Zoeken

Zoeken sluiten
Liberi

Coach – Ester

‘Spelen is een bezigheid die men niet ernstig genoeg kan nemen.’
Jacques Yves Cousteau


Over Ester

Mijn fascinatie in lichaam en geest is mij, dankzij medisch geschoolde ouders, met de paplepel ingegoten. Toch duurde het een aantal jaren en twee carrièreswitches voordat ik mijn eigen missie ontdekte om mensen te begeleiden bij hun persoonlijke ontwikkeling.

Mijn hang naar reizen en creativiteit leidde tot spannende banen in de mode en de culturele sector, maar de snelheid en veeleisendheid ervan ging me steeds meer tegenstaan. Ik besloot te gaan freelancen: een prachtige periode met veel afwisseling en de vrijheid om mijn eigen tijd in te delen. Tot ik in een baan belandde waarin ik mij moest conformeren aan waarden die haaks op de mijne stonden. Zonder het in de gaten te hebben, stevende ik af op een burn-out.

Door goed de tijd te nemen voor herstel heb ik vanuit mijn diepste drijfveren weer zelf vorm kunnen geven aan mijn werk. Ik heb een eigen praktijk als coach en counselor waarbij ik onder anderen de natuur en beweging inzet om het zelfhelend vermogen van mensen te versterken. Daarvoor zet ik ook mijn kennis van yoga, mindfulness en meditatie in, en gebruik ik taal als een instrument om in verbinding te blijven met jezelf en je omgeving.

Met een tomeloos enthousiasme voor dit werk, weet ik uit ervaring hoe belangrijk zelfzorg is om op alle andere levensgebieden in balans te blijven. Daarom maak ik veel tijd en ruimte vrij voor mijn dierbaren, eropuit gaan met de camper, wandelen met de hond, yoga, hardlopen, tekenen en schrijven, en bovenal mijn grote passie surfen.

Ervaring met burn-out

Na een paar keer op het randje te hebben gestaan, was een burn-out onvermijdelijk, waarbij ik het verlies van mijn identiteit het meest aangrijpend vond. Niet werken voelde leeg en nutteloos, alsof ik als mens niet meer van waarde was. Dankzij professionele begeleiding, dagelijkse wandelingen in de natuur, surfen, yoga, en heel veel ‘soul-searching’ heb ik volledig kunnen herstellen en de zin van en in mijn leven teruggevonden. Essentieel daarbij is het kunnen voelen van je werkelijke behoeftes, ontdaan van allerlei ideeën over jezelf die niet (meer) bij je passen, en deze ook uit te dragen. Dan pas kun je weer vol zelfvertrouwen achter het stuur van je leven zitten.

Bel ons Neem contact op

Kernwaarden als coach

Vrijheid

De vrijheid om je leven te leiden zoals jij dat wilt, met je al je kwaliteiten én je uitdagingen. Vaak zijn we veel banger voor onze eigen grootsheid en blijven we uit veiligheid liever bij het oude bekende. Als coach moedig ik je aan jouw innerlijke vrijheid te vergroten, zodat jij weer de regie kunt pakken en vanuit kracht keuzes kunt maken die jouw leven zin geven, en zin geven in je leven.

Speelsheid

Om belemmerende patronen en gedachten te doorbreken is het van belang om onze nieuwsgierigheid naar experimenteren en ontdekken aan te boren. Als kind deden we dat door te spelen en fantaseren, iets wat we onszelf als volwassene niet zo snel toestaan. Door het spontane in jezelf en in het leven op te zoeken, vergroot je je moed, lef en plezier om nieuwe kanten van jezelf te ontdekken. En blijkt je verhaal over jezelf veel flexibeler en hoopvoller te zijn dan je voor mogelijk dacht. In de coaching krijgt spel, creativiteit en plezier veel ruimte… en de natuur is daar de ideale speelplaats voor!

(Zelf-)vertrouwen

Alles mag er zijn. Daarom luister ik zonder oordeel en bied ik je een veilige omgeving waar je helemaal jezelf mag zijn. Ik help je graag om je diepste verlangens boven water te krijgen, zodat je daarop kunt gaan varen. Contact met je gevoel en je lichaam is essentieel om te ontdekken wat je werkelijk wilt en te weten waar jouw grenzen liggen. Wanneer jouw hart, lichaam en geest met elkaar in lijn zijn, kun je weer vol zelfvertrouwen je zelfgekozen pad bewandelen.


Ester liberi coach burn-out stress

Opleiding:

Integratieve Counseling

Medische en Psychosociale Basiskennis

Geweldloze Communicatie

Wandelcoaching

Critical Alignment Yoga

Beroepscoach Practitioner

Culturele en Maatschappelijke Vorming

Om gecoacht te worden door Ester woon je in de regio:

Geïnteresseerd in een gratis intake?

Kom in contact met Ester.

Contact opnemen

×
Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over stress en burn-out. Inschrijven