Zoeken

Zoeken sluiten

Frequentie verhogen voor minder stress: 10 tips

zondag 16 januari 2022

Frequentie verhogen voor minder stress: 10 tips

Als je jouw frequentie hooghoudt dan zorg je automatisch voor meer positiviteit en geluk in je leven. Maar het gaat verder dan dat. Een hoge frequentie zorgt namelijk ook voor meer bewustwording. Een hoge frequentie betekent liefde in plaats van angst. Door het hooghouden van jouw frequentie zul je makkelijker het leven manifesteren dat jij graag wilt. Als je veel stress ervaart, is het veel moeilijker om jouw energie hoog en positief te houden. Een lage frequentie geeft bijvoorbeeld vermoeidheid en drukte in je hoofd. Een hoge frequentie daarentegen zorgt voor energie en een tevreden gevoel. Wist je dat ego ons vaak beperkt op weg naar een hoger bewustzijn? Maar wat is onze frequentie precies? En wat is de relatie van frequentie met stress? Wil jij ook een positieve frequentie? Ontdek in dit blogartikel onze tips voor het hooghouden van jouw frequentie!

frequentie

Onze coaches zijn gespecialiseerd in het coachen van mensen met stress en burn-out, depressie en angst- en/of paniekaanvallen. Wij zorgen dat je snel de juiste hulp krijgt.
Online cursus
159.00
Online cursus
Stap voor stap stressvrij, bewezen effectief, op basis van het Liberi Fasenplan.

Frequentie betekenis

Wat is frequentie precies? Frequentie gaat om energie. Alles is namelijk energie. Jij bent energie, maar ook de mensen om je heen, de zon en de natuur. Energie bestaat uit vibraties, die kunnen zowel positief als negatief zijn. Bob Marley zong er lang geleden al over: positive vibrations. Wij hebben een bewustzijn, namelijk onze ziel. Daardoor bestaan we allemaal uit vibraties. Voor iedereen, maar zeker als je een hoogsensitief persoon bent, is het hooghouden van je frequentie belangrijk. Voor een succesvol en gelukkig leven.

Oorzaken van lage frequentie

Waarom ervaar je bij sommige mensen of plekken lage vibraties? De oorzaken van een lage frequentie hebben vaak te maken met de vorm van jouw gedachten. Wist je dat onze gedachten meestal onbewust zijn? Wil je meer ontdekken over het begrijpen van jouw gedachten dan kan NLP coaching wellicht helpen. Daarnaast kan meditatie helpen inzicht te krijgen in jouw onbewuste gedachten. De voornaamste oorzaken van een lage frequentie zijn:

Frequentie en de relatie met stress

Veel stress zal jouw frequentie verlagen, want het kan namelijk zorgen voor negatieve vibraties. Het is dan ook belangrijk om jouw cortisol gehalte te verlagen. De aanmaak van onze gelukshormonen, zoals serotonine en dopamine worden namelijk belemmerd door cortisol, teveel stress dus. Voorkom bovendien een burn-out door tijdig de eerste signalen van overspannenheid te herkennen. De volgende symptomen wijzen op (veel) stress in jouw leven:

Als je bovenstaande stress symptomen herkent, is het eerst van belang om te zorgen voor rust in je hoofd Dus eerst je hoofd leegmaken Daarnaast zou delegeren kunnen bijdragen aan het verminderen van jouw stress. Vervolgens werk je aan het verhogen van jouw frequentie. Lees verder om te ontdekken hoe je dat precies kunt doen.

Burn-out test
Gratis
Burn-out test
Onze gratis burn-out test geeft je in 50 vragen antwoord hoe het nu daadwerkelijk is gesteld met jouw stressniveau.

frequentie

Frequentie verhogen: 10x tips

Misschien wel de belangrijkste tip: laat jouw (hoge) frequentie niet omlaag brengen door mensen die een negatieve houding hebben, zoals rodddelen en klagen. Vermijd mensen die jouw energie uitputten, bijvoorbeeld degenen die conflict zoeken. Daarnaast kun je jouw frequentie verhogen met de volgende tips:

Eet pure voeding

Goede voeding bij stress is niet alleen nodig voor jouw lichamelijke en mentale gezondheid en een sterk immuunsysteem. Het is daarnaast essentieel voor jouw bewustzijn. Zo bevatten fruit, groenten, planten en kruiden meer  levensenergie dan fabrieksmatig geproduceerd voedsel. Zo verhoogt het ook jouw positieve energie. Bovendien voorkom je met gezonde voeding een hormonale disbalans. Kies ook eens vaker voor brainfood

Gebruik je intuïtie

Vaak zijn we teveel gericht op de buitenwereld, maar hoe vaak staan we stil bij onze binnenwereld? Door vaker bewust aandacht te geven aan jouw gevoelens kun je jouw intuïtie trainen. Oefen in mindfulness Dit kan bijvoorbeeld met mediteren of yoga. Ook bosbaden is een manier. Zo leer je steeds meer op je eigen gevoel te vertrouwen. Daarnaast is een gezonde ademhaling belangrijk. Wist je dat ook aarden een mooie manier is om tot jezelf te komen? Probeer het maar en loop eens met blote voeten over gras of zand.

