Zoeken

Zoeken sluiten

Hulp zonder wachtlijst

dinsdag 9 juli 2019

Hulp zonder wachtlijst? Eigenlijk de normaalste zaak van de wereld.

Bij Liberi doen wij de belofte; een intake binnen een week. Dit vinden wij heel normaal, omdat we weten hoe zwaar je het kunt hebben als je worstelt met stress of een burn-out. Liberi is een organisatie die vanuit een persoonlijke overtuiging is opgericht. Dit betekent dat onze persoonlijke ervaring zichtbaar is in de manier waarop wij met jou om willen gaan. We weten dat de hulp bij stress en burn-out beter kan, daar beginnen we mee bij het eerste contact. In dit blog kun je alles lezen over hoe wij er voor zorgen dat je hulp krijgt zonder wachtlijst, wat dit betekent voor jou, je werkgever en je herstelproces.

Onze coaches zijn gespecialiseerd in het coachen van mensen met stress en burn-out, depressie en angst- en/of paniekaanvallen. Wij zorgen dat je snel de juiste hulp krijgt.
Online cursus
159.00
Online cursus
Stap voor stap stressvrij, bewezen effectief, op basis van het Liberi Fasenplan.

Het belang van hulp zonder wachtlijst

Als je weet dat in Nederland de gemiddelde kosten van een dag uitval door stress en burn-out door het CPB en CBS geraamd zijn op 409 euro, dan begrijp je wel dat een wachtlijst een bijzonder kostbare aangelegenheid is. Ondanks de politieke verontwaardiging blijft het bijvoorbeeld voor de GGZ heel moeilijk om de wachtlijsten onder de 4 maanden te krijgen. Ook al is de wachttijd op de wachtlijst slechts de helft, dan nog zijn de kosten voor de werkgever meer dan 15.000 euro. Dit staat nog los van het feit dat 2 maanden zonder adequate hulp per definitie een achteruitgang zijn op het moment dat iemand met psychische klachten thuiszit.

Snelle-hulp-bij-burn-out

Bij Liberi weten we uit ervaring dat je niet vroeg genoeg een expert kunt inzetten in het herstelproces. In een ideale wereld kun je door preventieve interventie de uitval in het geheel voorkomen. Eenmaal geconfronteerd met verzuim door stress, is het bijzonder lastig om daar op eigen kracht en kunde een weg uit te vinden. Een bedrijfsarts richt zich met name op diagnose en urenopbouw. Professionele persoonlijke begeleiding is vanaf het eerste moment essentieel om toe te werken naar duurzaam herstel.

Neem contact op

Wat een wachtlijst met je kan doen

We weten het allemaal, je staat niet voor je lol op een wachtlijst. Het gaat niet goed met je en jij moet wachten tot iemand je gaat helpen. Misschien is het wel heel moeilijk voor je geweest om hulp te vragen of wie weet heb je elke dag moeite om de dag door te komen. Wachten is nooit leuk, maar als het slecht met je gaat kan het je behoorlijk aanvliegen. Alexander Pola schreef ooit: “de tijd gaat sneller naarmate we hem beter gebruiken.”

Ik weet uit persoonlijke ervaring hoe subjectief tijd kan zijn. In mijn dagen van diepe depressie duurden dagen soms langer dan jaren daarvoor hadden geduurd. Er was geen doorkomen aan. Als ik wakker werd, wou ik alleen maar dat het weer avond was zodat ik weer kon gaan slapen. Als ik ’s nachts wakker lag wou ik alleen maar dat de nacht weer voorbij was. Wachten op hulp terwijl het slecht met je gaat kan een echte hel zijn.

Ook ik heb destijds contact gezocht bij de GGZ, waar ik ondanks mijn suïcidale gedachten gewoon op een wachtlijst terecht kwam. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er soms mensen op wachtlijsten geen uitweg meer zien. Uit persoonlijke overtuiging hebben we dan ook besloten om bij Liberi altijd hulp zonder wachtlijst te bieden om zo snel te kunnen starten met jouw herstel.

