Zoeken

Zoeken sluiten
Liberi

Coach – Carla

The Earth has music for those who listen
– Reginald Holmes –


Over Carla

Samen met Erik en onze 2 meiden woon ik in Leerdam. Ik ben een echte huismus, maar ik ben ook graag buiten, in beweging en in de tuin aan het werk. Ik houd van de natuur, vooral de zee en de bergen, trek graag mijn wandelschoenen aan en zet mijn zintuigen open en geniet dan van de ruimte, de frisse lucht en mooie vergezichten om me heen.

Ik lees en schrijf graag en muziek is mijn grote passie die ik als kind met de paplepel ingegoten heb gekregen. Creatief bezig zijn zorgt ervoor dat ik van denken naar voelen beweeg.

Daarnaast word ik heel blij van persoonlijke ontwikkeling. Ik laat me graag inspireren en haal voldoening en energie uit het opdoen van nieuwe inzichten en ervaringen. Ik leer en ontdek graag alles over de magie van het leven.

Ervaring met burn-out

Een gevoelig, open en vrolijk meisje van een jaar of 8 was ik, toen een oordeel over mij van een volwassene insloeg als een bom. In de jaren die volgden paste ik me aan en werd ‘Als mensen blij zijn met mijn aanwezigheid, dan is het goed’ een hardnekkige overtuiging. Goed kijken, aanvoelen en aanpassen werden onbewust een mechanisme en een patroon. Ik werd er steeds beter in, maar raakte meer en meer bij mezelf vandaan!

Tijdens mijn opleidingen zat mijn hardnekkige overtuiging me flink in de weg. De gedachte en het gevoel niet goed genoeg te zijn bouwde veel spanning op en toen ik een jaar of 19 was liep de emmer na een heftige gebeurtenis volledig over. Verdriet, angst, intense vermoeidheid en paniekgevoelens overspoelden me en mijn persoonlijke ontwikkeling begon. Waarom reageerde ik zo heftig op bepaalde gebeurtenissen en anderen niet? Wie was ik? Een zoektocht met mooie gesprekken, inzichten én worstelingen volgde. Ik ont-wikkelde stap voor stap weer terug naar wie ik werkelijk was.

In mijn werk als juf op school genoot ik van de omgang met collega’s, de kinderen, de ouders en van creatief bezig zijn en de sfeer op school. Maar ook in deze periode ervaarde ik veel spanning en stress. Iedereen was zeer tevreden over juf Carla, maar zelf was ik aan het eind van de dag moe, onvoldaan en opgebrand. Mijn manier van doen in combinatie met een intensieve baan vol prikkels binnen een onderwijssysteem wat me niet meer paste, zorgde ervoor dat ik het niet vol hield. Mijn lichaam gaf me allerlei signalen die ik inmiddels wel opmerkte, maar toch verkoos ik de ander nog boven mezelf.

Nogmaals raakte ik overspannen en kwam ik thuis te zitten. Mijn zoektocht vervolgde zich en ik verdiepte me in (hoog)gevoeligheid en kreeg meer inzicht in mijn familiesysteem. Ik leerde mezelf kennen, begreep waarom ik deed wat ik deed, wat ik voelde en wat ik nodig had. Ik ontdekte ook dat o.a. die ene opmerking tijdens mijn negende levensjaar in mijn lichaam verankerd zat, mij gemaskerd had én hoe ik dit weer los kon laten. Ik ontdekte waar ik écht blij van werd, wat mijn talenten en kwaliteiten zijn en ik maakte meer en meer mijn eigen keuzes en gaf mijn grenzen aan. Ik volgde diverse trainingen en bijscholingen op het gebied van lichaamsgericht coachen, yoga en mindfulness, weerbaarheid, assertiviteit, mindset en persoonlijke ontwikkeling. Dit voelde als thuiskomen!

Ik ben dankbaar dat ik mijn kennis en ervaring nu in kan zetten als coach. Ik loop graag naast je om naar je te luisteren en jou de inzichten op te laten doen die je verder helpen naar rust, vertrouwen en levensgeluk.

Bel ons Neem contact op

Kernwaarden als coach

Bewust-Zijn

Als coach heb ik me gespecialiseerd in lichaamsgericht coachen. Ik heb aan den lijve ondervonden dat lichaamsbewustzijn en ook adembewustzijn en gronding enorm helpend zijn om staande te blijven in de turbulente maatschappij waar we in leven. Het is de basis om dichtbij jezelf te blijven, ook in contact met anderen en belangrijk om de balans tussen het hoofd, het hart en het lichaam te bewaken en/of te herstellen. Het is mijn missie om mensen deze balans te laten ervaren en hen de inzichten te laten verkrijgen om deze balans te herstellen en te houden. Ik laat mensen ervaren wat bewust-zijn is. Dit geeft rust in je hoofd, verbinding met je hartsverlangen en ontspanning in je lichaam.

Humor

Ik hou van humor, van lachen, het liefst de slappe lach! Ik heb ervaren hoe ongelooflijk waardevol en helpend humor is in tijden van stress en spanning. Niet om iets weg te lachen of te verbloemen, maar wel om te ontladen en om je lijf, je ik-kracht en energie te voelen. Lachen helpt om te relativeren, gelukshormonen aan te maken en levensgeluk te ervaren.

Ont-wikkelen

Het leven is één groot ont-wikkel proces met prachtige levenslessen. Ik geloof dat ieder mens in zijn puurste vorm ontstaat en zijn plek inneemt op aarde. Door de omstandigheden, de omgeving waar je in terecht komt en door datgene wat jij en je (voor)ouders mee hebben gemaakt, kunnen er verschillende laagjes, soms overlevingsmechanismen over jouw pure zijn komen. Je hebt in jouw leven de kans om te (her)ontdekken wie je werkelijk bent, zonder deze beschermlagen. Dan ga jij ruimte voelen om te zijn wie je bent en ervaar je meer levensgeluk en rust,  zodat je met jouw zielsmissie verder kunt leven.


Opleiding:

PABO

Magie van (kinder)coaching basis, vervolg, master

Holistische (kinder)yoga

Therapeutische (kinder)yoga

Talentgedreven werken

Expertise training 1.0 Lichaamsgericht coachen

Verdiepingstraining karakterstructuren

Mindfulness Based Stress Reduction Mindfulnesstraining

Psychofysieke Sociale Competentie training Rots en Water

Reiki 1 en 2

EFT (Emotional Freedom Technique)

Om gecoacht te worden door Carla woon je in de regio:

Geïnteresseerd in een gratis intake?

Kom in contact met Carla.

Contact opnemen

×
Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over stress en burn-out. Inschrijven