Zoeken

Zoeken sluiten
Liberi

Coach – Maike

“Durf jezelf te zijn in een wereld waarin je bent afgestemd op anderen.”
Xandra van Hooff

Over Maike

Maike coach Liberi stress burn-out

Op mijn eerste rapport ooit mocht ik tekenen wat ik later graag zou willen  worden. Dienstmeisje. Toen ik dat laatst weer terugzag, moest ik ontzettend lachten. Want ik kan veel, maar heel goed in het huishouden ben ik absoluut niet. En toch zit er veel waarheid in, want ik ben wel graag dienstbaar.

Na de middelbare school ben ik de HEAO gaan doen en daarna gaan werken in de financiële wereld. Lang hield ik het daar niet vol, ik wilde iets betekenisvol gaan doen met mensen en zo kwam ik in de arbeidsbemiddeling terecht. En na een aantal jaren trok het carrière maken toch en belandde ik meer en meer in de juridische wereld. Goede baan, mooi inkomen, eigen huis en inmiddels twee kinderen rijker merkte ik dat ik onrustig werd. Ik vroeg af tijdens mijn werk steeds vaker af: ‘zit iemand hier op te wachten?’.  Een belangrijk signaal voor mezelf: kennelijk vind ik het belangrijk dat ik ‘iets’ doe waar mensen op wachten. Een bijdrage leveren dus, en daar is  weer die dienstbaarheid.

Na mijn burn-out heb ik mij laten omscholen. Eerst tot leefstijlcoach, burn-out coach en later wandelcoach, om zo mensen zo goed mogelijk ten dienste te zijn . Uit eigen ervaren valt me op  dat alleen praten vaak niet voldoende is echt verandering te krijgen. Bij mensen met een burn-out begeleiden is belangrijk om gevoel en emoties ook mee te nemen.

Ik ben groot fan van neurodiversiteit. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen anders in elkaar zit en dat is oké. Of je nu hoog sensitief, hoogbegaafd bent of ADHD hebt; iedereen nodig is in de samenleving.

In mijn vrije tijd ben ik ook veel in het bos te vinden met hond of met man en hond. Verder hou ik ervan om nieuwe recepten uit te proberen en erop uit te gaan met mijn man en 3 kinderen.

Ervaring met burn-out

In 2013 ben ik een zware burn-out beland. Lang daarvoor heb ik alle signalen ontkend en niets opgemerkt totdat ik ineens van de een op de andere dag niets meer kon. Mijn burn-out heeft ruim 3 jaar geduurd en het nam nog veel langer in beslag voordat ik echt helemaal hersteld was. En dit was erg jammer en onnodig. Wanneer ik de juiste hulp had gehad vanaf het begin, had ik veel sneller kunnen herstellen. Ik heb veel te lang gevochten tegen de burn-out (ik moet hier zo snel mogelijk uit) waardoor ik alleen maar dieper in de burn-out terecht kwam en het herstel niet op gang kwam.

Pas veel later leerde ik hoe mijn burn-out was ontstaan en dat mijn neurodiversiteit hier ook een grote rol in heeft gespeeld. Mijn burn-out is mijn grote wake-up call geweest en het moment dat ik mijn leven ben gaan leven van binnenuit. Een leven dat bij mij en mijn waarden en talenten past. Een ervaring en ontwikkeling die ik uiteindelijk niet had willen missen.

En dit is ook één van de redenen dat ik me heb laten omscholen tot leefstijlcoach en daarna tot stress & burn-outcoach. De kennis, ervaring en vaardigheden die ik heb opgedaan deel ik graag met andere mensen. Het is mogelijk onnodig leed te voorkomen en beperken . Het herstel kan bespoedigd worden en mensen kunnen weer gaan genieten van hun leven

Bel ons Neem contact op

Kernwaarden als coach

Authenticiteit

Thuiskomen bij jezelf. Ik ben zelf erg open en transparant. Ik gun het iedereen om gewoon zichzelf te kunnen zijn en daarbij lekker in hun vel te zitten. Je eigen hart en je eigen weg volgen. Daar help ik je graag bij.

Vertrouwen

Ik coach vanuit vertrouwen, verbinding en zonder oordeel. Alles mag er zijn en alles is bespreekbaar. Ik hoor vaak van mijn klanten dat ze het makkelijk vinden om tegen me te praten en dat ze zich snel vertrouwd genoeg voelen om de diepte in te gaan.

Diversiteit

Ik hou van diversiteit. Iedereen is anders vanwege een reden. Het zou niet goed zijn wanneer we allemaal hetzelfde zouden zijn, van binnen of van buiten. Uit eigen ervaring weet ik hoe het is om je ‘anders’ te voelen en net even anders te zijn ‘bedraad’. Daarom heb ik mij gespecialiseerd in hoog sensitiviteit, hoogbegaafdheid en ADHD.  Ik geloof dat iedereen hard nodig is in de samenleving en dat het supermooi is wanneer ieders eigen talent naar buiten komt.

wandelcoaching Heino Liberi

Opleiding:

Year of Polyvagal Deb Dana – PCPSI,

Stress- en Burnout coaching – CSR

Tria Wandelcoach en ontstresscoach – Wandelcoaching Nederland,

Psychologie van Hoogsensitiviteit – Gave Mensen (nu School of Play)

Post Hbo – Leefstijlcoach – Academie voor Leefstijl en Gezondheid,

Mindful Run en Walk instructeur

EMDR therapeut

Om gecoacht te worden door Maike woon je in de regio:

Geïnteresseerd in een gratis intake?

Kom in contact met Maike.

Contact opnemen

×
Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over stress en burn-out. Inschrijven