Zoeken

Zoeken sluiten

20 positieve affirmaties voor iedere dag

maandag 20 september 2021

Ben jij bekend met positief affirmeren? Zo niet, neem dan echt even de tijd om deze blog te lezen. Ik leg je uit wat affirmaties precies zijn en hoe je ze toe kunt passen. Wanneer je namelijk positieve affirmaties toepast, kan dit zeer effectief zijn tegen stress en wonderen doen voor je zelfbeeld. In deze blog lees je:

20 positieve affirmaties voor iedere dag

Affirmeren is een krachtige manier voor meer geluk, gezondheid en balans in je leven. Met positieve affirmaties kun je negatieve overtuigingen in je onderbewustzijn ombuigen naar positieve overtuigingen. Met affirmeren geef je bewust aandacht aan jezelf dat jou kan helpen in tijden van stress. Maar hoe werkt affirmeren? En wat zijn positieve affirmaties precies? In deze blog lees je meer over affirmeren. Zo ontdek je hoe je met dagelijkse positieve affirmaties meer positiviteit aan kunt trekken in je leven. Net als gezonde voeding en andere positieve gewoonten, dragen positieve affirmaties bij aan jouw gezondheid. Wij geven 20 voorbeelden van positieve affirmaties die je elke dag kunt gebruiken. Kortom, laat affirmaties dan ook deel uitmaken van jouw levensstijl!

Positieve affirmaties maken

Wat is de betekenis van affirmeren?

Wat is affirmeren precies? En wat zijn affirmaties? Affirmatie betekent bekrachtigen/versterken. Met affirmeren worden de hersenen geprikkeld voor het creëren van positieve gedachten. Althans: als je positief aan het affirmeren bent. Daar kom ik dadelijk nog op terug. Hoe meer positieve gedachten we ervaren, hoe meer we ze zullen geloven en ze ons leven in positieve zin zullen veranderen. Wist je dat affirmaties ons onderbewustzijn kunnen beïnvloeden? Met andere woorden: onze hersenen reageren zowel positief als negatief op wat wij constant zien of horen. Kortom, affirmaties beïnvloeden je gedachtenpatronen, je gedrag en je gewoonten.

Onze coaches zijn gespecialiseerd in het coachen van mensen met stress en burn-out, depressie en angst- en/of paniekaanvallen. Wij zorgen dat je snel de juiste hulp krijgt.
Online cursus
159.00
Online cursus
Stap voor stap stressvrij, bewezen effectief, op basis van het Liberi Fasenplan.

Positieve affirmaties hebben we allemaal (negatieve ook)

Of je het nu wilt of niet: affirmaties maak je al. Dit gebeurt heel vaak onbewust. Welke affirmaties je maakt, heeft onder andere te maken met je ervaringen. Affirmaties gaan opvallen wanneer je dit regelmatig doet en wanneer de werkelijkheid overeenkomt met je gedachten.

Hierin schuilt de kracht van positieve affirmaties, maar ook het gevaar van het negatieve. Als je aan het affirmeren bent, volg je eigenlijk een vast patroon: je hebt een gedachte, deze doet zich vervolgens in de praktijk voor en achteraf bevestig je deze gedachte. Zo blijf je rond gaan in een cirkel. Is dit een positieve gedachte, dan is affirmeren iets wat je heel veel kan brengen. Is het een negatieve gedachte, dan kan dit je tegenhouden, angstig maken of zorgen voor stress.

Een affirmatie hoeft ook niet altijd waar te zijn, ook al voelt dat wel zo. Zeker bij negatief affirmeren kun je jouw eigen waarheid gaan maken. Je zult op zoek gaan naar alles wat jouw gedachte versterkt, zodat je hier nog meer in gaat geloven. Draai dat nu eens om: wat nu als je dit op een positieve manier kunt doen? Daar ga ik het straks over hebben. Eerst leg ik je uit hoe affirmeren precies werkt.

Hoe maak je positieve affirmaties?

Hoe maak je een positieve affirmaties? Maak eerst contact met jezelf, bijvoorbeeld met hulp van meditatie. Het is belangrijk om affirmaties te gebruiken die bij jou passen. Vraag jezelf af: wat wil je veranderen in je leven? Wat wil je verbeteren? En wat wil je aantrekken in je leven? Zo kunnen bijvoorbeeld jouw waarden je hierbij helpen. Op deze manier bepaal je eerst wat jij belangrijk vindt in je leven, waar jij voor staat, maar ook waar jij behoefte aan hebt. Tenslotte geef ik enkele tips om succesvol positieve affirmaties te kunnen maken.

 • bepaal eerst jouw persoonlijke waarden
 • vermijd de woorden ‘niet’ of ‘geen’ in de affirmaties, want het draait om wat je wel wilt
 • gebruik alleen positieve gedachten in de tegenwoordige tijd
 • affirmeren kun je op elk moment van de dag doen. Zo kun je affirmeren bijvoorbeeld deel laten uitmaken van jouw ochtendroutine
 • focus je alleen op de affirmatie en laat je niet afleiden door andere (negatieve) gedachten
 • je kunt ook gebruikmaken van een vision board waarop je jouw affirmaties kunt zetten
 • blijf ze elke dag meermalen herhalen, zo maak je het nog krachtiger voor jezelf. Herinner jezelf er gedurende de dag aan
Burn-out test
Gratis
Burn-out test
Onze gratis burn-out test geeft je in 50 vragen antwoord hoe het nu daadwerkelijk is gesteld met jouw stressniveau.

