Zoeken

Zoeken sluiten
Liberi

Coach – Nienke

“Bewustwording is de eerste stap naar verandering”

Coach Nienke Liberi

Over Nienke

Mijn missie is om mezelf en anderen in hun kracht te laten komen; om te leven vanuit natuurlijke flow, ontspanning en inspiratie. Dit begint met liefdevol kijken naar dat wat er speelt. Alles mag gevoeld worden en daar is ruimte voor tijdens de coachings sessies.

Achter elk mens zit een verhaal, dat fascineert mij. Ik ben van nature geïnteresseerd in de drijfveren, patronen, gedachtes en gevoelens van elk mens.

Sinds 10 jaar ben ik werkzaam voor een sociale welzijnsorganisatie; als gezinscoach en maatschappelijk werker. Ik heb gemerkt dat ik helemaal aan ga staan als het aankomt op dynamieken in partner relaties. In deze job heb ik veel met stellen gewerkt. Mijn partner en ik zien onze huidige relatie ook als oefen terrein, om samen te groeien én dit ook met anderen te mogen delen. Samen volgen we hiervoor trainingen en verdieping retreats.

Ik word geïnspireerd door me als persoon te blijven ontwikkelen; dit door middel van trainingen en retreats. Daarnaast door in het dagelijks leven continu bewust te zijn van hoe mijn lijf voelt en op basis daarvan goede keuzes te maken. Geïnteresseerd ben ik in de connectie tussen lichaam en geest als het gaat over klachten. Beide aspecten, lichaam en geest, neem ik mee in mijn coaching.

Een andere passie van mij is het maken en schrijven van muziek. Ik ben singer-songwriter en ik zing, speel piano en Harmonium. Hiermee geef ik Sound Journeys en concerten.

Ervaring met burn-out

Zelf ben ik bekend met verschillende lichamelijke en stress gerelateerde klachten. Noodzakelijk was dat ik deze signalen ging leren herkennen en hier een balans in ging zoeken.

In de zomer van 2019 heb ik een operatie ondergaan aan een poliep op mijn stembanden, vanwege stelselmatig over mijn grenzen gaan. Ongeveer 6 weken mocht ik amper praten; via een paar woorden en zinnen per dag, naar volledig herstel. De gedachte om een tijd niet meer te kunnen communiceren beangstigde me vooraf. Omdat ik stil moest zijn, heb ik veel tijd in de natuur doorgebracht. Dit schepte rust en hierdoor werd ik me meer en meer bewust van mijn lichaamssignalen. Door rust ontstond er ruimte en ontstond er weer inspiratie. Ik besefte hoe verrijkend en helend de natuur werkt en na het volgen van de opleiding als natuurcoach wilde ik op dat moment niets liever dan het vak coaching en natuur met elkaar combineren.

Voor mijn eigen (herstel) proces heb ik ervaren dat het werkt om te vertragen, kleine stapjes te zetten en heel goed te voelen wat er in mijn lijf gebeurt. Met compassie te kijken naar onprettige gevoelens.

Bel ons Neem contact op

Kernwaarden als coach

Betrokkenheid

Ik wil anderen graag helpen om liefdevol te kijken naar datgene wat er op dat moment speelt in het leven. Dingen gebeuren zoals ze gebeuren, maar de manier hoe we daarmee omgaan, dat is waar we invloed op hebben. Leven vanuit natuurlijke flow en levenskracht, dat gun ik iedereen en daar wil ik anderen in begeleiden.

Bewustwording creëren

Bewustwording is de eerste stap naar verandering. Vaak kan kijken vanuit een ander perspectief tot nieuwe inzichten leiden. De natuur en de symboliek ervan is uitermate geschikt om op deze manier te kijken.

Ik vind het belangrijk om mensen uit hun hoofd te halen en de cirkel van het denken te doorbreken. Op deze manier wordt het bewustzijn van intuïtie en lichaamssignalen sterker. Als iemand hiermee in contact staat weet hij steeds beter wat er nodig is om de juiste keuzes te maken. De wijsheid zit er al, bewust of onbewust.

Jezelf uitspreken

Ik vind het belangrijk dat alles wat gevoeld wordt er mag zijn. Hier wil ik in de sessies bewust bij stilstaan. De eerste stap is om hardop uit te spreken wat er in je leeft. De volgende stap is om dit te delen met de omgeving, zodat je er niet alleen mee zit en je de steun van anderen kunt ervaren. Vaak speelt schaamte een rol waardoor we dingen voor onszelf houden.

Ik help je graag om vanaf een afstand te kijken naar je situatie, zodat je je bewust wordt van bepaalde patronen die spelen in je leven. Door de juiste vragen te stellen en terug te geven wat ik zie, help ik je onderzoeken, zonder voor je in te vullen . Uitgangpunten daarin zijn :
– Welke kwaliteiten heb je al die jou hierin ondersteunen?
– Wat zijn de obstakels die je tegenhouden?
Je hebt de wijsheid al in je, bewust of onbewust. Gedurende de sessies zal die zich gaan ontvouwen. Het bewustzijn van je intuïtie en lichaamssignalen wordt sterker. Je weet steeds beter wat er voor jou nodig is om de juiste keuzes te maken.
Je gaat zien en voelen, zodat je de cirkel van het denken doorbreekt. Je gaat je eigen pad uitzetten en in kaart brengen waar je hart sneller van gaat kloppen. Je gaat leven vanuit jouw levenskracht en natuurlijke flow.

Opleiding:

Yin Yoga, & Chinese geneeskunde Teacher Training (Yinspiration)

Natuurcoaching (Innersteps)

Maatschappelijk werk en dienstverlening (Fontys Hogeschool Eindhoven

Om gecoacht te worden door Nienke woon je in de regio:

Geïnteresseerd in een gratis intake?

Kom in contact met Nienke.

Contact opnemen

×
Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over stress en burn-out. Inschrijven