Zoeken

Zoeken sluiten
Liberi

Coach – Louise

“Listen tot he wind, It talks
Listen to the silence, It speaks.
Listen to your heart, It knows.”
Native American

Liberi coach Louise burn-out stress

Over Louise

Ik ben een warm en open mens. Samen met mijn geliefde heb ik 3 prachtige volwassen kinderen. Ik  ben geboren in 1964. Ik ben positief en enthousiast over wat ik allemaal mag leren en ervaren in mijn ( werkend) leven. Mooie, inspirerende en lieve mensen ontmoeten en hen deelgenoot maken van de schoonheid van de natuur. Buiten zijn geeft een andere energie en dynamiek. Je komt letterlijk en figuurlijk in beweging. Van jongs af aan vormt buiten (in beweging) zijn een rode draad in mijn leven. Van hutten bouwen en in bomen klimmen als kind, tot gesprekken voeren met tieners, moeders en (jong)volwassenen en ouderen met dementie.

Tijdens mijn jarenlange ambulante werk als zorgprofessional nam ik iedereen als vanzelfsprekend mee naar buiten. Buiten zijn geeft lucht en ruimte aan emoties en je komt vlot tot de kern. Met de natuur als inspiratiebron en compagnon ervaar je de ontspannende en helende werking. De natuur als buitenkantoor. Alweer vanaf 2016 begeleid en coach ik nu mensen. Het is als een jas die super goed bij mij past. Buiten ben ik in mijn element. Ik ervaar in de natuur vrijheid en voel mij er getroost in stressvolle en lastige tijden. Mijn hoofd wordt rustig en ik krijg nieuwe frisse inzichten en ideeën. Ik geniet van de schoonheid en humor die de natuur in zich heeft. Voel optimisme groeien. Creativiteit, speelsheid ( van de gebaande paden af!) en intuïtie krijgen alle ruimte als ik in de natuur ben. Het is voeding voor mijn ziel en ik voel mij fysiek en mentaal fit.

In mijn vrije tijd breng ik veel tijd buiten in de natuur door. Ik hou van (jazz)dansen en  sporten en geef sinds 2021 Mindful Powerwalken. Powerwalken is een laagdrempelige manier van stevig wandelen waarbij de armen actief mee bewegen. Tussentijds zorgen spierversterkende oefeningen voor meer spiermassa, balans en mobiliteit. Een les wordt altijd afgesloten met Mindful oefeningen. Inspannen en ontspannen tegelijk. Heerlijk buiten in beweging!

Ervaring stress & burn-out

In 2015 kreeg ik een flinke burn-out. Ik was uitgeput en huilde al als ik opstond. Uitgeblust en met een moedeloos gevoel zat ik plotseling thuis. Alles was te veel, ik was heel erg moe. Ik was mijzelf voorbij gerend en stond altijd klaar voor iedereen. ‘’Nee’’ zeggen, zat niet in mijn repertoire. Ik wilde alle ballen in de lucht houden en legde de lat hoog voor mezelf. Wat ik deed moest goed zijn. Ik was streng naar mijzelf en had een gigantische prestatiedrang. Eenmaal thuis kwam alle vermoeidheid en de nodige emoties er uit. Ik sliep veel de eerste maanden. Ook overdag hield ik een siësta. Iedere dag ging ik wandelen in de natuur of een park en breidde dit langzaam uit naarmate mijn energie toenam.

In de natuur vond ik troost, rust en ruimte. Stilstaan en zijn in en met de natuur was voor mij helend. Ik kon er helemaal mezelf zijn. Haptotherapie , wandelen en veel slapen hebben mij geholpen in het herstel. Ik maakte weer op een vriendelijke manier verbinding met mijn gevoel, hoofd & hart. Het voelen van rust, ruimte en vrijheid in de natuur helpt mij nog altijd mijn stressniveau te verlagen en dichtbij mezelf te blijven. Sensaties van mijn lichaam voelen en er naar luisteren. In verbinding met mezelf en met de natuur.

Als stress & burn-outcoach zorg ik er voor dat je in verbinding komt met je lichaam, hoofd & hart. Naast gesprek zijn ademhalings-en lichaamsgerichte oefeningen hierin ondersteunend. Praktische oefeningen helpen je stap voor stap stevig worden, dichtbij jezelf komen en je balans hervinden. Je wordt vriendelijk voor jezelf met een flinke dosis zelfvertrouwen. Op weg naar meer plezier en bevlogenheid in je leven.

Kernwaarden als coach

Authenticiteit: 

Zijn wie je (al) bent en in je eigen kracht staan, is een wezenlijke kernwaarde in de coaching. Je leert dichtbij jezelf te blijven en trouw te zijn aan jezelf. Je eigen natuur mag zich openbaren en vormt jouw kompas in je (werkend) leven. Wat jij belangrijk vindt in het leven en je talenten worden gaandeweg zichtbaar en helder door inzichten.

Zelfcompassie:

Je verstevigt je zelfvertrouwen door met zelfcompassie naar jezelf te kijken. Je leert jezelf met vriendelijkheid benaderen in plaats van zelfkritiek.  Hiermee oefenen in de natuur en thuis maakt je hoofd milder en helderder. Mindfulness als onderdeel van zelfcompassie zorgt er voor dat je present bent met wat er gebeurt in het moment. Moeilijke en pijnlijke emoties horen bij ons menszijn. We willen er van weg. Met mindfulness kijk je naar jezelf op een zachte manier en open je je hart. Je maakt verbinding met hoofd & hart.

Praktisch:

Tijdens een coachtraject maak je stappen op weg naar herstel van chronische stress of burn-out.  Oefeningen en  thuis (wandel)opdrachten helpen je leren ontspannen en fysiek en mentaal weer stabiel en fit te voelen. Samen gaan we op pad en uiteindelijk heb jij eigen regie over je gezondheid en je leven. Stevig, in balans en met lef doe je dingen die je eerst niet durfde.

En verder….

Ik luister zonder oordeel , sluit aan in jouw proces en coach in het hier en nu. Stimuleer je in ‘’wat werkt voor jou’’ en hoe je dit vaker kan doen voor meer energie en plezier. We gaan soms letterlijk van de gebaande paden af en kunnen korte momenten van stilte ervaren. Ook een stukje powerwalken kan een onderdeel van de coaching zijn als je weer conditie wil gaan opbouwen.

Liberi Louise coach stress burn-out

Opleiding:

Training CSR, Stress en Burn-out; Expertisecentrum voor stress en veerkracht (2022)

Register Wandelcoach ( 2018)

Gecertificeerd Wandelcoach (2016)

Wandelcoaching bij stress & burn-out (2019)

Stressologie (2017)

Powerwalktrainer (2021)

EMDR therapeut

Om gecoacht te worden door Louise woon je in de regio:

Geïnteresseerd in een gratis intake?

Kom in contact met Louise.

Contact opnemen

×
Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over stress en burn-out. Inschrijven