Voordelen van positieve affirmaties

Als je begint met het maken van positieve affirmaties, zul je merken dat er steeds meer positieve en gewenste dingen zullen plaatsvinden in je leven (oftewel manifesteren). Dit kan zowel in je persoonlijke leven als op je werk zijn. Als snel zul je minder stress ervaren en meer energie krijgen. Daarnaast zal het makkelijker worden om een gezonde emotionele balans te behouden. Gezondheid is meer dan gezonde voeding en beweging. Het gaat namelijk ook over positieve dingen horen, lezen, denken en geloven. Kortom, positieve affirmaties zullen uiteindelijk je gehele immuunsysteem versterken. Ontdek de vele voordelen van dagelijks affirmeren:

Positieve affirmaties zijn goed voor je zelfvertrouwen

Voorbeelden van positieve affirmaties

Positieve affirmaties kunnen betrekking hebben op verschillende gebieden, zoals gezondheid en liefde, maar ook werk of succes. Daarnaast kunnen positieve affirmaties krachtig werken bij angst. Ter inspiratie geven wij een aantal voorbeelden van hoe je kunt affirmeren. Echter, zoals gezegd, is het aan jou om jouw eigen persoonlijke affirmaties te maken. Bovendien is het wel belangrijk om écht zelf in de affirmaties te geloven. Tenslotte kun je ze zowel in de ochtend als in de avond gebruiken. Start de affirmaties met Ik…… Zo maak je elke positieve affirmatie nog sterker!

Positieve affirmaties met betrekking tot de liefde

 • sta open voor liefde
 • heb veel liefde in mijn leven
 • geef en ontvang liefde
 • ben dankbaar voor alle liefde in mijn leven

Positieve affirmaties met betrekking tot zelfliefde

 • houd van mezelf
 • geloof in mezelf
 • vertrouw op mijn intuïtie
 • voel me goed
 • ben dankbaar voor dit moment
 • vertrouw op de Universe
 • ben trots op mezelf

Positieve affirmaties met betrekking tot gezondheid

 • voel mij energiek
 • ben positief
 • ben gezond
 • uit dankbaarheid voor mijn gezondheid
 • kies voor innerlijke rust

Positieve affirmaties met betrekking tot succes en werk

Positieve affirmaties voor je ochtendroutine

Laat affirmaties deel uitmaken van je ochtendroutine. Zo zorg je er structureel voor dat je tijd maakt voor affirmeren en start je de dag op een positieve manier. Daarnaast kun je jezelf ook tijdens een ochtendwandeling positieve affirmaties toespreken. Het is net als mediteren een mooie vorm van self care.

affirmeren

Positieve affirmaties geven vertrouwen in jezelf

Wist je dat je jouw gedachten zo kunt sturen dat ze je gelukkiger maken? Je kunt je onderbewustzijn namelijk beïnvloeden met positieve affirmaties. Zo trek je aan wat je graag wilt in je leven (de wet van aantrekking). Tenslotte zullen negatieve gedachten (over jezelf) daarentegen het tegengestelde resultaat hebben. Doordat gedachten zo krachtig kunnen zijn, is het belangrijk deze positief te houden!

Door te affirmeren ga je meer in jezelf geloven. Je durft meer op jezelf te vertrouwen. Zo vergroot het jouw eigenwaarde en jouw zelfbeeld. Bovendien vermindert het stress en geeft het veel rust. Daarnaast zul je jouw relaties verbeteren, maar ook zal affirmeren je meer succes kunnen geven. Wanneer kan affirmeren jou helpen? Merk je dat je je vaker zorgen maakt of piekert? Heb je daarnaast moeite met je concentratie of met helder denken?  Tenslotte kun je ook last hebben van drukte in je hoofd

Affirmaties zijn als gezonde voeding, maar dan voor je geest. Het zal namelijk leiden naar meer positiviteit in je leven. Je krijgt meer energie voor de dingen die echt belangrijk voor je zijn. Bovendien geeft het je brein meer rust. Kortom, affirmeren zorgt voor jouw lichamelijke en geestelijke gezondheid. Daarnaast verbeter je jouw emotionele en spirituele balans.

Affirmeren is geen wondermiddel

Bij Liberi werken wij dagelijks met coachees die last hebben van te veel stress of lijden onder een burnout. Positief affirmeren is iets dat onze coaches altijd stimuleren. Het is alleen geen wondermiddel. Deze vorm van positiviteit kan je enorm veel brengen. Het is alleen niet de oplossing van al je problemen. Het is heel goed mogelijk dat jij ondanks veelvuldig en structureel positief affirmeren last blijft houden van bepaalde symptomen van stress. Heb je het gevoel dat je professionele hulp nodig hebt? Wij staan voor je klaar.

 

Wil jij hulp bij stress of burn-out?

Doe geheel vrijblijvend de burn-out test of neem contact met ons op.

Direct contact Of bel 085 - 5363606

Laat een reactie achter op dit blogartikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit bericht:
×
Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over stress en burn-out. Inschrijven