Zoeken

Zoeken sluiten

Wandelen voor minder stress en nog meer voordelen

vrijdag 17 september 2021

Wandelen voor minder stress en nog meer voordelen

Wandelen zorgt niet alleen voor een fit lichaam. Het heeft namelijk nog meer voordelen voor zowel je lijf als voor je geest. Sinds de coronatijd zijn we steeds vaker gaan wandelen. Het is tenslotte een makkelijke en voordelige manier van bewegen. Zo hoef je niet persé te gaan sporten en je hebt er geen bijzondere uitrusting voor nodig. Bovendien geeft het weinig belasting voor de gewrichten en spieren met weinig kans op blessures. Wandelen kun je eigenlijk bijna overal wel doen. Door dagelijks te gaan wandelen, zul je je lichamelijke en geestelijke gezondheid verbeteren. Wist je dat jouw humeur al direct beter wordt door een kleine wandeling? En heb je last van (veel) stress? Ga dan zeker vaker wandelen. Bovendien kan wandelen je helpen de verbinding met jezelf te (her)vinden.

Ontdek in dit blogartikel dat wandelen veel positieve effecten geeft. Daarnaast geven wij tips hoe je het wandelen nog leuker kunt maken. Kortom, wandelen is een mooie vorm van self care omdat je zo nog beter voor jezelf zorgt.

wandelen

Onze coaches zijn gespecialiseerd in het coachen van mensen met stress en burn-out, depressie en angst- en/of paniekaanvallen. Wij zorgen dat je snel de juiste hulp krijgt.
Online cursus
159.00
Online cursus
Stap voor stap stressvrij, bewezen effectief, op basis van het Liberi Fasenplan.

Waarom is wandelen zo goed voor je?

Wandelen biedt vele voordelen voor zowel jouw fysieke als jouw mentale gezondheid. Door te wandelen in de natuur maak je het positieve effect nog groter. Jouw zenuwstelsel wordt blij van wandelen waardoor je mentale fitheid toeneemt. Het ontspant het geheugen en het is eigenlijk een vorm van mindfulness Het helpt je meer in het NU te blijven. Tenslotte heeft stress vaak betrekking op gedachten die zicht bezighouden met het verleden of de toekomst.

Voor je lichamelijke gezondheid

Voor je mentale gezondheid

Burn-out test
Gratis
Burn-out test
Onze gratis burn-out test geeft je in 50 vragen antwoord hoe het nu daadwerkelijk is gesteld met jouw stressniveau.

Voor je emotionele gezondheid

Voor beter slapen

Heb je last van regelmatig onrustig slapen? Door vaker te wandelen zul je beter slapen. Het kan zelfs slapeloosheid helpen voorkomen.

Nog meer voordelen

wandelen

Maak het wandelen leuker met deze tips

Hoe kun je het wandelen nog leuker maken zodat je het met plezier blijft doen? Maak van je dagelijkse wandeling een mooi meditatiemoment om meer tot jezelf te komen. Of neem juist een gezellig wandelmaatje mee. Misschien wandel jij het liefst met jouw favoriete muziek? En wat dacht je van een picknick onderweg? Lees onze tips!

Picknick onderweg

Als je wat meer tijd hebt, kun je het wandelen nog leuker maken door halverwege te gaan picknicken. Kies hiervoor een mooie en rustige plek in de natuur. Neem gezonde snacks mee en vermijd teveel suikers. Zorg voor genoeg eiwitten en gezonde vetten. Dan heb je zeker weer genoeg energie om jouw wandeling te vervolgen. Daarnaast zorg je zo voor een stabiele bloedsuikerspiegel. Zo zul je ongezonde voeding gemakkelijk vermijden.

Kies wandelroutes

Als je vaak dezelfde route wandelt, heb je misschien behoefte aan nieuwe inspiratie. Maak dan eens gebruik van wandelroutes. Zo maak je ook kennis met nieuwe wandelpaden waarmee je nog niet bekend bent. Je kunt ook eens naar een ander gebied of zelfs naar een andere provincie gaan om te wandelen. Er zijn in Nederland heel veel routes te vinden en vaak in mooie natuurgebieden.

