest. Hoe profiteer je het beste van helend zonlicht? Door de zon niet te vermijden en niet constant je zonnebril te dragen. Dus door ook onbeschermd te genieten van de zon. Bovendien smeer je jezelf alleen in als je lang in de zon gaat. Verbrand je snel? Dan heb je mogelijk een vitamine tekort.

De zon maakt ons bestand tegen infecties en het kan kanker en vele andere ziekten helpen te voorkomen. Gedurende de herfst- en wintermaanden is suppletie met vitamine D dan ook aan te raden. Dit in combinatie met gezonde voeding. Een zonnebank kan jou ook helpen. Zonlicht zorgt er ook voor dat we beter met stress kunnen omgaan en positief denken wordt makkelijker. De zon laat je ook beter ontspannen. En onthoud: sun is medicine!

Wil jij hulp bij stress of burn-out?

Doe geheel vrijblijvend de burn-out test of neem contact met ons op.

Direct contact Of bel 085 - 5363606

Laat een reactie achter op dit blogartikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit bericht:
×
Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over stress en burn-out. Inschrijven