Zoeken

Zoeken sluiten

Hersenmist verhelpen met deze supplementen

vrijdag 25 februari 2022

Hersenmist verhelpen met deze supplementen

Hersenmist: wat is het? En wat kun je ertegen doen? Hersenmist kan ontstaan door een ongezonde levensstijl met te weinig beweging, weinig slapen of ongezonde voeding. Daarnaast ontstaat hersenmist steeds vaker door stress. Voel jij je langere tijd lusteloos? Ervaar je stemmingswisselingen? En heb je problemen met je concentratie en focus? Grote kans dat je last hebt van hersenmist. Bovendien kunnen er lichamelijke klachten zijn, zoals hoofdpijn of problemen met de spijsvertering. Als hersenmist lang aanhoudt, kan het zelfs leiden tot angstgevoelens, een depressie of een burn-out. Hersenmist is geen ziekte of aandoening, maar het is wel heel vervelend. Het weerhoudt je er namelijk van om de dingen te doen die je graag wilt doen.

Bij hersenmist is er vaak sprake van een tekort aan voedingsstoffen, zoals vitaminen en mineralen. Ontdek in dit blog met welke supplementen je hersenmist kunt verhelpen en voorkomen. Zo wordt je snel weer helder en productief!

hersenmist

Onze coaches zijn gespecialiseerd in het coachen van mensen met stress en burn-out, depressie en angst- en/of paniekaanvallen. Wij zorgen dat je snel de juiste hulp krijgt.
Online cursus
159.00
Online cursus
Stap voor stap stressvrij, bewezen effectief, op basis van het Liberi Fasenplan.

Wat is hersenmist?

Brain fog is ook wel een andere naam voor hersenmist. Bij hersenmist kun je het gevoel hebben dat je er niet helemaal bij bent. Je hebt moeite met nadenken, je vergeet dingen snel en je kunt je lastig concentreren.

Hersenmist oorzaken

Hersenmist ontstaat veelal als gevolg van een levensstijl met ongezonde gewoonten. Daarnaast speelt ook de verbinding met jezelf een rol. In hoeverre leef jij het leven dat je graag wilt?

Hersenmist symptomen

Hoe kun je hersenmist herkennen? Hersenmist uit zich voornamelijk door neurologische problemen. Echter kunnen er ook lichamelijke klachten ontstaan als gevolg van brain fog.

Burn-out test
Gratis
Burn-out test
Onze gratis burn-out test geeft je in 50 vragen antwoord hoe het nu daadwerkelijk is gesteld met jouw stressniveau.

Welke supplementen gebruik je bij hersenmist?

Supplementen zoals astaxanthine kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan het verhelpen of voorkomen van hersenmist. Dit zijn de vitaminen en mineralen die onze hersenen daarnaast nodig hebben:

Magnesium ontspant de hersenen

De kans op hersenmist is groter als het lichaam een magnesiumtekort heeft. Bovendien hebben onze hersenen magnesium nodig om goed te kunnen functioneren. Zo zorgen onze neurotransmitters ervoor dat gelukshormonen kunnen aangemaakt, zoals  serotonine en dopamine

Wat doet magnesium voor je? Het kan de concentratie verbeteren en het geeft ons energie. Bovendien kan het depressieve klachten en angstklachten helpen voorkomen. Een magnesium tekort kun je bijvoorbeeld herkennen aan slapeloosheid en meer stress. Onze voeding bevat helaas steeds minder magnesium. Hierdoor is het vaak raadzaam om een supplement te nemen. Kortom, magnesium laat ons zenuwstelsel kalmeren en het laat jou beter slapen

Zink voor een gezond zenuwstelsel

Zink is niet alleen een onmisbaar mineraal voor ons immuunsysteem, maar ook voor jouw zenuwstelsel. Kortom, zink is een belangrijke voedingsstof voor onze hersenen.

Omega 3 voor een goed geheugen

Wist je dat onze hersenen voor een groot gedeelte uit vet bestaat? Het is dan ook belangrijk om je brein regelmatig te voorzien van goede vetzuren oftewel omega 3 vetzuren Daarnaast werken deze vetzuren ontstekingsremmend. Bovendien is het van belang om teveel omega 6 te vermijden omdat dit juist ontstekingsbevorderend werkt.

