Zoeken

Zoeken sluiten
Liberi

Coach – Rita

“Waar ik ben is precies waar ik moet zijn”

Over Rita

Rita coach Liberi stress burn-out

Bovenstaande quote is mij op het lijf geschreven. De quote klopt voor mij namelijk altijd, want als je hier niet was dan was je wel ergens anders geweest. Dit geldt letterlijk voor de plek waar je nu bent maar ook hoe je jouw leven nu ervaart. Er is alleen nu en dat is precies van waaruit ik werk. Hoe is het nu met je en hoe voel je je nu? Van daaruit kijken we verder. Het voelen neemt de belangrijkste plaats in tijdens mijn begeleiding. Je voelt met je lichaam en denken gebeurt vanuit je hoofd. Dit hoofd maakt vaak overuren omdat we denken(!) dat we het vanuit de ratio kunnen oplossen. Vaak blijven we dan in kringetjes ronddraaien en wordt er niets opgelost.

We zijn ons vaak niet bewust dat we beperkende overtuigingen over onszelf hebben. Als we leren om naar ons lichaam te luisteren en ervaren hoe dit voelt dan kun je merken dat het lichaam signalen geeft. Dat je bijvoorbeeld over jouw grenzen gaat maar ook dat je bijna kunt exploderen van levensvreugde.

Het ervaren van stress is zo’n signaal. Stress ontstaat doordat je je verzet tegen wat er is. Blijkbaar is er ergens in je lichaam verzet. Dit kun je voelen en onderzoeken en dat is precies waar ik je onder andere in begeleid.

Al meer dan tien jaar begeleid ik mensen naar een vreugdevoller en lichter leven door middel van diverse opleidingen, waaronder de opleiding Transpersoonlijke therapie (ervaringsgericht) aan het Boswijkinstituut en mijn eigen levenservaring. Met mijn partner en onze vier kinderen woon ik in het buitengebied waar het prachtig wandelen is.

Ervaring met stress

Ook ik heb ervaring met stress. Ziekte, overlijden, ontslag, woningnood, relatiebeëindigingen en nog wat andere mogelijke stressveroorzakers zijn allemaal langs gekomen in mijn leven. Ik noem deze zaken stressveroorzakers, wat ze op zich natuurlijk niet zijn. Het gaat om de manier waarop je hiermee omgaat of deze wel of geen stress veroorzaken. En dit heeft weer te maken met hoe je het leven ervaart en waar en hoe je bent opgegroeid. Ikzelf ben een lange weg gegaan voordat ik op deze manier naar stress kon kijken en het op deze manier kon ervaren. Wat mij het meest heeft gebracht is het ervaren in plaats van de rationele benadering.

Natuurlijk zijn er nu nog momenten waarop ik stress ervaar maar deze zijn ook heel snel weer verdwenen. Het zijn letterlijk (korte) momenten en geen periodes meer. Wat me altijd helpt is een natuurlijke omgeving met niet teveel prikkels. Maar vooral het teruggaan naar mijn lichaam om te voelen hoe het daar is. En blijven voelen in plaats van het ontwijken van mogelijk onaangename gevoelens. Toe te laten wat er is. Door het toe te laten gaat het stromen en verlaat het onaangename gevoel je lichaam weer waardoor er ruimte ontstaat.

Bel ons Neem contact op

Kernwaarden als coach

Als je werkelijk kunt ervaren wat de bovenstaande quote weergeeft dan kun je leven vanuit vertrouwen. Dan is het altijd goed (ook al is het pijnlijk), wat er ook gebeurt. Voluit leven is leven vanuit vreugde inclusief de pijnlijke ervaringen, deze zijn inherent aan leven. Zonder pijn, angst en verdriet is niemand, deze horen bij het menszijn. Leven is volledige aanvaarding van alle ervaringen en gevoelens zodat je met recht kunt zeggen: “ik leef volledig!”.

Coach Rita Liberi Stress Burn-out

Opleiding:

Transpersoonlijke therapie aan het Boswijkinstituut

Non-duale coaching bij Art of life

Psychosociale basiskennis

Reading en healing bij stichting Sophia

 

Om gecoacht te worden door Rita woon je in de regio:

Geïnteresseerd in een gratis intake?

Kom in contact met Rita.

Contact opnemen

×
Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over stress en burn-out. Inschrijven