Zoeken

Zoeken sluiten
Liberi

Coach – Babette

‘Ik reis over paden die ik zelf heb gebaand en op mijn eigen manier.’
~ Baba Yaga

Over Babette

Ik ben een eigenzinnige coach. Ja, ik heb een MSc gezondheidswetenschappen en een coachopleiding afgerond, maar er zijn vele andere factoren die bepalen of je een goede coach bent. Voor mij speelt daarin de intuïtie als coach een grote rol. Het is heel leuk dat de boekjes me hebben geleerd dat de menselijke psyche ‘zo en zo’ werkt. We zijn echter méér dan alleen ons verstand (al hebben we dat ook hartstikke hard nodig!). We hebben een fysiek lichaam, maar we zijn ook emotionele en spirituele wezens. Lichaam én ziel.

Mijns inziens is het heel belangrijk te her-inneren wie je werkelijk bent. Hier komen we op het vlak van de ziel. Voel je je een onderdeel van een groter geheel? Ervaar je een richting en een doel in je leven? Het zicht op je ‘zielsmissie’ verliezen of nooit gekend hebben kan een grote rol spelen bij een burn-out. Wat is voor jou ‘soul food’? Waar krijg je energie van, waar laad je van op?

Naast outdoor coachen ben ik in mijn vrije tijd ook graag buiten te vinden. Ik wandel veel, houd van kamperen en volgde onlangs een cursus eetbare planten in vier seizoenen. Hartstikke interessant om te leren dat heel veel ‘onkruid’ enorm voedzaam is! Een andere hobby van mij is acteren. In een ander personage kruipen vind ik reuze interessant. Tot slot ben ik graag bezig met mijn eigen persoonlijke en spirituele ontwikkeling. Zo volg ik hier en daar een cursus, doe regelmatig aan meditatie, probeer te leven met de cycli van de natuur en ik doe aan journaling.

Ervaring met burn-out

Ik heb zelf een burn-out gehad. Ik had ongezonde overtuigingen die maakten dat ik altijd alles moest geven en mezelf compleet voorbij rende. Die overtuigingen waren echt de boosdoeners. Ze waren de reden dat ik geen nee durfde te zeggen en me voor alles hyperverantwoordelijk voelde, zelfs voor de fouten van een collega. Veel van mijn overtuigingen vonden hun oorsprong in mijn jeugd. Door hier bewust van te worden en ze te leren ombuigen kon ik verder in mijn proces van herstel.

De natuur was voor mij een rots in de branding tijdens mijn herstel. Ik had zo weinig energie, zag overal tegenop. Maar een rondje wandelen in het bos deed me altijd goed. Daarom coach ik nu altijd in de natuur. Zij vormt vaak een spiegel voor onze innerlijke processen. Daarbij is wetenschappelijk aangetoond dat tijd doorbrengen in de natuur ons tot rust brengt en het immuunsysteem een boost geeft. Het is ook de uitgelezen plek voor mindfulness: aandacht voor je ademhaling en de gevoelens en sensaties in je lijf.

Bel ons Neem contact op

Kernwaarden als coach

Holistisch

De verbinding terugvinden met jezelf, de ander en de natuur is waar ik me voor inzet. Dat doe ik op allerlei creatieve manieren. Ik werk o.a. met mindfulnessoefeningen, visualisaties en meditaties. Het is voor mij namelijk heel belangrijk dat je niet alleen lichamelijk lekker in je vel zit, maar ook mentaal, emotioneel en spiritueel. Mijn benaderingswijze is daarom holistisch.

Authentiek

Mijn manier van werken is coaching met een spirituele twist. Daarin zit mijn authenticiteit: ik kan mezelf of een ander niet loskoppelen van het grotere geheel. En dat ontdekken, dat is een geweldig avontuur! Ik kan hierin ook niet anders dan mezelf zijn: hier sta ik, ik kan niet anders!

Intuïtief

Ik werk op alle niveau’s: ik werk holistisch en zet daarbij dus ook mijn intuïtie in. Daarbij check ik uiteraard altijd bij jou of iets klopt. Ons onderbuikgevoel wil ons zoveel vertellen, maar vaak schreeuwt het verstand zo luid dat je de fluistering van je intuïtie niet kunt horen. Als je dit te zweverig in de oren klinkt, dan ben ik niet de geschikte coach voor jou. Een vertrouwd gevoel en een goede klik tussen jou en mij als coach zijn heel belangrijk voor jouw proces. Vraag dat je eigen intuïtie maar!

Opleiding:

BSc Voeding en Gezondheid aan de WUR (2012)

MSc Gezondheidswetenschappen aan de WUR (2015)

Wandelcoachopleiding bij Wandelcoaching Nederland (2016)

Ayurvedic Wellness Coach bij Shakti School of Ayurveda (2021)

EMDR therapeut

Om gecoacht te worden door Babette woon je in de regio:

Geïnteresseerd in een gratis intake?

Kom in contact met Babette.

Contact opnemen

×
Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over stress en burn-out. Inschrijven