Probiotica voor een gezond brein

Wist je dat onze hersenen in nauwe verbinding staan met onze darmen? Je dient dan ook te zorgen voor een gezonde spijsvertering zodat darmklachten kunnen worden voorkomen. Bijvoorbeeld door te kiezen voor probiotica producten, zoals kefir of kombucha of een goed supplement.

hersenmist

Onze coaches zijn gespecialiseerd in het coachen van mensen met stress en burn-out, depressie en angst- en/of paniekaanvallen. Wij zorgen dat je snel de juiste hulp krijgt.
Online cursus
159.00
Online cursus
Stap voor stap stressvrij, bewezen effectief, op basis van het Liberi Fasenplan.

Vitaminen B bij angstklachten

Een vitamine B tekort kan leiden tot hersenmist. Een belangrijke B vitamine is vitamine B12 , maar ook de andere B- vitaminen zijn essentieel. Ze werken namelijk vaak in synergie. Vitamine B3 bijvoorbeeld helpt ons bij de aanmaak van het gelukshormoon serotonine. B-vitaminen worden met name ingezet bij angst- en paniekklachten. Om bijnieruitputting te voorkomen hebben wij vitamine B5 nodig.

Vitamine E geeft ons brein zuurstof

Ons brein heeft zuurstof nodig en daar helpt vitamine E bij. Deze vitamine transporteert namelijk zuurstof naar onze hersenen. Vitamine E is dus ook een onmisbaar vitamine dat hoort bij brainfood.

GABA laat het brein ontspannen

Maak ook kennis met het supplement GABA Dit supplement wordt gebruikt tijdens stressvolle periodes of bij een burn-out. Bovendien is gebleken dat GABA een positieve uitwerking heeft bij angstklachten. Kortom, GABA laat de hersenen ontspannen.

Vitamine D bij depressieve gevoelens

Vitamine D is niet alleen essentieel voor onze weerstand, maar ook voor ons cognitieve vermogen. Het helpt geheugenproblemen te voorkomen. Daarnaast zorgt het ervoor dat wij nieuwe informatie kunnen opnemen en verwerken.

Hersenmist depressie

Bovendien kan vitamine D de kans op psychische problemen verlagen. Zo draagt het bijvoorbeeld bij aan het voorkomen van een winterdepressie of een zwangerschapsdepressie Kortom, het is een onmisbare vitamine indien je last hebt van hersenmist. Krijg jij wel genoeg zonlicht?

Vitamine C kalmeert het brein

Vitamine C is nodig voor een goede weerstand, maar ook onze hersenen hebben deze vitamine nodig. Het maakt je brein namelijk weer rustig en kalm. Een onmisbare vitamine die je dagelijks binnen dient te krijgen, bijvoorbeeld via groenten en fruit. Eventueel kun je aanvullen met een vitamine C supplement.

hersenmist

Zo laat je hersenmist weer verdwijnen

Ben je vaker vergeetachtig, lusteloos of heb je een suf gevoel? Er bestaat geen hersenmist medicatie, maar supplementen kunnen wel bijdragen aan het verhelpen of voorkomen van hersenmist of brain fog. Het ontstaat vaak als gevolg van stress, maar ook bestaat er een rol met depressie. Herken jij de hersenmist symptomen? Daarnaast kan het van belang zijn om de eerste signalen van overspannen te leren herkennen.

Hersenmist behandeling: supplementen ter ondersteuning

Kun je hersenmist oplossen met supplementen? Ten eerste is het van belang om te zorgen voor een gezonde levensstijl. Hierbij geef je aandacht aan alle aspecten in je leven, zowel lichamelijk als geestelijk, maar ook emotioneel en spiritueel. Supplementen kunnen wel bijdragen aan het verhelpen van hersenmist. Daarnaast zijn er kruiden bij stress die ondersteunend kunnen werken. Ze zullen je helpen stress te verminderen. Zo help je jouw hersenen beter te ontspannen zodat ze beter kunnen functioneren. Kortom, maak eerst jouw brein weer blij!

Wil jij hulp bij stress of burn-out?

Doe geheel vrijblijvend de burn-out test of neem contact met ons op.

Direct contact Of bel 085 - 5363606

1 reactie

  • Wouters schreef:

    Ik heb sinds twee jaar hersenmist, eet gezond, neem voeding supplementen en raak er niet vanaf. Ga terug vit. B collectie beginnen nemen.
    Het is zeer vervelend.iemand raad ? 😀

Laat een reactie achter op dit blogartikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit bericht:
×
Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over stress en burn-out. Inschrijven