Zoeken

Zoeken sluiten
Liberi

Coach – Johan

‘Mensen die niet bezig zijn met worden wie je bent, leiden een leven dat door anderen is bedacht.’
~ Nietzsche

Coach Johan Liberi stress burn-out

Over Johan

Van jongs af aan maak ik makkelijk contact met mensen, altijd vrolijk, aanwezig en actief. Op school ging het lastiger omdat ik moeite had met concentreren. Toen het CITO advies werd besproken zei de leerkracht “die Johan, leuke jongen maar verwacht er qua schoolniveau niet te veel van”. Toen wist ik nog niet dat die opmerking in de jaren daarna zou zorgen voor bewijsdrang, onzekerheid en mijzelf een TE hoge lat opleggen. Van de buitenkant vrolijk maar van binnen afvragend of het allemaal wel goed genoeg was. Die onbewuste bewijsdrang heeft er wel voor gezorgd dat ik uiteindelijk mijn MBO en HBO afrondde en prachtige jaren heb gehad bij de Rabobank als hypotheekadviseur en leidinggevende. Met hulp van een psycholoog werkte ik aan mijn onzekerheid, persoonlijk leiderschap en werd stap voor stap steviger, trotser op wie ik was en nu ben.

Wat ik ontdekte in mijn periode bij Rabobank is dat ik mensen in beweging kan krijgen. Ik zag wat het doet als je mensen waardeert voor wie ze zijn en vanuit talenten en waarden gaat werken. Werken vanuit gelijkwaardigheid zonder een rol te hoeven spelen. Ik nam ontslag en startte eind 2014 mijn eigen bedrijf waarin ik mij richtte op talent en identiteitsontwikkeling. In het bedrijfsleven maar ook in het onderwijs. De beste keuze ooit!

Ik ben trotse vader van twee pubers die wij stimuleren te ontdekken wie ze zijn, alles bespreekbaar te maken, die mogen leren en falen zodat ze bevlogen kunnen leven. Die bevlogenheid is wat mij drijft in mijn werk als trainer en coach. Dat gun ik iedereen!

Ervaring met burn-out

De lat TE hoog leggen. Ik was er dus heel goed in. Vanaf de middelbare school tot ongeveer mijn dertigste leefde en werkte ik regelmatig onder grote druk. Niet dat anderen dat van mij vroegen. Mijn innerlijke criticus vroeg dit. Goed moest beter en beter was niet goed genoeg. Slapeloze nachten en regelmatig prikkelbaar, constant onrust voelen, tegen burn-out aanhikken. Totdat een leidinggevende tegen mij zei: “Johan, je hebt een fout gemaakt, wat lekker dat jij dat ook kan!” Dat was een belangrijk breekpunt.

Vanaf dat moment ben ik bewust gaan werken aan de lat verlagen door mijzelf steeds de vraag te stellen: “Is dit het waard?”. In kleine stappen groeide ik, leerde lichaamssignalen herkennen maar ook mijzelf als persoon. Wie ben ik, Wat zijn mijn talenten, valkuilen en uitdagingen. Wat heb ik te doen? Die bewustwording heeft ervoor gezorgd dat ik nu balans ervaar en met veel positieve energie bevlogen door het leven ga.

Bel ons Neem contact op

Kernwaarden als coach

Resultaatgericht

Wat we doen moet ook resultaat opleveren. Van jongs af aan zit dit al in mijn genen. Daarin heb ik mijzelf altijd uitgedaagd en dat doe ik ook met mijn coachees. Samen werken we aan dat resultaat, ieder vanuit eigen verantwoordelijkheid. Moet ik dan meteen grote stappen zetten? Nee. De grootste valkuil bij doelen stellen is juist vaak dat die doelen heel groot worden gesteld net als de bijbehorende stappen. En als het dan niet lukt demotiveert het alleen maar. Samen maken we die reuzenstappen klein zodat je kunt bouwen aan vertrouwen maar wel direct kunt groeien.

Praktisch

Om resultaat te bereiken is “Doen” een belangrijke component, letterlijk in beweging komen. Met wandelen geven we daar meteen invulling aan. Tijdens onze wandeling stel ik je veel vragen. Simpele vragen, lastige of soms irritante vragen. Ook humor hoort daarbij. Dat relativeert. Alles met als doel om jou stapje voor stapje vooruit te helpen. Daarbij maak ik graag gebruik van interactieve werkvormen. Een actieve werkvorm kan overigens ook gaan over letterlijk stilstaan. Dat is ook doen. De natuur is daar de perfecte plek voor.

Verbinding

De basis van een succesvol coachtraject is de verbinding tussen ons. Die moet vanaf het begin goed voelen. Vanuit gelijkwaardigheid gaan we dit traject aan. Ik heb in mijn carrière gemerkt hoe belangrijk die sfeer is om te komen tot… resultaat.

Johan liberi coach stress burnout

Opleiding:

Vakopleiding School voor training van Karin de Galan 2015

ICM Coachingsopleiding 2019

ICM Loopbaancoaching 2022

ICM Acceptance en Commitment Therapy 2022

Gecertificeerd als NOBCO/EMCC Practitioner Coach 2021

Om gecoacht te worden door Johan woon je in de regio:

Geïnteresseerd in een gratis intake?

Kom in contact met Johan.

Contact opnemen

×
Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over stress en burn-out. Inschrijven