Zoeken

Zoeken sluiten
Liberi

Coach – Barbara

“Aan het einde komt alles goed en als het nog niet goed is, ben je nog niet aan het einde.”

Over Barbara

Barbara coach Liberi stress burn-out

Wie ben ik?

Op dit moment begeleid ik met veel plezier kinderen en steeds vaker hun ouders. Ik breng mensen(kinderen) met rust en vertrouwen in hun eigen lichaam. Dit geeft me veel veel voldoening en plezier. Daarnaast ben ik moeder van een mooie zoon en ben ik gezegend met een lieve man.

Ik ben een buitenmens en sport daar ook het liefst: yoga, zwemmen, zeilen, hardlopen, fietsen, mtb…. Ik ben dol op het voorjaar en de zomer. In de winter kan ik genieten van de gezelligheid in huis, lezen, creatief bezig te zijn, koken. Daarnaast ga ik graag schaatsen op de schaatsbaan of naar het zwembad. Of ik doe yoga/ meditatie.

Het hele jaar ben ik te vinden in de natuur, waar ik tot rust kom, inspiratie op doe en voel dat ik kan opladen. Wanneer ik me niet lekker voel ga ik graag naar het bos, waar ik aanzienlijk opknap. Het bos is een magische plek voor mij.

Ervaring met burn-out

Zelf heb ik ook te maken gehad met burn-out klachten waardoor ik een tijdje even helemaal niets meer kon. Ik kon zelfs niet meer rustig op de bank zitten. Ik voelde alleen maar onrust, sliep slecht, kon me niet concentreren, had moeite met keuzes maken. Ik heb vele wegen bewandeld. Uiteindelijk hebben de opleidingen die ik heb gevolgd; yoga, (kinder) coaching, Rots en water, intuïtieve ontwikkeling mij dichter bij mezelf gebracht. Ik luister steeds beter naar mezelf en de signalen die mijn lichaam me geeft.

Ik werd me bewust van het feit dat ik de neiging heb/ had om vooral voor de mensen om me heen te zorgen, mezelf weg te cijferen, me aan te passen, te voldoen aan de verwachtingen van anderen. En de lat vooral lekker hoog te leggen en daarmee de druk voor mezelf op te voeren. Herkenbaar? Ik kon niets meer.

Gaandeweg kwam ik er achter dat de oplossing voor mij lag in de combinatie van praten én yoga/ meditatie, bewegen, sporten, spelen en plezier maken, etc. Omringd door de helende werking van de natuur.

Ik weet nu beter wat goed is voor mij. Ik kan steeds makkelijker mijn grenzen aangeven, ben beter gefocust, slaap beter, ik ben stabieler en dus gelukkiger. Hoe dichter ik bij mezelf ben, hoe meer ik heb te geven. Goed zorgen voor jezelf voelt soms egoïstisch, toch is het het mooiste cadeau wat je jezelf en de mensen om je heen kunt geven. Het geeft rust en ruimte en dus ook ruimte voor de ander.

Bel ons Neem contact op

Kernwaarden als coach

Als coach streef ik ernaar om op een speelse manier en het liefst met wat humor, het bewustzijn te vergroten zodat je inzichten opdoet, die je meeneemt in het dagelijks leven. Door bewustwording is het mogelijk om jouw persoonlijke situatie te gaan accepteren en langzaam niet helpende patronen los te laten.

Ik geniet ervan wanneer mensen met een paar simpele oefeningen al veranderingen ervaren in hun leven en deze delen tijdens een sessie. Ik ben graag een luisterend oor, oordeelloos en met volle aandacht, vanuit volledige acceptatie. Vaak gaat dit samen met veel humor. Lachen helpt om te ontladen, gelukshormonen aan te maken en los te laten. Heerlijk!

De oefeningen die we doen gaan vaak over voelen, grenzen, in het hier en nu zijn, acceptatie, loslaten, luisteren naar jezelf, je lichaam en meer. Allemaal thema’s die vaak aan de orde zijn bij mensen met een burn-out.

burnout coach Barbara

Welke eigenschappen zet ik in die helpend zijn bij coaching?

Als kind al was ik heel nieuwsgierig, avontuurlijk en ondernemend. Die eigenschappen heb ik van mijn ouders meegekregen want we hebben op verschillende plekken op de wereld gewoond. Dit maakt dat ik heel flexibel ben en nieuwsgierig naar het leven van anderen. Door alles wat ik heb meegemaakt, vind ik niet snel iets gek. Mijn jaren lange ervaring in het onderwijs maakt dat ik op een speelse, vrolijke en luchtige manier mensen kan motiveren en enthousiasmeren. Het liefst met een dosis humor.

Door de jaren heen ben ik mij meer bewust geworden van mijn intuïtie en dus mijn hoge gevoeligheid. Dit helpt mij tijdens het coachen. Moeiteloos kan ik me inleven en verplaatsen in een ander. Tijdens gesprekken vind ik het leuk om de vraag onder de vraag te achterhalen, zodat we er achter komen wat echt aandacht vraag en waar we dus wat mee kunnen.

Na jaren lang met veel plezier voor de klas te hebben gestaan op de meest uitdagende, leuke scholen, merkte ik dat het tijd was voor wat anders. Sindsdien heb ik op werkgebied van alles gedaan; werken bij een executive search bureau, werken in de tuin op de boerderij, als gezinscoach, als BSO medewerker en ook dat was het net niet.

Met veel plezier ben ik de kinderyoga-opleiding gaan doen, de volwassen yoga opleiding, intuïtieve ontwikkeling en Rots en water training. Ik heb nu een prachtige mix gevonden tussen de open, speelse kwaliteiten die je als kind had, intuïve groei, wijsheid en de magie van de natuur. 

Ik kijk er naar uit om een stukje met je mee te lopen op levenspad, te luisteren naar jouw verhaal en aan de slag te gaan met de thema’s die spelen in jouw leven. 

Opleiding:

Kindercoach opleiding

Yoga-opleiding

Mens en intuïtie, Rots en water,

Geef me de 5

Om gecoacht te worden door Barbara woon je in de regio:

Geïnteresseerd in een gratis intake?

Kom in contact met Barbara.

Contact opnemen

×
Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over stress en burn-out. Inschrijven