Zoeken

Zoeken sluiten

Griep en stress: tips voor een sneller herstel

dinsdag 30 november 2021

Griep en stress: tips voor een sneller herstel

Griep en verkoudheid komen voornamelijk voor tijdens de herfst- en wintermaanden. De symptomen van een verkoudheid zijn milder dan die van de griep. Bij griep is er namelijk vaak sprake van koorts en extreme vermoeidheid. Vanwege gebrek aan zonlicht en vitamine D kan onze weerstand lager zijn. Er zijn echter nog meer factoren die meespelen, zoals stress. Wist je dat stress sterk van invloed is op onze weerstand? Het verlaagt namelijk onze weerstand, zowel lichamelijk als mentaal. In deze periode is het extra belangrijk om jouw immuunsysteem hoog te houden. Dit doe je bijvoorbeeld met gezonde voeding en beweging, maar ook met self care en voldoende ontspanning. Hierbij blijft het voornaamste: stress verminderen. Ontdek onze tips voor een sneller herstel van griep en krijg jouw energie snel weer terug!

griep

Onze coaches zijn gespecialiseerd in het coachen van mensen met stress en burn-out, depressie en angst- en/of paniekaanvallen. Wij zorgen dat je snel de juiste hulp krijgt.
Online cursus
159.00
Online cursus
Stap voor stap stressvrij, bewezen effectief, op basis van het Liberi Fasenplan.

Griep: oorzaken en symptomen

Wist je dat de oorzaken en symptomen van griep niet alleen lichamelijk, maar ook mentaal zijn?

Stress en burn-out

Stress is een belangrijke oorzaker van het ontstaan van griep. Herken jij de verschillende symptomen van stress bij jezelf? Of de eerste signalen van overspannenheid? Stress berooft ons lichaam en onze geest namelijk van waardevolle energie. Hierdoor verbruikt stress veel van onze voedingsstoffen en kan er eerder een tekort ontstaan. Dit kan tot gevolg hebben dat je last kunt krijgen van verschillende gezondheidsklachten.

Ongezonde voeding

Ongezonde voeding verzwakt ons immuunsysteem. Zo zorgen teveel suikers en teveel slechte vetten ervoor dat onze weerstand lager wordt. Kies dan ook voornamelijk voor pure en verse voeding. Daarnaast kun je vaker kiezen voor brainfood voor gezonde hersenen. Daarnaast is het van belang om teveel alcohol te vermijden. Bovendien maakt roken je veel vatbaarder voor virussen en infecties.

Zink tekort

Een tekort aan het mineraal zink kan de oorzaak zijn van een zwak immuunsysteem. Er zijn namelijk verschillende gezondheidsproblemen die kunnen optreden bij een zink tekort. Wat zijn de symptomen van van een zink tekort? Dit zijn voornamelijk een gebrek aan energie en minder eetlust. Haarverlies en een lage bloeddruk kunnen ook te maken hebben met een tekort aan zink. Daarnaast komt verlies van smaak en reuk voor. Bovendien zijn er mentale symptomen bij een zink tekort, zoals concentratieverlies en moeite met helder denken. Tenslotte kun je prikkelbaar zijn of een rusteloos gevoel hebben.

Burn-out test
Gratis
Burn-out test
Onze gratis burn-out test geeft je in 50 vragen antwoord hoe het nu daadwerkelijk is gesteld met jouw stressniveau.
                          griep

Griep: tips voor een sneller herstel

Ontspanning

Griep ontstaat niet alleen door een verzwakt lichaam, maar ook kan door een geestelijke onbalans. Zo kan er sprake zijn van teveel stress, overspannenheid of emotionele problemen. Om griep te voorkomen en om sneller te herstellen van griep is ontspanning essentieel. Wat is jouw favoriete manier van ontspannen? Ontspan overigens niet alleen in het weekend, maar ook tijdens de dag door regelmatig kleine pauzes te nemen.

Natuur

De natuur werkt ook heel genezend voor ons. Ga daarom dagelijks naar buiten, het bos in of ga wandelen langs het strand. Zo voorziet de natuur ons niet alleen van zuurstof, maar ook heeft de natuur een rustgevende werking op ons. Door te wandelen of te fietsen combineer je de natuur bovendien meteen met beweging. Zo verbeter je niet alleen je weerstand, maar ook je conditie en gemoedstoestand.

Voeding

Zorg ervoor dat je dagelijks alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt. Kies voor voeding rijk aan zink, zoals vlees, gevogelte en noten. Dagelijkse variëteit hierin is belangrijk. Wist je dat zink beter wordt opgenomen als je voeding combineert met knoflook en ui? Daarnaast zijn voldoende eiwitten en omega 3 vetzuren belangrijk om griep te voorkomen. Bovendien draagt magnesium bij aan mentale balans en het helpt slaapproblemen voorkomen. Lees verder en ontdek welke specifieke voedingsmiddelen zeer krachtig werken bij griep.

