Zoeken

Zoeken sluiten

Holistische therapie bij stress

vrijdag 29 april 2022

Holistische therapie bij stress

Holistische therapie: ben jij er al bekend mee? Bij holistische therapie benadert men gezondheid vanuit holistisch perspectief. Het is een alternatieve geneeswijze dat steeds vaker wordt ingezet bij verschillende gezondheidsklachten. Hierbij gaat de aandacht uit naar verschillende niveaus van gezondheid. Naast lichamelijke klachten, kan er namelijk ook een onbalans bestaan op mentaal, emotioneel of spiritueel vlak. Als gevolg kunnen er dan ook verschillende stress symptomen ontstaan. Optimale gezondheid gaat verder dan alleen lichamelijk in orde zijn. Zo spelen onze persoonlijkheid en onze lifestyle, maar ook onze ervaringen en onze opvoeding ook allemaal mee. Kortom, dat is de visie van holistische therapie. Holistische therapie erkent dat al deze factoren invloed kunnen hebben op onze gezondheid. Wanneer kan holistische therapie worden gebruikt? En wat doet een holistisch therapeut?

In dit blogartikel ontdek je meer over de voordelen van holistische therapie bij stress. Het kan niet alleen stress, angstklachten en onzekerheid verminderen, maar ook kan het weer leiden tot een leven in balans, vol geluk en plezier. Kortom, holistische therapie kan helpen weer grip te krijgen op je hele leven!

holistische therapie

Onze coaches zijn gespecialiseerd in het coachen van mensen met stress en burn-out, depressie en angst- en/of paniekaanvallen. Wij zorgen dat je snel de juiste hulp krijgt.
Online cursus
159.00
Online cursus
Stap voor stap stressvrij, bewezen effectief, op basis van het Liberi Fasenplan.

Wat is holistische therapie?

Wat is holistische therapie precies? Het is een therapie dat deel uitmaakt van alternatieve geneeswijzen. Holistisch betekent dat er wordt gekeken naar ons hele zijn. Het kijkt dus verder dan de lichamelijke symptomen van een gezondheidsprobleem. Naast de lichamelijke gezondheid, omvat het ook onze mentale, emotionele en spirituele gezondheid. Zo wordt bijvoorbeeld ook gekeken naar ons karaker en onze levensstijl. Het is namelijk vaak niet alleen ons lichaam dat aangeeft dat er een disbalans bestaat in ons leven. Holistische therapie richt zich dan ook sterk op de oorzaak van een gezondheidsprobleem. Wat kunnen achterliggende aspecten zijn bij een bepaalde klacht? Waar een regulier arts zich hoofdzakelijk richt op symptoombestrijding, zal een holistisch therapeut altijd verder kijken. Alternatieve geneeswijzen, zoals holistische therapie zijn niet wetenschappelijk onderbouwd. Toch worden er zeer goede resultaten mee behaald. Kortom, ontdek verder hoe je holistische therapie kunt inzetten bij stress, angstklachten of een burn-out.

Orthomoleculaire therapie

Alternatieve geneeswijzen, zoals holistische therapie kunnen een goede aanvulling zijn op reguliere geneeskunde. Orthomoleculaire therapie is een voorbeeld van een alternatieve geneeswijze. Volgens deze therapie is een tekort aan voedingsstoffen vaak de oorzaak van gezondheidsproblemen. Daarnaast wordt ons immuunsysteem verzwakt door een teveel aan schadelijke stoffen, zoals hormoonverstoorders en stress. Homeopathie, acupunctuur, haptotherapie en mesologie zijn andere voorbeelden van alternatieve geneeswijzen.

Welke holistische therapie past bij mij?

