Zoeken

Zoeken sluiten

Onrustig gevoel oplossen: hoe doe je dat?

donderdag 3 maart 2022

Onrustig gevoel oplossen: hoe doe je dat?

Heb jij de laatste tijd ook last van een onrustig gevoel? Dat is natuurlijk niet zo raar met alles wat er om ons heen gaande is. We leven namelijk in een onzekere, chaotische en soms angstige tijd. Een onrustig gevoel zal jouw lichaam opmerken als stress. Je kunt je onrustig voelen in je lijf, maar ook in je hoofd. Probeer jezelf echter niet te verliezen. Blijf in verbinding met jezelf. Door in je eigen kracht te blijven, zul je veel beter bestand zijn tegen verschillende omstandigheden. Het is dan ook belangrijk om genoeg aandacht aan jezelf te geven. Daarnaast is het van belang om negatieve, externe prikkels zoveel mogelijk te vermijden. Welke symptomen horen bij een onrustig gevoel? En hoe kun je een onrustig gevoel oplossen? Ontdek in dit blogartikel hoe je jouw innerlijke rust weer terug krijgt.

onrustig gevoel

Onze coaches zijn gespecialiseerd in het coachen van mensen met stress en burn-out, depressie en angst- en/of paniekaanvallen. Wij zorgen dat je snel de juiste hulp krijgt.
Online cursus
159.00
Online cursus
Stap voor stap stressvrij, bewezen effectief, op basis van het Liberi Fasenplan.

Onrustig gevoel in chaotische tijden

In chaotische tijden kan het vaak lastig zijn om te ontspannen Er is dan constant een drukte in ons hoofd Bovendien kan ons lichaam langere tijd achtereen gespannen zijn. Doordat we teveel op de buitenwereld gericht zijn, kunnen we de verbinding met onszelf kwijtraken. Dit geeft een onrustig gevoel en dat maakt het dagelijks functioneren moeilijker.

Hoe ontstaat een onrustig gevoel?

Een onrustig gevoel ontstaat vaak als een gevolg van stress. Je kunt interne stress ervaren, zoals door je eigen gedachten en gevoelens. Daarnaast kun je externe stress ervaren door prikkels van buitenaf. Wie heeft er doorgaans eerder last van een onrustig gevoel? Als je graag de controle wilt houden, moeite hebt met loslaten of jezelf herkent in perfectionisme. Bovendien ervaart een hoogsensitief persoon meestal ook eerder een onrustig gevoel.

Symptomen bij een onrustig gevoel

Een onrustig gevoel kan leiden tot zowel lichamelijke als mentale, sociale of emotionele klachten:

Burn-out test
Gratis
Burn-out test
Onze gratis burn-out test geeft je in 50 vragen antwoord hoe het nu daadwerkelijk is gesteld met jouw stressniveau.

Onrustig gevoel oplossen: hoe dan?

Om een onrustig gevoel te kunnen oplossen is het van belang om met jezelf te blijven verbinden. Daarnaast is het belangrijk om in het moment te blijven. Hoe je dat kunt doen, ontdek je hier.

Verminder jouw werkdruk

Probeer stress op het werk zoveel mogelijk te vermijden. Is de werkdruk te hoog? Kijk dan of je misschien werkzaamheden kunt delegeren Daarnaast kan het zijn dat er sprake is van prestatiedruk. Probeer te ontdekken welke factoren op werkgebied jou stress geven.

Onrustig gevoel? Vermijd negatief nieuws

Je wilt uiteraard op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen in de wereld. Het is echter wel van belang om negatief of angstig nieuws zoveel mogelijk te vermijden. Zo zul je een onrustig gevoel kunnen voorkomen.

onrustig gevoel

Zorg voor een fijne omgeving

Heb jij een favoriete fijne plek waar je helemaal tot jezelf kunt komen? Deze plek kan uiteraard gewoon thuis zijn. Als het echter vaak druk is in huis, kijk dan eens of je een fijne plek of kamer voor jezelf kunt inrichten. Zorg daarnaast voor een goede levensenergie in huis.

Wees vaker alleen, omarm de stilte

Zorg dagelijks voor wat tijd alleen. Zo zul je beter in contact komen met jezelf. Dit kan bijvoorbeeld ook door middel van mediteren of yoga en leg daarbij de focus op jouw ademhaling. Kortom, ervaar ook de kracht van de stilte.