Knoflook

Wist je dat knoflook zeer krachtig werkt bij griep en verkoudheid? Knoflook verhoogt namelijk de weerstand. Het zorgt voor bacteriebestrijding en het bestrijden van virussen die griep en verkoudheid geven. Knoflook is eigenlijk goed voor je algehele gezondheid. Zo is knoflook goed voor het bloed en het hart. Bovendien kan knoflook onze mentale gezondheid verbeteren. Hoe gebruik je knoflook het beste? Je kunt er best veel van gebruiken, circa twee teentjes per dag. Het is belangrijk om knoflook voor gebruik te pletten zodat de gezonde stoffen beter vrijkomen.

Gember

Gebruik jij weleens gember? Knoflook en gember kun je overigens goed combineren voor een nog krachtigere werking. Tezamen werken ze namelijk zeer ontstekingsremmend en dragen ze bij aan een betere gezondheid. Ze ondersteunen onder andere een gezonde bloedsuikerspiegel. Gember is goed voor de gezondheid van de longen, het gaat oxidatieve stress tegen en het beschermt jouw hersenen. Zo draagt het bij aan een beter geheugen. Kortom, voeg zowel knoflook als gember regelmatig toe aan je voeding en profiteer van de ontstekingsremmende en virus bestrijdende effecten.

Supplementen

Welke supplementen zijn belangrijk bij griep? Onmisbare vitaminen voor ons immuunsysteem zijn vitamine C en vitamine D. Een tekort kun je voorkomen door te kiezen voor supplementen. Ze zijn geen vervanging voor gezonde voeding, maar kunnen wel ondersteunend werken. Kies wel voor een goede kwaliteit zonder toevoeging van onnodige hulp- en vulstoffen. Een zink supplement kan het herstel van griep versnellen. Bovendien is zink een belangrijk mineraal in tijden van stress. Tenslotte verhoogt probiotica jouw weerstand, voorkomt het darmklachten en is het goed voor jouw brein.

Self care

Last but not least, is het heel belangrijk om genoeg tijd te nemen voor jezelf. Om griep te voorkomen, maar ook voor een sneller herstel van griep. Inspiratie nodig? Ontdek onze self care tips, zoals een massage, een warm bad of luisteren naar je favoriete muziek. Zo ontspan je niet alleen je lichaam, maar ook kun je hiermee jouw hoofd leegmaken.

Onze coaches zijn gespecialiseerd in het coachen van mensen met stress en burn-out, depressie en angst- en/of paniekaanvallen. Wij zorgen dat je snel de juiste hulp krijgt.
Online cursus
159.00
Online cursus
Stap voor stap stressvrij, bewezen effectief, op basis van het Liberi Fasenplan.

griep

Sneller herstellen van griep? Stress verminderen

Griep en stress zijn vaak onlosmakelijk met elkaar verbonden. Langdurige stress kan namelijk jouw weerstand behoorlijk verlagen. Hoe kun je griep voorkomen en jouw immuunsysteem versterken? Wij geven in dit blogartikel tips voor een sneller herstel. Zo is zink een essentieel mineraal dat wij nodig hebben voor onze fysieke en mentale gezondheid. Het helpt vermoeidheid voorkomen en draagt bij aan een sneller herstel van griep. Bovendien is het, net als magnesium, een ‘stressmineraal’, want het helpt stress te verminderen Daarnaast bevordert het de aanmaak van onze gelukshormonen, zoals serotonine.

Voor een sneller herstel van griep dienen we ook ongezonde voeding te vermijden. We kunnen ons dagelijks eetpatroon eventueel aanvullen met supplementen. Dit is zeker aan te raden in tijden van veel stress. Wist je dat veel mensen een behoorlijk tekort hebben aan vitamine D? Daarnaast is het voor een goede weerstand belangrijk om negatieve gedachten zoveel mogelijk te voorkomen. Meer positiviteit in je leven maakt niet alleen gelukkiger, maar ook gezonder. Bovendien draagt het bij aan een gezonde emotionele balans.

Kortom, voorkomen en herstellen van griep doe je beter stressvrij!

Wil jij hulp bij stress of burn-out?

Doe geheel vrijblijvend de burn-out test of neem contact met ons op.

Direct contact Of bel 085 - 5363606

Laat een reactie achter op dit blogartikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit bericht:
×
Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over stress en burn-out. Inschrijven