Zoeken

Zoeken sluiten

Lachen is gezond: ontdek 10 voordelen

woensdag 27 april 2022

Lachen is gezond: ontdek 10 voordelen

We zijn tegenwoordig meestal zo druk met ons leven, dat we vaak vergeten te lachen en we het dan ook te weinig doen. Herken je dat? Het is je vast weleens opgevallen dat kinderen vaak nog veel meer lachen dan wij. Dagelijks nemen verschillende verplichtingen onze aandacht in beslag. Toch zou je eigenlijk iedere dag genoeg moeten lachen. Zeker als je stress hebt, bij een onrustig gevoel of bij sombere gevoelens. Het zorgt namelijk direct voor meer ontspanning en plezier. Ook zul je merken dat je nieuwe energie krijgt van lachen. Bovendien zijn lachende mensen aantrekkelijker om mee om te gaan. Tenslotte heeft lachen zelfs een positief effect op jouw immuunsysteem, maar het heeft nog veel meer voordelen. Kortom, lach eens wat vaker, want het is gezond!

lachen

Onze coaches zijn gespecialiseerd in het coachen van mensen met stress en burn-out, depressie en angst- en/of paniekaanvallen. Wij zorgen dat je snel de juiste hulp krijgt.
Online cursus
159.00
Online cursus
Stap voor stap stressvrij, bewezen effectief, op basis van het Liberi Fasenplan.

Bij welke stress symptomen helpt lachen?

Als we stress hebben, is er vaak weinig ruimte om te lachen. Terwijl het juist dan zo waardevol kan zijn. Herken jij deze stress symptomen waardoor je minder lacht dan je misschien zou willen?

Burn-out test
Gratis
Burn-out test
Onze gratis burn-out test geeft je in 50 vragen antwoord hoe het nu daadwerkelijk is gesteld met jouw stressniveau.

Is lachen gezond voor je?

Lachen is gezond voor iedereen. Het is een positieve emotie en het geeft een fijn gevoel. Het maakt jezelf, maar ook anderen blij. Zo maak je namelijk feel good hormonen aan, net als bijvoorbeeld dansen, maar ook zonlicht. Het verhoogt het gelukshormoon serotonine dat in onze hersenen wordt aangemaakt. Daarnaast zorgt het voor de aanmaak van endorfine. Beide zijn dus tegenhangers van het stresshormoon cortisol. Zo kan het zowel jouw lichamelijke als jouw mentale en emotionele gezondheid helpen verbeteren. Lachen kun je altijd en overal doen, alleen of met anderen.

Lachen is goed voor je lichaam

Daarnaast zal het nog meer gezondheidsvoordelen hebben. Ontdek ze hier.

lachen

Lach vaker voor deze 10 voordelen

1. Het geeft je energie

Lachen geeft meer energie. Zo zal het een positief effect hebben op je werk, want het zal je helpen om jouw doelen te behalen. Daarnaast werkt het ook bevorderlijk in jouw persoonlijke leven. Het geeft je de energie om de leuke dingen te kunnen doen.

2. Verbetert de verbinding met anderen

Lachen helpt niet alleen een vriendschap te verbeteren, maar ook andere relaties, zoals met je partner en je familie. Daarnaast kan het ook de band met je collega’s versterken en de samenwerking bevorderen.

3. Voor minder stress

Stress verhoogt ons stresshormoon cortisol, maar lachen verlaagt juist ons cortisol Het wordt door neurotransmitters in ons brein wordt aangemaakt. De aanmaak van gelukshormonen wordt echter belemmerd door een hoog cortisol. Lachen heeft een kalmerend effect op de hersenen waardoor het je dan ook eerder stressbestendig maakt. Zo wordt je de verschillende stressmomenten gedurende de dag veel beter de baas. Kortom, het zal je meer ontspanning geven, niet alleen voor je lijf, maar ook voor je hersenen. Het helpt je met je hoofd leegmaken

Blijf in het nu

Lachen houdt je ook mindful. Als je lacht, leef je in het nu, het draagt bij aan mindfulness, net als mediteren of yoga.

4. Voor meer positiviteit in je leven

Overheersen bij jou momenteel de negatieve gedachten of beperkende overtuigingen? Laat lachen dan bijdragen aan het ontwikkelen van een positieve mindset

5. Het verhoogt jouw frequentie

Lachen heeft een sterke frequentie, net als bijvoorbeeld het uiten van dankbaarheid en het waarderen van kleine dingen in het leven. Kortom, zo geef je niet alleen jezelf, maar ook anderen een positief gevoel.

6. Voorkomt slaapproblemen

Doordat lachen je meer ontspanning zal geven, zul je ook beter slapen. Zo zul je sneller in slaap vallen waardoor het slapeloosheid kan helpen voorkomen.

7. Verbetert ons immuunsysteem

Lachen heeft een positief effect op ons immuunsysteem. Een sterk immuunsysteem omvat dan ook meer dan alleen te zorgen gezonde voeding en voldoende bewegen.

8. Het geeft inspiratie

Merk je dat je even vastloopt? Lachen zal jou weer nieuwe inspiratie en creativiteit geven.

9. Voor meer zelfvertrouwen

Als je last hebt van onzekerheid en weinig zelfliefde, kan lachen je helpen meer zelfvertrouwen te krijgen. Dit komt doordat je beter in je vel komt te zitten. Het zal ook de verbinding met jezelf en jouw intuïtie kunnen verbeteren.

10. Helpt angst verminderen

Lachen is ook een goede manier van angst verminderen. Bovendien verkleint het de kans op het ontwikkelen van depressieve gevoelens. Hierbij is er vaak sprake van een emotionele disbalans of veel stress. Kortom, zo draagt het ook bij aan jouw emotionele gezondheid.

lachen

Onze coaches zijn gespecialiseerd in het coachen van mensen met stress en burn-out, depressie en angst- en/of paniekaanvallen. Wij zorgen dat je snel de juiste hulp krijgt.
Online cursus
159.00
Online cursus
Stap voor stap stressvrij, bewezen effectief, op basis van het Liberi Fasenplan.

Meer lachen voor minder stress

Uit onderzoek is gebleken dat lachen de gezondheid kan verbeteren. Zo kan het zelfs jouw weerstand helpen verhogen waardoor bijvoorbeeld griep minder kans krijgt. Daarnaast helpt het jouw lichamelijke gezondheid te versterken, zoals gezonde spieren en een gezonde hormoonbalans. Bovendien bevordert het ook jouw mentale welzijn, vooral als je stress hebt of de eerste signalen van overspannenheid herkent.

Ervaar je drukte in je hoofd  en heb je moeite met helder denken? Neemt stress de overhand door bijvoorbeeld een hoge werkdruk of prestatiedruk? Of heb je juist weinig energie en ontbreekt het jou aan inspiratie? Laat een lach je dan helpen. Het zorgt namelijk gauw weer voor rust in je hoofd en meer positiviteit

Lachen helpt je beter te relativeren. Zeker als je een hoogsensitief persoon bent en gauw overprikkeld bent. Zo helpt het je ook om emotioneel beter in balans te blijven. Het helpt je meer te laten genieten van het leven. Laat het deel uitmaken van je gezonde gewoonten en lach tijdens verschillende kleine pauzes door de dag heen. Dat werkt veel ontspannender. Kortom, wil je stress verminderen? Lach!

Wil jij hulp bij stress of burn-out?

Doe geheel vrijblijvend de burn-out test of neem contact met ons op.

Direct contact Of bel 085 - 5363606

Laat een reactie achter op dit blogartikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit bericht:
×
Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over stress en burn-out. Inschrijven