Zoeken

Zoeken sluiten
Liberi

Coach – Susan

“Stap uit je dagelijkse patroon en ga terug naar de basis: jijzelf.”

Susan Coach Liberi Stress Burn-out

Over Susan

Op de reünie van de lagere school vertelde de juf van de eerste klas me spontaan ”Ik herinner me dat ik ervoor zorgde dat jij erbij was, als er iets gedaan moest worden. Jij was altijd positief en iedereen ging met je mee!” Het zat toen al in me om mensen mee op pad te nemen.

Dat enthousiasme heb ik nog altijd. Na mijn studie heb ik met veel plezier als leidinggevende in de Retail en zakelijke dienstverlening gewerkt. Ik haalde hier veel energie uit het samenwerken en met elkaar bouwen aan een team. Ik ben vooral geïnteresseerd in mensen. De overstap naar HR-adviseur was een logische stap voor mij. In die functie heb ik veel ervaring met het begeleiden van mensen met (werk)stress gerelateerde klachten. Die achtergrond komt nu goed van pas in mijn coaching bij stress en burn-out en re-integratie op het werk.

Buiten bewegen en in de natuur zijn loopt als rode draad door mijn leven. Ik was een echt buitenkind, groeide op aan de rand van het bos. Ik ontdekte de wereld op fietsvakanties, kamperen en wandelen in de bergen. Naarmate mijn baan drukker werd en ik kinderen kreeg, raakte het buiten zijn meer op de achtergrond. Totdat ik uitgeblust raakte in mijn werk. Ik zocht de natuur op en voelde er weer de diepere connectie met mezelf.

Zeven jaar geleden stond ik op dat kruispunt in mijn leven, mijn rugzak gevuld met waardevolle werk- en levenservaring. Met hulp van een fijne coach vond ik weer richting: het professioneel begeleiden en ontwikkelen van mensen. Ik volgde de leergang Positieve Psychologie en de opleiding tot Transformationeel coach, waar ik leerde vanbinnen uit te coachen. In die tijd kwam wandelcoachen op mijn pad. Daar kwamen mijn interesse voor mensen, ontwikkeling en bewegen in de natuur samen. Toen ik eenmaal de stap naar wandelcoaching durfde te zetten, voelde dat als thuiskomen. Alsof ik een oude jeugdvriend weer had ontmoet.

Als coach werk ik graag met alles wat jij al in je hebt. Ik begeleid je om met al je ervaring, talenten en kwaliteiten de oplossingen uit jezelf te halen. Want in stressvolle situaties zie je dat soms zelf niet meer. Het helpt dan dat je het niet alleen hoeft te doen. Ik begeleid je met mildheid en compassie. Buiten ben je lekker in beweging, dan kom je vanzelf in actie. Zo zet je kleine stappen vooruit naar meer energie en plezier in je werk en leven.

Met mijn man en twee tienerzonen woon ik in het noorden van het land. Ik ben gek op de bruisende stad Groningen, maar ik zoek ook graag de weidsheid van de natuur op. Ik hou van gezond koken en eten, vooral gezellig aan een grote tafel met vrienden en familie. In de tuin werken en pilates houden me fit en soepel, iedere dag wandelen of fietsen geeft me energie en met een goed boek op de bank kan ik heerlijk ontspannen.

Ervaring met burn-out

Ik heb zelf aan den lijve ondervonden wat langdurige stress met je doet. Toen ik vast liep in mijn baan, bleef ik loyaal aan mijn werkgever. Ik had weinig aandacht voor mezelf. Ik ploeterde maar door en de balans raakte zoek. Sluipenderwijs ging ik over mijn eigen grenzen en functioneerde ik steeds meer op de automatische piloot. Ik kon me niet goed concentreren, verloor het overzicht, was snel emotioneel en ik trok me steeds meer terug. Ik stond zover van mijn eigen gevoel af, ik herkende mezelf niet meer. Wat altijd werkte, functioneerde niet meer. Na vijftien jaar dienstverband -misschien iets te lang- zijn we uit elkaar gegaan.

