Zoeken

Zoeken sluiten

Ontgiften bij stress: waarom is dat nodig?

donderdag 23 december 2021

Ontgiften bij stress: waarom is dat nodig?

Ontgiften bij stress: waarom is dat nodig? We komen dagelijks in aanraking met verschillende gifstoffen. Denk bijvoorbeeld aan luchtvervuiling en bestrijdingsmiddelen in onze voeding. Daarnaast komen wij in contact met schadelijke stoffen in onder andere huidverzorgingsproducten en schoonmaakproducten.

Maar wist je dat ook stress als een gif werkt voor ons lichaam en onze geest? Stress verbruikt namelijk nog meer voedingsstoffen van ons lichaam. Hierdoor is er meer kans op het ontstaan van een tekort aan belangrijke vitaminen en mineralen. Het gevolg hiervan is dat schadelijke stoffen uit onze omgeving zo meer kans krijgen om onze gezondheid aan te tasten. Het is dan, zeker bij stress, van belang om regelmatig te ontgiften. Dit wordt ook wel detoxen genoemd. Een stricte en ingewikkelde detox-kuur is echter niet altijd noodzakelijk. Al met kleine dagelijkse aanpassingen kun je jezelf zowel lichamelijk als mentaal ontgiften. In dit blog ontdek je hoe je op een natuurlijke manier kunt ontgiften bij stress.

ontgiften bij stress

Ontgiften bij stress: wanneer is het nodig?

Ontgiften bij stress is nodig als je last hebt van één of meerdere van de onderstaande stress symptomen. Daarnaast is ontgiften essentieel bij klachten die ontstaan als gevolg van een hormonale disbalans. Bovendien kunnen klachten die betrekking hebben op de mentale balans een belangrijke aanwijzing zijn om te gaan ontgiften. Tenslotte zal ontgiften jou ook helpen om sneller te herstellen van griep.

Onze coaches zijn gespecialiseerd in het coachen van mensen met stress en burn-out, depressie en angst- en/of paniekaanvallen. Wij zorgen dat je snel de juiste hulp krijgt.
Online cursus
159.00
Online cursus
Stap voor stap stressvrij, bewezen effectief, op basis van het Liberi Fasenplan.

Ontgiften bij stress: hoe doe je dat?

Ontgiften bij stress kun je doen met dagelijkse kleine toepassingen in je levensstijl en gewoonten. Maak het niet te moeilijk voor jezelf. Probeer stap voor stap een manier van ontgiften uit die het beste bij jou en jouw leven past.

Gebruik spirulina

Een natuurlijke en krachtige ontgifter is spirulina, een blauwgroen algje dat zeer rijk is aan de volgende vitaminen en mineralen:

Spirulina bevat veel antioxidanten waardoor gifstoffen en vrije radicalen uit het lichaam kunnen worden gehaald. Daarnaast is spirulina zeer heilzaam doordat het groeit met begulp van veel zonlicht Hierbij is het stofje chlorofyl verantwoordelijk voor de sterk ontgiftende werking op de lever. Tevens werkt dit algje ontstekingsremmend. Spirulina kun je nemen als poeder om toe te voegen aan bijvoorbeeld een groene smoothie. Of neem het als tabletten als je moeite hebt met de smaak. Kortom, het is een mooie aanvulling op andere supplementen bij stress.

Groente en fruit: biologisch en zongerijpt

Wist je dat we eigenlijk 500 gram groente per dag nodig hebben om gezond en fit te blijven? Door te kiezen voor biologische groente en fruit vermijd je bovendien dat je bestrijdingsmiddelen binnenkrijgt. Daarnaast bevattten biologische groenten en fruit meer voedingsstoffen. Tenslotte kies je ook voor zongerijpte groenten en fruit die meer zonne-energie bevatten waardoor ze bevorderlijk zijn voor onze gezondheid. Welke specifieke groenten en fruit hebben een ontgiftende werking? Kies vaker voor citroen, gember, broccoli, asperges en avocado. Daarnaast zijn bittere groenten zeer geschikt om te ontgiften bij stress. Dit zijn bijvoorbeeld witlof, koolsoorten en spruitjes. 