Creativiteit

Creatief zijn zorgt voor een hogere trillingsfrequentie. Als je creatief bezig bent, krijgen je chakra’s meer kans zich te openen. Welke creatieve bezigheid geeft jou een goed gevoel?

Muziek

Muziek kan zowel positieve als negatieve vibraties afgeven. Kies bewust voor frequentieverhogende muziek. Muziek luisteren kan fijn zijn voor je ziel. Daarnaast zorg je met dansen voor positieve energie!

Ontgiften

Door te ontgiften bij stress zul je jezelf ontdoen van gifstoffen die niet alleen jouw gezondheid ondermijnen, maar ook jouw frequentie. Met ontgiften ontdoe je jezelf namelijk ook van negatieve gedachten en overtuigingen die ons in de weg zitten.

Emotionele balans

Emotionele blokkades kunnen je weerhouden van een hoge vibratie. Vergeef jezelf en anderen, wees niet te streng voor jezelf en oordeel niet teveel over jezelf.

Positieve mindset

Spreek bewust, want het is een reflectie van wie jij bent. Houd daarnaast positieve gedachten, want jouw ervaringen zijn weer projecties van wat jij denkt. Ontdek hier hoe je kunt zorgen voor een positieve mindset. Positieve affirmaties kunnen je hierbij helpen.

Van jezelf houden

Om jouw frequentie te verhogen is zelfliefde nodig. Als jij niet van jezelf houdt is er geen bewustzijn. Doe jij elke dag iets dat jij leuk vindt? Maak jij keuzes die echt bij jou passen? Het bepalen van jouw persoonlijke waarden kunnen je hierbij helpen. Dan ben je op weg naar een authentieker leven. Zorg voor tijd voor jezelf. Herstel de verbinding met jezelf . Kortom, vergroot jouw zelfbeeld en zelfvertrouwen.

De natuur

De natuur is een goed voorbeeld van energie. Alles is met elkaar verbonden. De natuur zorgt niet alleen voor meer lichamelijke en mentale energie en zuurstof, maar ook voor hoge vibraties. De natuur is simpel door de afwezigheid van ego. Zonlicht en daglicht zorgen ook voor een sterke verhoging van je frequentie. Ga bijvoorbeeld dagelijks wandelen

Dankbaarheid

Dankbaarheid is een ontzettend krachtige tool om jouw frequentie te verhogen. Schrijf dagelijks 10 dingen op waarvoor je dankbaar bent. Dankbaarheid draagt ook bij aan het besef van een zinvol leven

frequentie

Onze coaches zijn gespecialiseerd in het coachen van mensen met stress en burn-out, depressie en angst- en/of paniekaanvallen. Wij zorgen dat je snel de juiste hulp krijgt.
Online cursus
159.00
Online cursus
Stap voor stap stressvrij, bewezen effectief, op basis van het Liberi Fasenplan.

Frequentie verhogen als levensstijl

Hoe wordt onze frequentie of vibratie bepaalt? Door onze gevoelens, gedachten, emoties en je gezondheid. Daarnaast de mensen met wie we omgaan. Een hogere frequentie geeft meer verbinding met het Universum. Sta je meer in contact met jezelf dan zorg je voor een hogere vibratie. Liefde heeft een hoge vibratie, angst een lage.

Waarom is het hooghouden van je frequentie zo belangrijk? Het zorgt bijvoorbeeld voor  innerlijke rust Heb je vaker last van een rusteloos gevoel? Beloof jezelf dat je elke dag bewust kiest voor hoge vibraties. Laat ook je frequentie niet verlagen door anderen. Kies altijd voor een hoge vibratie, hoe moeilijk het soms ook is.

Veel mensen leven in een lage energie, zij zijn niet gericht op zichzelf, maar altijd op anderen en de buitenwereld. Dit geeft meer nadruk op uiterlijkheden, materialisme en status. Het ego dus. Van hieruit krijg je dikwijls te maken met de afwezigheid van authenciteit, oneerlijkheid en manipulatie.

Leer aan te voelen welke vibraties mensen en situaties hebben, zodat je jouw vibratie hierdoor niet laat verlagen. Vibreer jij op een hoger niveau? Dan voelen lage vibraties in de omgeving voor jou gespannen, angstig of ongemakkelijk aan. Maak dan weer bewust contact met jezelf om hieruit te komen. Heb ook vertrouwen, want weet dat je altijd beschermd wordt.

Kortom, leef je eigen leven en blijf vooral bij jezelf!

Wil jij hulp bij stress of burn-out?

Doe geheel vrijblijvend de burn-out test of neem contact met ons op.

Direct contact Of bel 085 - 5363606

Laat een reactie achter op dit blogartikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit bericht:
×
Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over stress en burn-out. Inschrijven