Zoeken

Zoeken sluiten
Liberi

Coach – Jet

“Door op weg te gaan heb ik geleerd waarheen ik gaan moest.”
– Roethke –

Over Jet

Coach Jet Liberi Stress en Burn-out

Al van jongs af aan voel ik de behoefte om te kunnen zijn wie ik ben en me vrij te voelen. Verbonden met mezelf: mijn hart, hoofd en lichaam. Vrij om mijn leven in te vullen op mijn manier en volledig tot mijn recht te komen als mens. Een hartenwens waarvan ik ook mijn werk heb gemaakt. Dit verlangen voelde ik zo sterk omdat ik ook zo goed de andere kant kende. Me gespannen, onzeker en verkrampt voelen omdat ik dacht te moeten voldoen aan de verwachtingen van anderen, de maatschappelijke norm. En diep van binnen voelde ik altijd dat het leven niet bedoeld is om te overleven maar juist om voluit te leven.

Ik kwam erachter dat ik antwoorden niet in mijn hoofd kon vinden door alsmaar te denken en piekeren. Maar juist door mijn lichaam erbij te betrekken, te ervaren en voelen wat er zich in mij afspeelt komen de antwoorden. Daarom is voor mij beweging zo belangrijk;  buiten zijn en wandelen, maar ook dansen, yoga en ademhalingsoefeningen. Ook de stilte opzoeken en even helemaal niets doen brengen me uit mijn hoofd naar mijn lichaam.  Ook ontdekte ik mijn verlangen om als loopbaancoach mensen te begeleiden en niet meer als HR adviseur. Daarom heb ik in 2003 een post HBO opleiding voor loopbaan coaching gevolgd en gaan werken als zelfstandig loopbaancoach.

Omdat mensen met een loopbaanvraag vaak ook stressklachten ervaren ben ik me gaan specialiseren in stress en burn-out. Chronische stress zorgt er voor dat je gaat overleven in plaats van leven. Om volledig tot je recht te komen als mens is het heel belangrijk dat je gezond om weet te gaan met voor jou stressvolle situaties. Ik ben me gaan verdiepen in de oorzaken van stress en wat stress met je doet. In het verleden werd  gedacht dat stress en burn-out met name tussen de oren zat. Maar stress zorgt er vooral voor dat je lichaam uit balans raakt en hierdoor ook veel psychische processen verstoort.

Als mens zitten we zo ingenieus in elkaar. We bezitten een enorme innerlijke krachtbron die we kunnen aanboren. Hierdoor kunnen we veel zelf doen om het goed te hebben met onszelf en onze omgeving.

Ervaring met burn-out

Na mijn rechten studie ben ik gaan werken als HR adviseur in de zakelijke dienstverlening. Deze rol bleek mij niet te passen. Omdat ik dit niet aan mezelf wilde toegeven, ging ik nog beter mijn best doen. Ik heb behoorlijk lange tijd op mijn tenen gelopen. Ik voelde me onzeker en gespannen. Dit alles werkte ook door in mijn privéleven. Veel piekeren over mijn functioneren, bang om tekort te schieten. Ik ging ook mijn plezier en enthousiasme voor andere dingen verliezen. Ik had nog geen burn-out maar ik zat er wel tegen aan.

Met hulp van een coach kwam ik erachter dat ik veel meer mensgericht ben dan organisatiegericht. Dat ik geen talent heb voor het politieke spel in een organisatie waardoor ik me geregeld onzeker en incapabel voelde. Ik vond dat ik het wel moest kunnen en ik ging voorbij aan wie ik ben.

“Je bent veel meer dan je denkt” zei mijn coach. Toen begon ik te beseffen dat ik het zelf was die me beperkte door al mijn gedachten en ideeën over wat ik moest en niet mocht. Door deze eigen beperkingen in te zien gaf ik mezelf toestemming mijn eigen verlangens en behoeften te ontdekken en andere keuzes te maken.

Ik leerde mezelf kennen door te gaan doen, voelen en ervaren, te vallen en weer op te staan, hulp te vragen en zo durfde ik mijn eigen weg te gaan. Stap voor stap in mijn eigen tempo. Hierdoor weet ik steeds beter op het juiste moment de juiste keuze te maken. Het pakt ook wel eens anders uit dan ik had gewild, maar het is wel de enige manier om hierachter te komen.

Bel ons Neem contact op

Kernwaarden als coach

Oprechtheid
Voor mij is het belangrijk om eerlijk en mezelf te kunnen zijn. In een coachrelatie betekent dit dat ik open ben over mezelf, maar ook graag spiegel wat ik waarneem bij jou. Ik werk vanuit mijn hart en ik hou van een echt contact waarin alles wat er is, er mag zijn. En het veilig is om open te mogen zijn. En zo jou een welkom te geven om helemaal jezelf te zijn.

Vrijheid
Ik ken een groot verlangen om me vrij te voelen en me vrij te kunnen bewegen. Deze uitnodiging is er ook in mijn coaching. In de coachrelatie ontmoeten we elkaar van mens tot mens. Het gaat er vooral om dat ik met respect ruimte wil geven aan jouw beleving en ervaringen. Te luisteren naar wat er werkelijk speelt en vragen te stellen om hier duidelijkheid in te krijgen.

Autonomie
Vanuit zelfvertrouwen de keuzes maken die passen bij jouw leven. Autonomie gaat over je eigen antwoorden vinden en keuzes maken. Als coach help ik je jouw antwoorden te vinden. Jij weet het beste wat goed is voor jezelf. We gaan op zoek naar jouw waarheid en eigen regie.

Coach Jet Liberi Stress en Burn-out

Opleiding:

CSR Centrum, Stresspreventie en -interventie volgens de CSR methode

Platform Uit je hoofd, in je lijf, coach Aanpak van Stress

Instituut Toegepaste Integrale Psychologie met verdieping bio energetica

Innersteps: wandelcoaching

Atma Instituut: outdoor/natuurcoaching

NLP Masterpractitioner, Tarazat

EMDR therapeut

Om gecoacht te worden door Jet woon je in de regio:

Geïnteresseerd in een gratis intake?

Kom in contact met Jet.

Contact opnemen

×
Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over stress en burn-out. Inschrijven