Zoeken

Zoeken sluiten
Liberi

Coach – Natasja

“Als we niet langer meer in staat zijn om de situatie te veranderen, dan worden we uitgedaagd om onszelf te veranderen. ”
Fiktor Frank

coach Almere Natasja Liberi

Over Natasja

Ik ben Natasja, coach, OERsterk Mastercoach, Runningtherapeut, hormoonexpert sinds ruim 10 jaar. Ook ben ik moeder van twee dochters (19 en 21), vrouw van en fervent hardloopster. Heerlijk, met je kop in de wind naar buiten om je hoofd leeg te maken en mezelf af en toe fysiek lekker uit te dagen. Ik heb inmiddels meerdere marathons gelopen, iets waarvoor ik je 8 jaar geleden hard om zou hebben uitgelachen.

Ruim 15 jaar werkte ik in het bedrijfsleven als advocate en HR-manager. Het mooiste aspect in die functies was het contact en de verbinding met die ander en die ander te mogen begeleiden in zijn of haar persoonlijke en professionele ontwikkeling. Dit kwam helemaal naar boven toen ik mijn eigen coachopleidingen volgde. Dat heeft mij enorm veel over mijzelf geleerd: wat drijft mij, waarvan ga ik stralen, wat heb ik nog te leren, wat zijn mijn eigen belemmerende overtuigen. Ik kon er niet meer omheen, het coachvak was waarin ik verder wilde.

Deze tijd is er een waarin we veel ballen in de lucht willen houden. Lukt dat niet, dan ervaren we stress, denken we dat we tekort schieten. We blijven stug doorgaan en uiteindelijk resulteert dit in spanningen, stress, fysieke of mentale klachten en uiteindelijk soms helaas ook die burn-out. Maar hoe ga je hier nu mee om, hoe kom je hier weer uit.  

Wanneer je vast loopt – op welke wijze dan ook – is dat vaak een uitnodiging van het leven zelf om de stap te zetten om aan de slag te gaan met jezelf en je eigen potentieel. Viktor Frankl verwoordde dit prachtig in zijn boek …. “als we niet langer meer in staat zijn om de situatie te veranderen, dan worden we uitgedaagd om onszelf te veranderen”.  

Die weg naar verandering hoef je niet alleen af te leggen. Soms is het fijn om iemand te hebben die een tijdje met je meeloopt. Die wandeling kan jou helpen om te kijken naar waar je nu staat, helpt je de balans op te maken en wellicht te kiezen voor een andere of nieuwe koers. Dit gebeurd wat mij betreft altijd in verbinding, met plezier en humor. Wat mij blijft fascineren is in verwondering naar die ander te blijven kijken, zonder oordeel. En ja, dat is best lastig natuurlijk in de huidige maatschappij waarin iedereen wel een mening heeft over iets of iemand.   

Ervaring stress & burn-out

Een burn-out heb ik zelf gelukkig niet meegemaakt, omdat ik steeds net op tijd op de rem kon trappen. Dat lukt alleen niet iedereen / altijd. Met een gezin, mijn werk, graag willen hardlopen, drummen, maar ook met familie en vrienden willen afspreken, merkte ik dat dit niet allemaal tegelijk kon. Die ballen allemaal in de lucht houden lukt niet zonder keuzes te maken. En in dat laatste had ik nog wel wat te leren. Inmiddels weet ik dat ik, als ik dit niet doe, mezelf voorbij loop wat zich vervolgens uit in fysieke klachten: hoofd- of buikpijn, een hormoonhuishouding die in de war raakt, slechter slapen etc. En voor ik het weet beland ik in die vicieuze cirkel.

Daarin mensen begeleiden is dan ook mijn kracht: mensen ondersteunen in hun professionele en persoonlijke groei en ontwikkeling. Hen terugbrengen in balans en begeleiden zodat ze zelf weer aan het stuur komen te zitten van hun leven. Dat ze hun eigen verantwoordelijkheid weer kunnen en durven oppakken. Mijn achtergrond als HR-manager, (loopbaan)coach en OERsterk mastercoach en Runningtherapeut komen mij daarbij vanzelfsprekend heel goed van pas.

Kernwaarden als coach

Empathie

Empathisch  zijn als coach is voor mij essentieel om de ander veilig te laten voelen bij mij als coach en eerlijk tegen mij te durven zijn. Immers, alleen in een veilige setting zal de coachee vertellen wat er speelt en hoe het met hem of haar gaat. Maar het gaat voor mij ook verder, namelijk de ander ook ruimte kunnen geven om te laten voelen en weten dat ‘het er mag zijn’. Wat dat dan ook is.

Verbinding 

In verbinding staan met jezelf en met de ander is voor mij als coach een van de belangrijkste aspecten. De ander zien in zijn of haar eigen unieke zelf. Maar ook als coachee de verbinding met jezelf maken: uit je hoofd komen en meer ‘in je lichaam’. Dit is het mooie van coaching in de natuur, je krijgt bijna automatisch meer verbinding met jezelf en komt er zo ook vaak makkelijker achter waar jij nu nodig hebt.

Humor 

Als coach vind ik humor in een coachgesprek belangrijk: voor mij duidt humor op lichtheid, creativiteit, oorspronkelijkheid. Daarbij komt dat, met humor iemand een spiegel voorhouden waardoor de ander iets kan gaan zien dat bevrijdend is, dit toch super mooi is.

burnout coaching Almere Natasja Liberi

Opleiding:

OERsterk Mastercoach

Coaching Academy International

Runningtherapie

NOLOC  register loopbaan professional

Ademtherapie

Om gecoacht te worden door Natasja woon je in de regio:

Geïnteresseerd in een gratis intake?

Kom in contact met Natasja.

Contact opnemen

×
Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over stress en burn-out. Inschrijven