Geen wachtlijsten? Hoe dan?

Om te beginnen is Liberi geen normaal bedrijf. Bij Liberi werken we alleen maar met mensen met een missie. Doordat we niet bekend zijn met de 9 tot 5 mentaliteit en weten dat snelle hulp bijzonder belangrijk is, vinden we gewoon een gaatje in onze agenda. Hiervoor hebben we ook jouw flexibiliteit nodig. Wij zorgen ervoor dat we binnen een week een moment vinden om met jou af te spreken, als jij dan ook je agenda hierop aanpast dan kunnen we snel starten. Stapsgewijs ziet het opstarten van een traject bij Liberi er als volgt uit:

  1. Aanmelding via website, telefoon of opdrachtgever
  2. Binnen 24 uur gratis telefonisch consult ter inventarisatie en kennismaking
  3. Invullen 4DKL (4 dimensionale klachtenlijst) en intakeformulier
  4. Vrijblijvend kennismakingsgesprek in de natuur in jouw regio
  5. Intakeverslag met advies voor een passend pakket en uitleg Fasenplan
  6. Offerte voor opdrachtgever
  7. Na akkoord offerte vervolg traject

Snelle-hulp-bij-stress

Om zo snel mogelijk hulp zonder wachtlijst te kunnen geven, hebben we jouw hulp nodig. In het proces kan wat tijd verloren gaan bij het door jou invullen van formulieren of het akkoord van een werkgever op de offerte (kijk hiervoor ook gerust op de vergoedingsmogelijkheden). Maar wat Liberi betreft kunnen we jou na een week een duidelijk behandelplan en perspectief op herstel geven. Net als Anne Frank ooit schreef, zeggen wij: “Wat geweldig dat niemand ook maar één moment hoeft te wachten met het verbeteren van de wereld.”

Burn-out test
Gratis
Burn-out test
Onze gratis burn-out test geeft je in 50 vragen antwoord hoe het nu daadwerkelijk is gesteld met jouw stressniveau.

De juiste zorg bij het juiste probleem

In dit blog vertellen we over het belang van snelle hulp bij (dreigend) verzuim door stress en burn-out. Hierbij is de juiste hulp natuurlijk de basis. Als je gespecialiseerde GGZ hulp nodig hebt, dan is dat de plek waar je moet zijn. Toch geloven wij dat er vaak mensen met een burn-out, ten onrechte wachten op hulp in de GGZ. Burn-out is namelijk nog steeds geen ziekte. Je bent bijvoorbeeld niet schizofreen of psychotisch, je bent “gewoon” overbelast. Je bent een geestelijk gezond persoon en de reactie van je lichaam op deze overbelasting zorgt voor al je klachten.

Deze klachten kunnen bijzonder heftig zijn. In mijn 4 jaar durende burn-out had ik last van angsten, depressie en veel lichamelijke klachten. Ik heb hiervoor veel specialismen bezocht en heel wat tijd doorgebracht op wachtlijsten. Toch is burn-out volgens mij niet de ziekte. Het is een herstelproces. De ziekte is dat je geen grenzen hebt aangegeven en jezelf voorbij bent gelopen. Een burn-out is een kans om het anders te gaan doen en beter voor jezelf te gaan zorgen. Natuurlijk; je voelt je nu knap beroerd en weet misschien niet eens meer wat onder en boven is. Maar als jouw lijf niet aan de handrem had getrokken, was je dan uit jezelf goed voor jezelf gaan zorgen? Dit is je kans om het anders te gaan doen. Als je vandaag contact opneemt, heb je (als je dat zelf wilt) nog binnen een week een plan van aanpak en krijg je hulp zonder wachtlijst.

Wil jij hulp bij stress of burn-out?

Doe geheel vrijblijvend de burn-out test of neem contact met ons op.

Direct contact Of bel 085 - 5363606

Laat een reactie achter op dit blogartikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit bericht:
×
Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over stress en burn-out. Inschrijven