Zoeken

Zoeken sluiten
Liberi

Coach – Tom

“Life always waits for some crisis to occur before revealing itself at its most brilliant.”

Liberi coach Tom

Over Tom Kienhuis

In mijn vroege jeugd werd mijn interesse in de psyche al gewekt. Ik was als kleine jongen al geïnteresseerd in het gedrag van mensen om me heen, en probeerde te begrijpen waarom mensen handelden zoals ze handelden. Ook (of misschien wel juist) als dit gedrag afwijkend was (door bijvoorbeeld een psychiatrische stoornis), van wat ik gewend was. Ik was gefascineerd door de onbegrensde mogelijkheden van een gedisciplineerde geest zoals bijvoorbeeld van Shaolin monniken. Pas later besefte ik dat ik nog steeds geboeid kan kijken naar waar een mens toe in staat kan zijn, maar dat het ook juist een gevaar kan zijn dat de maatschappij vooral een rationeel appèl doet op ons. Hierdoor gaan we over lichamelijke grenzen om rationele doelen na te streven. Gaandeweg werd me steeds duidelijker dat de ratio niet het hoogste goed is en denken, voelen en handelen onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. Psychomotorische therapie past me dan ook erg goed en is mijn basis als coach, nadat ik 15 jaar fulltime werkzaam ben geweest als psychomotorisch therapeut.

Ik hou van bewegen, de natuur en ben inmiddels een trotse vader van een zoon (2012) en een dochter (2016). Ik oordeel niet snel en ben altijd nieuwgierig om nieuwe dingen te leren over het leven of om bekende dingen op een nieuwe manier te bekijken.

Ervaring met stress

Doordat ik 12 jaar heb gewerkt in de forensische psychiatrie gebeurde het wel eens dat ik te maken kreeg met angstig of agressief gedrag van cliënten, wat ook de nodige energie impact had. Na een incident, moest ik altijd zorgen voor rust en herstel. Als je voldoende kunt herstellen, kun je als mens veel verdragen. Na 12 jaar lukte de periode van herstel niet. Dit kwam voor al doordat ik 3 incidenten kort achter elkaar meemaakte, waarbij ik bij één geval vreesde voor mijn leven. Op dat moment heb ik adequaat gehandeld, maar pas achteraf kreeg ik overal last van. Ik had last van PTSS. Als ik terug kwam op het werk werd ik overvallen door allerlei lichaamssignalen. Trillerig, snel schrikkend en aan alles voelde ik dat het niet goed was. Omdat het zo specifiek was bij mij, heb ik met succes een EMDR-traject afgerond. Na deze heftige pas op de plaats besefte ik me dat ik ook niet (meer) op mijn plek was in deze setting. Ik ben vanaf toen meer keuzes gaan maken die die passen bij mijn gevoel.

Kernwaarden als coach

Ervaringsgericht: Als psychomotorisch therapeut zet ik je graag door middel van een oefening in de ervaring. Want als je het zelf aan je lijf kunt voelen, blijft het zoveel beter hangen dan dat je er enkel over spreekt.

Lichaam: Mijn ervaring is dat te weinig mensen goed naar hun lichaam luisteren. Samen leren we je lichaamssignalen herkennen en de juiste betekenis te geven. Zodat je vervolgens daar op een juiste manier op kunt reageren. Naast dat ik graag met volle aandacht naar je verhaal luister. Luister ik graag naar de indirecte boodschap die je mij geeft. Met woorden kun je me (en jezelf) voor de gek houden, maar je lichaam vertelt soms een heel ander verhaal. Leer beter naar je lichaam te luisteren en je komt dichter bij jezelf.

liberi_coach_tom_natuur

Hart: Soms wordt er voor ons gekozen in het leven. Soms maken we keuzes in ons leven met ons verstand. Maar veel vaker nog worden keuzes gemaakt op basis van iets dat op dat moment belangrijk lijkt; zoals geld, aanzien, respect van anderen en overtuigingen. Maar als je je hart niet mee neemt in de keuzes van je leven heb je eerder de kans dat je daar veel energie verliest. In deze gevallen help ik je graag weer het pad naar je hart vinden. Zodat je beseft waar je hart sneller van gaat kloppen en wat echt belangrijk is in je leven. Als je dát kunt meenemen in je keuzes zit je veel lekkerder in je vel.

Als medeoprichter van Liberi, ben ik het eerste aanspreekpunt voor iedereen die contact met ons opneemt. Of je dat nou doet door middel van bellen, whatsapp, mailen of ons contactformulier invullen, ik ben het die reageert. Ik verbind je met de juiste coach bij jou uit de omgeving. En daarnaast coach ik zelf met heel veel plezier voor Liberi. Ik breng rust, mooie ervaringen, inzicht, herkenning in je lichaamssignalen en breng je dichter bij jezelf.

Opleiding:

Bachelor Psychomotorische Therapie

NLP Practitioner

Master Psychomotorische Therapie

EMDR therapeut

Om gecoacht te worden door Tom woon je in de regio:

Geïnteresseerd in een gratis intake?

Kom in contact met Tom.

Contact opnemen

×
Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over stress en burn-out. Inschrijven