Verdiep je in de verschillende soorten holistische therapie en kijk welke het beste bij jou past. De methoden en technieken van de diverse soorten therapie kunnen namelijk uiteen lopen. Hierdoor zal iedereen dit weer anders ervaren. Let er daarnaast ook op dat de betreffende holistisch therapeut in het bezit is van een erkend certificaat of diploma. Bovendien is het ook aan te raden om eerst een kennismaking te hebben met de holistisch therapeut. Zo kom je erachter of je er een goed gevoel bij hebt. Tenslotte is de keuze voor een holistisch therapeut heel persoonlijk. Wil je eerst meer te weten komen over holistische therapie, lees dan hier meer.

holistische therapie

Holistische therapie bij stress symptomen

Wanneer kan holistische therapie gunstig zijn bij stress? Voel je je lichamelijk, mentaal, emotioneel en/of spiritueel uit balans? En herken je daarnaast onderstaande stress symptomen bij jezelf? Dan kan holistische therapie helpen om meer inzicht te krijgen in de verschillende niveaus van jouw gezondheid. Zo zal het kunnen bijdragen aan jouw herstel.

Lichamelijke stress symptomen

Mentale stress symptomen

Emotionele stress symptomen

Daarnaast kunnen ook emotionele aspecten en karaktereigenschappen meespelen die kunnen zorgen voor stress:

Burn-out test
Gratis
Burn-out test
Onze gratis burn-out test geeft je in 50 vragen antwoord hoe het nu daadwerkelijk is gesteld met jouw stressniveau.

Voordelen van holistische therapie

Holistische therapie kan voordelen bieden voor zowel jouw werk als voor jouw persoonlijke leven. Wist je bovendien  dat het jou weer nieuw inzicht kan geven en je op weg kan helpen naar een authentiek leven?

holistische therapie

Onze coaches zijn gespecialiseerd in het coachen van mensen met stress en burn-out, depressie en angst- en/of paniekaanvallen. Wij zorgen dat je snel de juiste hulp krijgt.
Online cursus
159.00
Online cursus
Stap voor stap stressvrij, bewezen effectief, op basis van het Liberi Fasenplan.

Holistische therapie voor complete gezondheid

Holistische therapie kan bijdragen aan een betere gezondheid op alle vlakken. Zo kan het jouw lichamelijke en mentale gezondheid verbeteren, maar ook bevordert het onze balans op emotioneel en spiritueel vlak. Een holistisch therapeut kan jou helpen hier meer inzicht in te krijgen. Zo kunnen bijvoorbeeld stress en angst verschillende oorzaken hebben waar wij misschien niet direct de link leggen. Een holistisch therapeut kan jou helpen met stress verminderen. Daarnaast kan het angstklachten helpen voorkomen. Stress is namelijk niet altijd werk gerelateerd, maar ook kan het afkomstig zijn van gebeurtenissen in het verleden. Er zal bijvoorbeeld kunnen blijken dat deze jou nog steeds in de weg staan.

Balans op verschillende niveaus

Holistische therapie is erop gericht om gezondheid te benaderen op verschillende niveaus. Het doel is om balans te krijgen tussen lichaam, geest en ziel. Tenslotte kun je deze eigenlijk niet los van elkaar zien.

 • Lichamelijk
 • Mentaal
 • Emotioneel
 • Energetisch
 • Spiritueel

Wanneer wordt holistische therapie gebruikt?

 • Bij stress, overspannenheid of burn-out
 • Depressieve gevoelens of angstklachten
 • Slaapproblemen, bijvoorbeeld slapeloosheid
 • Bij hormonale disbalans
 • Een verminderde weerstand
 • Trauma
 • Weinig eigenwaarde
 • Bij emotionele stress

Wat doet een holistisch therapeut?

Een holistisch therapeut zal ook aandacht geven aan bijvoorbeeld jouw levensstijl en emotionele gezondheid. Is er sprake van emotionele onbalans dan kunnen er ook lichamelijke klachten ontstaan, zoals vermoeidheid of buikpijn. Daarnaast is er veel aandacht voor het zenuwstelsel en ons energetisch niveau. Het verschil met een regulier arts is dat deze zich voornamelijk richt op de symptomen en de bestrijding ervan. Bovendien kan een alternatieve geneeswijze een goede aanvulling zijn op de reguliere geneeskunde. Kortom, een holistisch therapeut zal altijd zoveel mogelijk het zelfgenezend vermogen willen stimuleren.

Wil jij hulp bij stress of burn-out?

Doe geheel vrijblijvend de burn-out test of neem contact met ons op.

Direct contact Of bel 085 - 5363606

Laat een reactie achter op dit blogartikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit bericht:
×
Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over stress en burn-out. Inschrijven