Zoeken

Zoeken sluiten

Gezond en stressvrij op reis tijdens coronatijd: 5 tips

vrijdag 13 augustus 2021

Gezond en stressvrij op reis tijdens coronatijd: 5 tips

Gezond en stressvrij op reis deze zomer: kan dat? Misschien twijfel je nog of je op reis zult gaan dit jaar? Tenslotte bevinden we ons momenteel in een onrustige tijd waarbij reizen misschien niet altijd vanzelfsprekend is. Dit kan stress geven, angst of een rusteloos gevoel. Daarnaast kun je te maken hebben met vakantiestress of heimwee. Toch kun je zorgeloos en stressvrij op vakantie gaan. Als je de stress symptomen herkent, wordt het makkelijker om ze te voorkomen. Zorg goed voor jezelf. Ga gezond op reis door bewust te werken aan een sterk immuunsysteem. Dit zorgt er niet alleen voor dat je fysiek fit blijft, maar ook blijf je mentaal beter in balans. Wist je dat je angstklachten kunt verhelpen met minder stress en gezonde voeding, maar ook met dankbaarheid? Ontdek onze 5 tips in dit blogartikel. Zo kun je deze zomer toch ontspannen op reis gaan!

Onze coaches zijn gespecialiseerd in het coachen van mensen met stress en burn-out, depressie en angst- en/of paniekaanvallen. Wij zorgen dat je snel de juiste hulp krijgt.
Online cursus
159.00
Online cursus
Stap voor stap stressvrij, bewezen effectief, op basis van het Liberi Fasenplan.

gezond en stressvrij op reis

Herken jij de stress symptomen?

Op reis gaan gaat wel vaker gepaard met verschillende stressklachten. Tenslotte dient er vooraf vaak veel geregeld te worden. Echter in deze bijzondere tijd kun je wellicht te maken krijgen met meer stress. Zowel je brein als je lichaam zullen deze veranderingen opmerken. Dit kan zich gaan uiten in verschillende gezondheidsklachten. De eerste stap is om ze tijdig te herkennen zodat je ze kunt verhelpen. Dit zijn de meest voorkomende stressklachten bij het reizen tijdens coronatijd. Welke symptomen herken jij bij jezelf?

Mentale stress symptomen

Stress geeft verschillende symptomen die ons geestelijk uit balans brengen. Herken je drie of meer van onderstaande mentale symptomen dan is de kans groot dat je momenteel teveel stress hebt.

Fysieke stress symptomen

Hoewel fysieke klachten ook kunnen wijzen op andere gezondheidsproblemen, is de oorzaak vaak te wijten aan stress. Dit zijn de meest voorkomende fysieke symptomen van stress:

Burn-out test
Gratis
Burn-out test
Onze gratis burn-out test geeft je in 50 vragen antwoord hoe het nu daadwerkelijk is gesteld met jouw stressniveau.

Gezond en stressvrij op reis: 5 tips

Gezond en stressvrij op reis is ook nu heel goed mogelijk als je bewust aandacht geeft aan jouw levensstijl maar ook aan jouw emotionele gezondheid.

1. Stress verminderen: voor en tijdens de reis

Stress verminderen begint thuis. Wees je er ten eerste van bewust welke dingen jou stress opleveren. Heb je een groot verantwoordelijkheidsgevoel of herken je perfectionisme bij jezelf? Misschien heb je moeite met loslaten. Zo kun je overwegen om te delegeren om de werkdruk te verminderen. Stress is echter niet alleen werkgerelateerd, want ook thuis kunnen er situaties zijn die stress geven, zoals relatieproblemen of financiële zorgen. Neem de tijd voor jezelf. Hoe geef je echt aandacht aan jezelf? Vraag jezelf af: wat geeft mij rust en ontspanning? Maar ook: wat geeft mij energie? Iedereen geeft hier een andere invulling aan. Zo is de een graag alleen in de natuur en de ander vindt rust tijdens het sporten. Het is zeker niet egoïstisch om even helemaal aan jezelf te denken. Je hebt het nodig.