Ga vaker de natuur in

Wandelen in de natuur is een ontzettend goede manier om weer rust in jezelf te krijgen. Je zult al snel merken dat jouw brein weer rust en ruimte krijgt. Het geeft rust in je hoofd en je kunt weer helder denken. Daarnaast is wandelen of fietsen natuurlijk heel goed voor je lijf. Zou je tijdens het wandelen graag met een wandelcoach willen praten voor extra ondersteuning? Probeer dan eens wandelcoaching 

Bosbaden

Ben jij al bekend met bosbaden? Het is meer dan wandelen alleen, want hierbij gebruik je jouw intuïtie waardoor je het contact met jezelf herstelt. Daarnaast helpt bosbaden jou om mindful te blijven. Bovendien voorzien de bomen jou van nieuwe zuurstof, waar je jouw hersenen ook blij mee maakt. Bosbaden heeft een kalmerende werking op ons brein.

Omring je met dierbaren

Wil je de wereld verbeteren? Begin dan bij je eigen familie. Zorg voor ze en wees er voor hen. Geniet van elkaar.

Voorkom slapeloosheid

Door te weinig slaap ben je veel vatbaarder voor angstgevoelens en voor een onrustig gevoel. Het is dus belangrijk om slaapproblemen op te lossen.

Verdiep je in een zinvol leven

Haal jij voldoening uit jouw werk? Uit jouw leven? Door eerst jouw persoonlijke waarden te bepalen, zal het duidelijk worden wat echt belangrijk voor jou is.

onrustig gevoel

Onze coaches zijn gespecialiseerd in het coachen van mensen met stress en burn-out, depressie en angst- en/of paniekaanvallen. Wij zorgen dat je snel de juiste hulp krijgt.
Online cursus
159.00
Online cursus
Stap voor stap stressvrij, bewezen effectief, op basis van het Liberi Fasenplan.

Onrustig gevoel? Wees dankbaar

Uit dagelijks jouw dankbaarheid, bijvoorbeeld door iedere dag 10 dingen op te schrijven waar je dankbaar voor bent. Dit kunnen zowel grote als kleine dingen zijn. Zo leer je het leven weer te waarderen.

Wees authentiek

Kun jij meestal jezelf zijn? Of speel je misschien bepaalde rollen die ‘gewenst’ zijn, zoals op je werk? Als je authentiek bent, sta je meer in verbinding met wie jij werkelijk bent.

Verminder stress

Stress verminderen is noodzakelijk om een onrustig gevoel te kunnen verhelpen of te voorkomen. Richt je altijd op één ding tegelijk en doe het met volle aandacht. Zorg bovendien de hele dag door voor verschillende kleine pauzes

Ondersteun met supplementen

Je kunt jouw lichamelijke, maar ook jouw mentale gezondheid ondersteunen met de juiste supplementen. Een belangrijk anti-stress mineraal is bijvoorbeeld magnesium

Lief zijn voor jezelf

Last but not least: wees vooral lief voor jezelf. Neem tijd voor jezelf en investeer in self care Iedere dag weer.

Onrustig gevoel verhelpen

Er gebeurt veel in de wereld om ons heen. Hoe kunnen we dan toch onze innerlijke rust bewaren? Door in contact te blijven met jezelf en met het nu Hoe moeilijk dit ook kan zijn, het is wel nodig om een onrustig gevoel te kunnen verhelpen of te voorkomen.

Wat kun je doen tegen een onrustig gevoel?

Hoe krijg je in chaotische tijden weer rust in je hoofd? Het is niet altijd makkelijk om te ontspannen als je last hebt van een onrustig gevoel. Het is van belang om jouw zenuwstelsel te laten kalmeren. Dit kun je doen door afstand te nemen van negatief nieuws. De natuur in te gaan. Voor jezelf te zorgen en voor de mensen die jou lief zijn. Zorg voor gezonde gewoonten. Wees dankbaar. Maak gebruik van journaling, want dat zal duidelijker maken wat jou een onrustig gevoel geeft.

Wil jij hulp bij stress of burn-out?

Doe geheel vrijblijvend de burn-out test of neem contact met ons op.

Direct contact Of bel 085 - 5363606

Laat een reactie achter op dit blogartikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit bericht:
×
Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over stress en burn-out. Inschrijven