Burn-out test
Gratis
Burn-out test
Onze gratis burn-out test geeft je in 50 vragen antwoord hoe het nu daadwerkelijk is gesteld met jouw stressniveau.

ontgiften bij stress

Onze coaches zijn gespecialiseerd in het coachen van mensen met stress en burn-out, depressie en angst- en/of paniekaanvallen. Wij zorgen dat je snel de juiste hulp krijgt.
Online cursus
159.00
Online cursus
Stap voor stap stressvrij, bewezen effectief, op basis van het Liberi Fasenplan.

Ga voor groen

Ga voor groen! En dit bedoelen we in de breedste zin van het woord. Groen door meer groene voeding te nemen, zoals groene smoothies en groene groenten, zoals boerenkool, spinazie en sla. Zorg daarnaast voor meer groen in je leven door vaker de natuur in te gaan. De natuur heeft niet alleen een kalmerende werking op onze geest. Het draagt ook bij aan een ‘reset’ van lichaam en geest. Ga dus vaker wandelen in het bos of in een park vlakbij. Zo zorg je ook direct voor beweging en meer zuurstof. Probeer ook eens bosbaden waarbij je jezelf helemaal ‘onderdompeld’ in de natuur. Tenslotte is het ook aan te raden de natuur in te gaan als je stralingsgevoelig bent.

Gifvrije huidverzorgingsproducten

Wist je dat wij dagelijks verschillende gifstoffen op onze huid smeren? Deze komen vervolgens via de huid in ons bloed terecht. Reguliere huidverzorgingsproducten bevatten vaak veel gifstoffen die schadelijk kunnen zijn voor onze gezondheid. Het is dan ook belangrijk om deze hormoonverstorende stoffen zoveel mogelijk te vermijden. Dit zijn onder andere ftalaten, SLS en parabenen. Daarnaast zijn er nog meer producten die we regelmatig gebruiken en giftig voor ons kunnen zijn. Dit zijn bijvoorbeeld Teflon pannen en verschillende plastic producten. Al deze producten verstoren bovendien onze hormonen.

Gebruik chlorella

Chlorella is net als spirulina ook een groen algje, maar zelfs nog iets krachtiger om te ontgiften bij stress. Chlorella is namelijk in staat om zware metalen en andere gifstoffen uit ons lichaam te kunnen elimineren. Heb je snel last van diarree dan is het raadzaam om beter spirulina te gebruiken. Bij verstopping gebruik je liever chlorella.

detoxen bij stress

Ontgiften bij stress voor een betere weerstand

Gifstoffen komen we niet alleen tegen in onze dagelijkse voeding, maar ook in huidverzorging en cosmetica. Daarnaast hebben wij te maken met luchtvervuiling. Bovendien herkent ons lichaam ook stress als gif. Hoewel ons lichaam goed in staat is om gifstoffen af te voeren, kan er wel een teveel aan gifstoffen ontstaan. Dit zal zich uiten in verschillende stress symptomen, in de vorm van lichamelijke klachten. Dit kan bijvoorbeeld vermoeidheid, hoofdpijn of buikpijn zijn, maar ook een verstoorde darmflora. Daarnaast kan er sprake zijn van een hormonale disbalans. Denk hierbij aan PMS klachten, stemmingswisselingen of prikkelbaar zijn. Bovendien kun je het merken aan een emotionele disbalans of soms zelfs depressieve gevoelens of angstklachten.

Om te ontgiften bij stress is een zogenaamde detox-kuur echt niet altijd nodig. Al met kleine aanpassingen in je levensstijl kun je veel doen. Zo kun je bijvoorbeeld jouw ochtendroutine aanpassen met onze tips voor ontgiften bij stress. Spirulina is een goede ontgifter en het draagt tevens bij aan een betere weerstand. Het is een ondersteunend supplement in tijden van stress en een burn-out. Kortom, door te ontgiften zorg je weer voor minder stress en meer energie.

Wil jij hulp bij stress of burn-out?

Doe geheel vrijblijvend de burn-out test of neem contact met ons op.

Direct contact Of bel 085 - 5363606

Laat een reactie achter op dit blogartikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit bericht:
×
Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over stress en burn-out. Inschrijven