2. Kies ook op reis voor gezonde voeding als basis

Gezond eten begint al voordat je op reis gaat. Als je eenmaal op vakantie bent, wil je ook kunnen genieten van ongezonde voeding. Dat mag best, maar laat gezonde voeding wel de basis zijn, ook op vakantie. Dit is veel makkelijker dat je misschien denkt. Zorg dagelijks voor voldoende groente en fruit, dan ben je al goed bezig voor zowel je lijf als je brein. Ga je naar een zuidelijk land dan is heerlijk vers fruit vaak in overvloed aanwezig. Maak er bijvoorbeeld een gewoonte van om dagelijks naar de lokale markt te gaan. Daarnaast zorg je er altijd voor dat je gezonde snacks bij je hebt. Zorg er ook altijd voor dat je goed gehydrateerd blijft, want je lichaam, maar ook je brein hebben voldoende water nodig om stressbestendig te kunnen blijven.

gezond en stressvrij op reis

3. Gezond en stressvrij op reis met dankbaarheid

Dankbaarheid is zoveel krachtiger voor je gezondheid dan je misschien denkt. Hoe kan dankbaarheid je helpen naar minder stress en minder angstklachten? Noteer dagelijks minimaal 5 dingen waar je dankbaar voor bent. Het zorgt ervoor dat je het leven waardeert, zelfs de kleinste dingen. Door bewust jouw dankbaarheid en waardering te uiten zul je vanzelf meer positiviteit aantrekken in je leven. Ook zorgt het ervoor dat je in het moment blijft waardoor je je minder druk zult maken over dingen die misschien helemaal niet van belang zijn. Daarnaast zorgen mediteren en yoga ervoor dat je in het nu blijft. Zo ga je uit je hoofd en kom je meer in je lijf.

Onze coaches zijn gespecialiseerd in het coachen van mensen met stress en burn-out, depressie en angst- en/of paniekaanvallen. Wij zorgen dat je snel de juiste hulp krijgt.
Online cursus
159.00
Online cursus
Stap voor stap stressvrij, bewezen effectief, op basis van het Liberi Fasenplan.

4. Ondersteun met voedingssupplementen

Voedingssupplementen kunnen jouw weerstand net wat meer ondersteuning geven. Zeker op vakantie wanneer gezond eten er soms bij inschiet. Zo zorg je er toch voor dat je dagelijks voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt. De volgende vitaminen en mineralen dragen bij aan een sterk immuunsysteem

5. De zon geeft energie: maak daar gebruik van

Sun is medicine wordt weleens gezegd. En ja, de zon doet veel goeds voor jouw gezondheid. Wie krijgt er nu niet meer energie van de zon? Daarnaast heb je zelf al gemerkt dat je gemoedstoestand verbeterd door de zon. Bovendien is het zelfs bewezen dat zonlicht angstklachten kan verminderen. Tenslotte zorgt de vitamine D natuurlijk voor een boost voor jouw immuunsysteem. Zorg er wel voor dat je je zonnebril niet constant draagt, want vitamine D nemen we voornamelijk op via onze ogen!

gezond en stressvrij op reis

Zorgeloos genieten: zo ga je gezond en stressvrij op reis

Reizen is deze zomer misschien anders dan voorgaande jaren, maar toch kun je ook dit jaar zorgeloos op vakantie gaan. Onze eerste tip: no stress! Zodra je namelijk stress begint te ervaren, gebeurt er van alles in je lijf, maar ook in je hoofd. Je kunt lichamelijke klachten krijgen zoals problemen met de spijsvertering. Daarnaast raakt je zenuwstelsel overprikkeld wat kan leiden tot nervositeit en angstklachten. Zorg bewust voor ontspanning zodat stress nog weinig kans krijgt en je voorkomt dat je vermoeid op reis gaat. Kortom, zorg voor rust in je hoofd. Dit doe je ook door dagelijks jouw dankbaarheid te tonen. Verdiep je eens in de zin van het leven, dat maakt je bewuster. Tenslotte is gezond eten niet alleen beter voor je lichaam, maar ook voor je geest. Wat we eten heeft namelijk ook invloed op hoe wij ons voelen. Zo ga je met onze tips ook tijdens coronatijd gezond en zorgeloos op reis!

Wil jij hulp bij stress of burn-out?

Doe geheel vrijblijvend de burn-out test of neem contact met ons op.

Direct contact Of bel 085 - 5363606

Laat een reactie achter op dit blogartikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit bericht:
×
Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over stress en burn-out. Inschrijven