Wandelen als meditatie

Maak van jouw dagelijkse (stilte)wandeling meteen een meditatie. Tijdens het wandelen laat je al jouw gedachten los en dat geeft direct meer rust. Daarnaast kun je tijdens het wandelen gebruik maken van ademhalingsoefeningen En misschien kun je jezelf tijdens het wandelen ook positieve affirmaties toezeggen. Of gebruik jouw wandeling om te oefenen met dankbaarheid en vertel jezelf waarvoor je allemaal dankbaar bent.

Onze coaches zijn gespecialiseerd in het coachen van mensen met stress en burn-out, depressie en angst- en/of paniekaanvallen. Wij zorgen dat je snel de juiste hulp krijgt.
Online cursus
159.00
Online cursus
Stap voor stap stressvrij, bewezen effectief, op basis van het Liberi Fasenplan.

Met een wandelmaatje

Alleen wandelen kan juist heel heilzaam voor je zijn dus blijf dat ook zeker vaak doen. Het maakt je namelijk bewuster van jezelf waardoor je sneller ontdekt wat jouw waarden zijn. Met andere woorden, wat jij belangrijk vindt in het leven. Soms kan het echter gezellig zijn om een wandelmaatje te hebben of misschien wel een wandeldate. Je kunt natuurlijk ook een hond meenemen om te wandelen.

Als ochtendroutine

Je kunt het wandelen ook een onderdeel laten worden van jouw ochtendroutine. Zo zorg je voor een nog beter humeur om de dag positief en kalm te kunnen beginnen. Daarnaast zal het jouw productiviteit verbeteren. Probeer dagelijks minimaal een halfuur te wandelen, maar het tempo bepaal je zelf. Kortom, zo geef je al in de ochtend aandacht aan jezelf.

Kracht van de natuur

Door in de natuur te wandelen, maak je het nog krachtiger voor jezelf. De natuur heeft namelijk een kalmerend effect op ons lichaam en onze geest. Ontdek ook eens bosbaden Dat is meer dan alleen wandelen, want tijdens het bosbaden ben je je zeer bewust van alles om je heen. Dit helpt je beter te leren waarderen en te genieten. Heb je moeite met loslaten? Laat de natuur jou hierbij helpen. Ga ook geregeld aarden door op blote voeten door het gras of op het strand te gaan lopen. Wist je dat er zelfs een blote voetenpad bestaat?

wandelen

Wandelen voor een gezond lijf en een kalme geest

Als je niet zo fan bent van sporten, kun je ook gaan wandelen voor jouw gezondheid. Ook dan leg je de focus op je lichaam waardoor je geest kalm wordt. Wandelen zorgt niet alleen voor een goede conditie en meer energie, het geeft je dus ook ontspanning en rust in je hoofd Laat een wandeling onderdeel worden van jouw dagelijkse goede gewoonten. Zo verbeter je jouw levensstijl Met een ochtendwandeling zorgt de ochtendzon voor een nog beter effect op je humeur. Voor onderweg kun je brainfood meenemen en zorg je optimaal voor je brein. Bovendien zorgt wandelen voor meer positiviteit in je leven. Het is ook een goede manier om weer meer tot jezelf te komen. Het kan je namelijk helpen jouw zelfbewustzijn te vergroten. Wandelcoaching kan jou hier ook bij helpen.

Kortom, wandelen zorgt voor fysieke en mentale fitheid, maar ook voor ontspanning en rust in jezelf!

Wil jij hulp bij stress of burn-out?

Doe geheel vrijblijvend de burn-out test of neem contact met ons op.

Direct contact Of bel 085 - 5363606

2 reacties

Laat een reactie achter op dit blogartikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit bericht:
×
Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over stress en burn-out. Inschrijven