Zoeken

Zoeken sluiten
Liberi

Coach – Dio

“The quieter you become, the better you are able to hear”

Dio stress burn-out coach Liberi

Over Dio

Van jongs af aan heb ik een hele rijke interne belevingswereld. Deze hoog sensitieve kwaliteiten kwamen in contact met mensen altijd naar voren. Vanuit de natuurlijke interesse naar de mens werk ik al jaren in de re-integratie sector om mensen te coachen naar een volgende ontwikkelstap.

De interesse en het onderzoek naar de werking van de menselijke psyche en zijn gedrag blijft mij mateloos boeien. De afgelopen jaren ben ik enorm gefascineerd geraakt door ademwerk.
Ademwerk biedt vele technieken die je kunnen helpen om je vitaliteit te bevorderen en stress te reguleren. Ook kan ademwerk onverwerkte gebeurtenissen helpen doorwerken. Ik zet adem in tijdens coaching en biedt speciale avonden en dagen aan.
Naast ademwerk ben ik gefascineerd door stromingen zoals het boeddhisme en Taoïsme. Wat geresulteerd heeft in een enorme verbreding van kennis en ervaring. Waarin de kracht van het NU (Mindfulness), het huidige moment, centraal is komen te staan en waarbij het lineaire denken van A naar B ruimte heeft gecreëerd voor circulair denken. Wat betekent het leven te aanschouwen en ervaren als zich herhalende patronen en op die wijze ook de geest te ontleden om op die manier de opgebouwde persoonlijkheid te onderzoeken.

In 2017 ben ik als zelfstandig coach gestart en ondersteun ik mensen individueel en groepsgewijs. Dat doe ik door middel van coaching in de natuur, het bieden van ademwerk en organiseren van retraites. Centraal staat het verstillen, luisteren naar je lichaam en inzicht vergaren in opgedane gedachte en gedragspatronen. Dat doe ik vanuit volledige overgave en compassie, vanuit een sterke innerlijke roeping.

Ervaring met burn-out

Ik ben opgegroeid in een gezin met een vader die regelmatig met depressieve periodes kampte en sociaal emotioneel niet aanwezig was. Als (onder)zoekende jong volwassen ging ik op zoek naar een norm die mij houvast bood en richting gaf in wat betekende om man en succesvol te zijn. Dit resulteerde in hard werken,  weerstand bieden tegen het gevoelsleven en uiterlijk vertoon door veel te sporten. Ik verharde mijzelf om de kwetsbaarheid te camoufleren.

In een jaar waarin ik een huis had gekocht met mijn voormalige partner, bezig was met de verbouwing, fulltime werkte en daarnaast een coachopleiding volgde, kreeg ik te maken met overspannenheidsklachten. Dit hield me niet tegen om door te gaan (schouders eronder!). Het leven gaf me diverse signalen waaronder een val van de motor, een  aanrijding op de snelweg en conflicten met mijn werkgever. Doordat ik de opleiding volgde, werd ik geconfronteerd en kreeg ik inzicht in de gedachte en gedragspatronen die ik had ontwikkeld.

Ik ben niet uitgevallen en heb ervoor gekozen om mijn baan op te zeggen om de tijd en ruimte te nemen voor herstel en onderzoek. In de 8 maanden die volgden kwam ik erachter dat de afgelopen jaren fysiek, mentaal en emotioneel veel meer van me hadden geëist dan verwacht. In die periode heb ik kennis mogen maken met de persoonlijkheid (het ego) dat ik had opgebouwd en waarmee ik me volledig had geïdentificeerd. Het idee van hoe ik zou moeten zijn, in plaats van wat mijn natuurlijke flow is.

In die periode heb ik mij ondergedompeld in de boeddhistische leer en tradities. Ervaring met meditatie en Taiji Qigong hebben een bewust ontwikkelproces in gang gezet en vormen een anker en navigatie in mijn dagelijkse leven.

Bel ons Neem contact op

Kernwaarden als coach

Het innerlijk kompas

We zijn vaak op zoek naar de oplossing in de toekomst en moeten daar zogenaamd veel voor doen. Vanuit de Taoistische filosofie wordt er gesproken over Wu Wei. Wat betekent afstemmen en aanvoelen wanneer het tijd is om gericht te handelen of juist te rusten en observeren (mediteren). Door te verstillen leer je contact te maken met dit innerlijke kompas.

Lichaam-Geest-Ziel

Om de mentale en gevoelswereld gedeelte binnen de coaching te ondersteunen, maak ik gebruik van het lichaam. Door te gronden, te aarden en het lichaam bewust te bewegen (Taiiji-Qigong) en ademwerk in te zetten kan vastgezette energie (negatieve ervaringen) weer gaan stromen.
Deze drie eenheid van lichaam-geest-ziel vormt de basis van het contact dat ik aanga met mensen om weer contact te maken met de natuurlijke essentie en flow van het leven, jouw leven.

Compassie en Confrontatie

Vanuit een liefdevolle en oordeelvrije houding nodig ik je uit om je kwetsbaarheid tegemoet te treden. Dat vraagt moed en volharding en betekent confrontatie met jezelf. In dit proces sta ik naast je en loop met je mee.

Dio stress burn-out coach Liberi

Opleiding:

Taiiji – Qigong docent (TQON)

Natuurcoaching (Innersteps)

Psychosociale Basiskennis (NOGG, PLATO norm)

Life en Loopbaancoaching (Balans Groep, NOBCO aansluiting)

Om gecoacht te worden door Dio woon je in de regio:

Geïnteresseerd in een gratis intake?

Kom in contact met Dio.

Contact opnemen

×
Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over stress en burn-out. Inschrijven