Zoeken

Zoeken sluiten
Liberi

Coach – Michelle

“If you want your life to be different, you have to be willing to do something different, first!” Hal Elrod

Over Michelle

Michelle burnout coach rotterdam

Vanaf kleins af aan ben ik geïnteresseerd in wat mensen doet bewegen en hoe ze het meeste uit hun leven kunnen halen, maar ook wat ze hiervan tegenhoudt. Enerzijds omdat ik niet anders kan heugen dan dat ik al als klein meisje niets liever deed dan anderen helpen, anderzijds omdat ik me vaak belemmerd kon voelen en het moeilijk vond om mezelf te zijn, vooral in relatie tot anderen.

De beslissing om Sociale Psychologie te gaan studeren volgde dan ook als een logische stap. Alle aspecten die ik zocht kwamen uiteindelijk samen in de master Gedragsverandering, waarin ik op wetenschappelijke wijze succesvolle gedragsveranderende interventies heb leren opzetten. Op deze wijze kon ik anderen helpen in het behalen van doelen en belemmeringen wegnemen op zowel zakelijk als persoonlijk vlak.

Na mijn afstuderen ben ik (onverwachts) in het familiebedrijf gaan werken. Het bleek een hele goede leerschool, welke ik nooit op mijn pad had verwacht. De afgelopen jaren heb ik op het gebied van HR en kwaliteit gewerkt om processen binnen het bedrijf te verbeteren. Echter duurde het niet lang voordat het weer begon te kriebelen om meer met gedragsverandering op persoonlijk vlak bezig te zijn, en wel in de vorm van coaching.

Kiezen voor coaching is actief voor jezelf kiezen. Te vaak gaan we aan onszelf voorbij totdat we niet langer kunnen. Coaching geeft je de mogelijkheid om je bewust te worden van waar je nu staat, de boel voor jezelf te verhelderen en te reflecteren op jouw leven. Het betekent dat je een actieve rol aanneemt in het bepalen van jouw verhaal en niet langer genoegen neemt met minder. Het biedt je ruimte en handvatten om de (brood)nodige veranderingen in je leven door te voeren. Hierin help ik je graag stappen zetten als coach.

Inmiddels coach ik op het gebied van eigenwaarde, zelfacceptatie, stress en burn-out. Daarnaast woon ik met veel plezier samen met mijn partner en onze kater, Hendrik. Ook ben ik graag in de natuur te vinden en hou van wandelen, backpacken, yoga en hardlopen.

Ervaring met burn-out

Als coach kijk ik naar alle aspecten van de mens, mentaal, fysiek, emotioneel en gedragsmatig. Ik geloof dat alles met elkaar verbonden is: het een dient als het spiegelbeeld van het ander. Wanneer je niet meer in balans bent, komt dat in alle aspecten tot uiting. Je denkt jezelf misschien met allerlei smoesjes voor de gek te houden, maar het lichaam liegt niet. Dit heb ik zelf aan de levenden lijve ondervonden. Na een periode van een hoop ingrijpende veranderingen, lange dagen op werk met steeds meer tijdsdruk en verantwoordelijkheden, vond ik het maar vervelend dat mijn lichamelijke klachten steeds erger werden. Ik weet nog goed dat ik dacht dat ik daar al helemaal geen tijd voor had en mezelf probeerde te overtuigen dat het allemaal wel meeviel. Totdat de emmer overliep en alles ineens te veel leek te zijn.

Er moest iets veranderen. Kwaliteiten waar ik juist zo trots op was: mijn doorzettingsvermogen, mijn nauwkeurigheid en mijn hulpvaardigheid die me zo ver hadden gebracht, waren mijn valkuilen geworden. Ik was straal aan mezelf voorbij gelopen. Er moest iets veranderen, en snel. Vanaf dat punt heb ik rust ingebouwd, knopen doorgehakt, aan mijn gezondheid gewerkt en mijn hart gevolgd.

Achteraf gezien ben ik dankbaar voor de signalen die mijn lichaam mij aangaf. De kunst zit ‘m in het kunnen luisteren naar deze signalen. Niet alleen op het fysieke vlak, maar het hele plaatje. Al deze aspecten helpen ons namelijk om onze aandacht te richten op de kern van het probleem om vanuit daar onze weg vooruit te bepalen.

Bel ons Neem contact op

Kernwaarden als coach

Oprecht

Coaching werkt alleen onder voorwaarde dat het oprecht is. Dit werkt beide kanten op. Oprecht zijn met elkaar stelt ons in staat om vanuit respect en verbinding direct tot de kern te komen. Wanneer alles ingewikkeld en ondoorgrondbaar lijkt, is het een verademing om je niet anders hoeven voor te doen dan wie jij bent en dit ook van de ander te kunnen verwachten. Geen druk, maskers of (delen van) jezelf wegstoppen, maar volledig jezelf zijn. Die basis stelt ons in staat om volledige en duurzame gedragsverandering te realiseren.

Open

Tijdens het coachen zul je ervaren dat voor mij niets te gek is; ik ben erg open-minded en je zult me niet snel zien oordelen. In mijn ogen is openheid enorm belangrijk in een coachtraject. In mindset en naar elkaar toe. Immers, pas wanneer je jezelf openstelt tot elkaar en open staat voor verandering, creëer je ruimte voor groei. En daarnaast geloof ik dat openheid je uitnodigt om nieuwe perspectieven aan te nemen, iets wat onmisbaar is terwijl je navigeert door problemen als stress en burn-out. Sta jij open voor verandering?

Vertrouwen

In het geval van een burn-out waarin alles ondersteboven voelt, is vertrouwen misschien wel het laatste waar je aan denkt of voelt. Toch is vertrouwen een van de sleutels om je weg weer terug te vinden. Vertrouwen op je eigen proces. Vertrouwen op je lichaam. Vertrouwen op je hart. Vertrouwen is vaste grond onder je voeten hebben. Om dit te voelen, gaan we hier letterlijk en figuurlijk mee aan de slag door middel van wandelcoaching, zodat jij weer verder kunt.

burn-out coach Michelle

Opleiding:

WO Bachelor Sociale Psychologie – Tilburg University
WO Master Gedragsverandering – Radboud Universiteit
Coachingsopleiding – EQA Practitioner Niveau (NOBCO)
Stress en Burn-out Coaching CSR methode

Om gecoacht te worden door Michelle  woon je in de regio:

Geïnteresseerd in een gratis intake?

Kom in contact met Michelle.

Contact opnemen

×
Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over stress en burn-out. Inschrijven