Zoeken

Zoeken sluiten
Liberi

Coach – Annita

‘Wat je vasthoudt raak je kwijt, wat je loslaat blijft bij je, wat je vrij laat komt naar je toe.’
Sogyal Rinpoche

Annita Stress Burn-out Coach Liberi

Over Annita

Onderaan een schoolkeuzetest die ik op mijn elfde maakte, staat: ‘Annita lijkt een voorkeur te hebben voor sociaal helpende beroepen’. Terugkijkend kan ik zeggen: het klopt! Interesse voor wat mensen beweegt en hen helpen als ze vastlopen, loopt als een rode draad door al het werk dat ik in mijn leven heb gedaan. Via de journalistiek ging mijn professionele pad richting het coachvak. Ik volg hiermee mijn roeping en geef gehoor aan wat ik in het leven te doen heb: losmaken wat vastzit, orde scheppen in wat loskomt en woorden vinden voor wat daarin leeft. Van wond naar wonder!

Met mijn man en onze twee Weimaraners woon ik in een dorp onder de rook van Leeuwarden. Onze twee kinderen zijn uitwonend. Ik ben geboren in Friesland en voel me hier thuis. In mijn vrije tijd hou ik me bezig met jachthondensport. Een aantal kleine en een grote wandeling met de honden is een vast onderdeel van elke dag.

Ervaring met burn-out

Rond mijn veertigste was ik fysiek en mentaal opgebrand. Ik moest mijn hoofd buigen voor wat zich aandiende. Dat lukte mondjesmaat. Nog vier jaar duurde het voordat een levensbedreigende ziekte mij echt tot halt riep. In de jaren daarna heb ik de koers verlegd. Ik wilde mijn leven veranderen en was zelf aan zet. Ik heb intensief gewerkt aan mijn persoonlijke en professionele ontwikkeling en leerde beter kijken naar mijzelf in mijn levensloop. Een levens veranderende ervaring.

Ik denk dat de zaadjes voor een burn-out in onze kindertijd worden geplant. Velen van ons leerden niet (goed) hoe om te gaan met verlies en teleurstellingen, zijn als volwassene nog steeds te loyaal aan het gezin van herkomst en luisteren niet naar het verlangen dat in hun eigen hart leeft. Toch is dit luisteren bepalend voor de mate waarin je vitaal in het leven kunt staan. Vanuit dit perspectief benader ik stress en burn-out klachten. Ik heet coachees welkom die samen met mij willen luisteren naar hun hart om weer verder te kunnen op hun pad.

Bel ons Neem contact op

Kernwaarden als coach

Autonomie
Persoonlijke vrijheid. Zelf beslissen hoe je je leven en werk inricht. Je eigen doelen (mee) mogen bepalen. Autonomie zorgt voor zin en een betekenisvol leven. Een waarde die ik graag deel met mijn coachees.

Verantwoordelijkheid
In mijn begeleiding nodig ik coachees uit om aan te kijken wat aangekeken mag en daarin kwetsbaar te zijn, hoe pijnlijk en confronterend ook. Als dat lukt, kan er een enorme kracht vrijkomen en ontstaat ruimte voor nieuwe levensmogelijkheden.

Verbondenheid
Voor mij is de ontmoeting de basis voor ons mens-zijn. Zonder de ander kan ik niet bestaan. Je verbonden weten met mensen om je heen, is onmisbaar voor een waardevol leven. In alle gesprekken die ik met coachees heb, werk ik aan wezenlijk contact, dat voedt en inspireert. Ik wil tot steun zijn en aanmoedigen.

Annita Liberi Coach Stress Burn-out

Opleiding:

Systemisch Coachen

Secure Base Coachen

Biografisch Coachen

Om gecoacht te worden door Annita woon je in de regio:

Geïnteresseerd in een gratis intake?

Kom in contact met Annita.

Contact opnemen

×
Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over stress en burn-out. Inschrijven