Een spannende tijd brak aan, want wie was ik zonder mijn werk? Onbewust had ik mijn identiteit voor een belangrijk deel aan werk gekoppeld. Toen het me lukte om me los te maken uit mijn vaste patronen, lag de wereld weer voor me open. Waar ik eerder anderen met loopbaanvragen begeleidde, moest ik nu zélf de vraag beantwoorden: wat wil ik echt?

Wat me in die tijd erg heeft geholpen, is de begeleiding van een coach. Ze hielp me om weer leiderschap over mijn eigen leven te nemen en keuzes te maken die bij mij passen. Door mindfulness en mediteren kwam ik tot rust en accepteerde ik mijn situatie. Ik wandelde veel in de natuur en voelde dat ik door het bewegen herstelde en weer energie kreeg. Ik verdiepte me in stress en ontdekte hoe geweldig ingenieus ons stresssysteem in elkaar zit, maar ook hoe te lang, te hoge stress ziekmakend is. Daarbij kreeg ik tools aangereikt hoe je de stresssignalen van je lijf leert herkennen en hoe je zelf invloed hebt om je stressniveau te verlagen. Dat deel ik graag met je, in kennis en oefeningen. En uit veel onderzoek blijkt dat alleen al de natuur een positief effect op stress heeft, dus doen we dat lekker buiten!

Bel ons Neem contact op

Kernwaarden als coach

Groei & ontwikkelen

Toen ik zelf in die stressvolle periode zat, ontdekte ik de helende werking van tuinieren. Met mijn handen in de zwarte aarde wroeten was zo mindful: in het hier en nu, verstand op nul. Ik vond het fascinerend om de ontwikkeling te zien van het zaadje dat ik plantte, het kwetsbare ontkiemen, de krachtige groei en volle bloei.

Dat is precies waar het mij in mijn coaching om gaat: het tot bloei laten komen wat er in de kern aanwezig is. Soms moet je daarvoor eerst iets loslaten, oud zeer of een recente nare ervaring. Loslaten geeft ruimte om verder te groeien.

Vertrouwen

Ik zie vaak bij mensen die in een burn-out beland zijn, dat ze het vertrouwen in zichzelf kwijt zijn. Niet zo gek ook als je lijf flink protesteert, je emoties alle kanten opvliegen en het met alle twijfels lastig is een goede keuze te maken. Doordat ik positief inzoom op de dingen die wél goed gaan, hoe klein ook, zie je in dat niet alles narigheid is. Dat geeft hoop en helpt je bij het hervinden van je vertrouwen. Je ontdekt wat je echt wilt, waar je energie en plezier van krijgt en welke talenten van nature bij je passen. Daarnaast leer je hoe je je stress verlaagt door goed voor je lijf te zorgen met gezonde voeding, voldoende ontspanning, een goede nachtrust en uiteraard door te bewegen. En daarmee groeit ook het vertrouwen in je lijf.

Rust & luisteren

Ik hoor vaak van klanten dat ze vinden dat ik een prettige rust uitstraal tijdens de coaching.  Naast mijn enthousiaste, creatieve en speelse kant ben ik die rustige kant in mijzelf steeds meer gaan waarderen. Die helpt om goed naar jou te luisteren en geeft jou de ruimte om te zijn wie je bent.


Coach Liberi Susan Stress Burn-out

Opleiding:

Wandelcoach (Hilde Backus, Atma)

Transformationeel coach (post-HBO, Wagner Group)

Positieve Psychologie, Mindfulness en Acceptance & Commitment Therapy (post-HBO)

Stress- en burn-out coach

Oplossingsgericht coachen

HR-management & leidinggeven

EMDR therapeut

Om gecoacht te worden door Susan woon je in de regio:

Geïnteresseerd in een gratis intake?

Kom in contact met Susan.

Contact opnemen

×
Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over stress en burn-out. Inschrijven