Zoeken

Zoeken sluiten
Liberi

Coach – Mieke

“You were born magnificent”


Mieke Stress Burn-out coach Liberi

Over Mieke

Al van jongs af aan ben ik enthousiast, leergierig en vol levenslust. Ik heb altijd al een grote interesse in mensen gehad en met de brede studie Maatschappelijk Werk dacht ik dat ik wel goed zat. Na mijn studie ging ik eerst een wereldreis maken en hierna zou ik gaan werken. Eenmaal aan het werk merkte ik dat het begon te kriebelen, er moest toch meer zijn dan dit? Toen ik de kans kreeg om een jaar naar Zuid Afrika te gaan greep ik dit met beide handen aan. Een jaar in de sloppenwijken werd uiteindelijk elf jaar wonen en werken in Zuid Afrika. Als Social Worker werkte ik jaren bij een hospice en het werken met de allerarmsten op het platteland deed veel met me.

Het maakte ook een nieuwsgierigheid in mij los, want hoe kon het zo zijn dat deze mensen aan het eind van hun leven zo’n intense diepe vrede en rust konden ervaren? Waar kwam dit vandaan? Deze vragen leidde mij uiteindelijk tot het verder leren en studeren van de mens en het ontdekken van het onderbewuste, overtuigingen en het effect van onze eerste levensjaren op de rest van ons leven. Maar ook hoe je constructief met jezelf aan de slag kunt en blijvende veranderingen kunt maken.

Ik begon mijn eigen praktijk in Zuid Afrika en heb hier enorm van genoten. Ik vond liefde, trouwde met de mooiste man ter wereld, kocht een huis met een prachtige tuin en ontdekte mijn groene vingers. Ik ontdekte echter ook dat ik mijn familie steeds meer miste. Dus toen mijn man in 2018 de kans kreeg om in Nederland te gaan werken als rugbycoach was de stap snel gemaakt.

Ervaring met burn-out

Het aarden in Nederland is echter niet zonder slag of stoot gegaan. Het gehaaste en gejaagde van Nederland was voor mij een enorme aanpassing. Dat er hier 1,3 miljoen mensen last hebben van een burn-out verbaast mij dan ook niet echt. Ook ik heb moeten leren om mijn grenzen aan te geven. Mijn lichaam gaf me al lang signalen, maar voordat ik mijzelf op de eerste plek zette moest ik over een aantal obstakels heen. Ideeën en overtuigingen van hoe het zou moeten zaten me erg in de weg. Dit leerproces heeft mij erg geholpen om nu als wandelcoach een stukje mee te mogen lopen en luisteren.

Bel ons Neem contact op

Kernwaarden als coach

Rust – bewust – balans: Om een verandering in je leven te kunnen creëren, is het belangrijk om eerst rust te hebben. Zonder rust kun je niet leren, omdat je vast zit in je vlucht- en vechtmechanisme. Om goed te kunnen functioneren heb je beide hersenhelften nodig, maar op het moment dat iemand stress ervaart is er geen verbinding meer tussen de linker- en rechterhersenhelft. Je hersenen gaan in hun eigen ‘veilige kooi’ en zo blijf je vast zitten. Rust is dus erg belangrijk om te leren en om verandering in je leven aan te brengen. Wandelen helpt om beide hersenhelften te stimuleren en aan elkaar te verbinden.

Het bewust worden van je energielekken en je energie opwekkers helpt om inzicht te krijgen in jezelf. Pas als je ergens bewust van bent kun je er iets aan doen. Vaak staan wij op de automatische piloot en hebben we helemaal niet door wat onze ‘lekkers en wekkers’ zijn. Vandaar dat we ook vaak over onze grenzen gaan. Bewustwording is een enorm belangrijk onderdeel van het proces naar een levenslustige jij en uiteindelijk jouw eigen balans te kunnen creëren.


burn-out coach Mieke Eindhoven Liberi

Opleiding:

Maatschappelijk Werk en Dienstverlening

PsychoSocial Palliative Care Work

Hypnotherapy facilitator

Psych-K Master facilitator

Om gecoacht te worden door Mieke woon je in de regio:

Geïnteresseerd in een gratis intake?

Kom in contact met Mieke.

Contact opnemen

×
Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over stress en burn-out. Inschrijven