Zoeken

Zoeken sluiten
Liberi

Coach – Kristiaan

“De hele kunst van ons leven is onze eigen maat te vinden, die te leren kennen en te waarderen.”
-Eugen Drewermann –

 

Kristiaan coach Liberi

Over Kristiaan

Ik ben Kristiaan bij de Vaate, coach en mindfulness trainer.

Als psycholoog heb ik een sterke interesse ontwikkeld in de invloed van meditatie en lichaamsbeweging op de kwaliteit van het leven. Zowel tijdens mijn studie in 2001 als daarna heb ik veel gereisd, waaronder tweemaal naar India en Nepal, waar ik diverse vormen van meditatie en yoga intensief beoefende. Daarnaast heb ik mijzelf ontwikkeld als hardloper (en trainer) en triatleet.

Mijn achtergrond in de psychologie samen met mijn kennis van (psycho-)fysiologie uit de sport en ervaring met meditatie is een mooie basis voor stresscoaching. Daarbij heb ik een praktische en persoonsgerichte benadering die open staat voor iedereen om zijn of haar weg te vinden.

Sinds 2012 werk ik volledig als zelfstandig trainer en coach. De afgelopen jaren geef ik aaneensluitend mindfulness (MBSR) trainingen aan groepen via de Universiteit van Amsterdam en bij het Centrum voor Mindfulness, ook in Amsterdam. Daarnaast heb ik mijn eigen coachpraktijk, gericht op stress en burn-out coaching. Momenteel ben ik in opleiding tot integratief therapeut,  waardoor ik in mijn praktijk ook cliënten kan gaan ondersteunen bij niet stress gerelateerde klachten.

Ervaring met stress

Waar ik mij voorheen niet bewust was van de effecten van chronische stress uit werk of studie en de neiging oververmoeid te raken, herken ik tegenwoordig de signalen duidelijk. Wanneer mijn lichaam aangeeft dat het teveel wordt kan ik daar nu adequaat mee omgaan.

Ik beoefen vrijwel dagelijks mindfulness meditatie en zorg ervoor dat ik genoeg tijd vrijmaak voor sport en ontspanning. Mindfulness helpt mij bij het aangaan van uitdagingen en onzekerheden in het leven. Door opmerkzaam te zijn, herken ik automatische reacties en kan ik vanuit rust bewuste(re) keuzes maken. Zo ben ik milder voor mijzelf geworden en merk ik dat ik makkelijker om ga met tegenslagen in mijn leven. Ik herken stress nu op tijd en zie de mogelijkheden om een stapje terug te doen waar ik anders zou doorgaan.

Bel ons Neem contact op

Kernwaarden als coach

Mindful

Het leven speelt zich nu op dit moment af, niet in de toekomst en niet in het verleden. Dit moment is er, of je nu wil of niet. Er is enkel de keuze hoe je je daar tegenover kunt verhouden. Door weerstand tegen ongemak en moeilijkheden los te laten en te accepteren dat ook moeilijke momenten bij het leven horen, lukt het beter om daar ontspannen mee om te gaan. Vanuit deze houding krijg je veel meer gedaan en het scheelt je veel stress. Een mooi gezegde in dit verband is “Je kan de golven niet stoppen maar je kan wel leren surfen”.

Persoonlijk

Geen mens is hetzelfde. Er is ook geen pasklare oplossing voor een persoonlijk probleem. Met oefeningen en in gesprek zal je steeds vaker ontdekken wat je mogelijk al wist en wat je al kan. Jij bent expert van je eigen ervaring en mijn uitgangspunt is dat jij het weet, kan en zult gaan doen. In mijn coaching kan ik je helpen om dit vertrouwen te ontwikkelen.

Praktisch

De basis van een burn-out blijkt grotendeels psychofysiologisch te zijn. Daarom kies ik in mijn coaching voor een praktische aanpak waarbij het stoppen van roofbouw op je energiesysteem, leren ontspannen en het brengen van voldoende rust momenten in je dag een belangrijke eerste stap is. Hierdoor zal je energieniveau en je concentratievermogen verbeteren en zal je je ook beter gaan voelen. Daarna komt de stap om naar de oorzaken van je stress of burn-out te gaan kijken en deze in de coaching en in je dagelijks leven aan te pakken.

Opleiding:

Msc Sociale Psychologie

Mindfulness – Centrum voor mindfulness

CSR coach – CSRcentrum

EMDR therapeut

Om gecoacht te worden door Kristiaan woon je in de regio:

Geïnteresseerd in een gratis intake?

Kom in contact met Kristiaan.

Contact opnemen

×
Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over stress en burn-out. Inschrijven