Zoeken

Zoeken sluiten

Maca poeder: ontdek wat het voor jou kan doen

woensdag 9 maart 2022

Maca poeder: ontdek wat het voor jou kan doen

Maca poeder: misschien heb je er al eens van gehoord, maar heb je het nog niet eerder gebruikt? Het is één van de bijzondere kruiden die je ter ondersteuning kunt inzetten bij stress (net als ginseng). Het wordt ook wel een superfood genoemd. Daarnaast heeft het nog veel meer voordelen voor jouw gezondheid. Zo bevat maca verschillende vitaminen, zoals B-vitaminen, maar ook het belangrijke mineraal magnesium. Beide zijn tenslotte onmisbare voedingsstoffen bij stress. Maca bevordert daarnaast een sterk immuunsysteem en het kan helpen om vermoeidheid te voorkomen. Het kan ons namelijk nieuwe energie geven. Heb je last van chronische lusteloosheid? Misschien kan maca jou helpen. Bovendien is maca poeder bekend om de positieve werking op onze hormoonbalans en het libido.

Voor mentale balans

Maca poeder zorgt niet alleen voor jouw lichamelijke, maar ook voor jouw mentale gezondheid. Heb je last van concentratieproblemen of chaos in je hoofd? Ook dan zou maca kunnen helpen, want het stimuleert een gezonde mentale balans. Wat kan maca voor jou doen? En hoe kun je het gebruiken? Ontdek er alles over in dit blogartikel!

maca poeder

Onze coaches zijn gespecialiseerd in het coachen van mensen met stress en burn-out, depressie en angst- en/of paniekaanvallen. Wij zorgen dat je snel de juiste hulp krijgt.
Online cursus
159.00
Online cursus
Stap voor stap stressvrij, bewezen effectief, op basis van het Liberi Fasenplan.

Wat is maca precies?

Maca is een soort wortel uit Peru Het wordt daar al zeer lang gebruikt ter bevordering van een goede gezondheid. Zo bevat het verschillende onmisbare vitaminen en mineralen. Dit zijn bijvoorbeeld vitamine B1 en vitamine B2, maar ook vitamine D en vitamine E. Daarnaast bevat het zink, magnesium, ijzer en aminozuren. Kortom, allemaal belangrijke voedingsstoffen die ons kunnen helpen om gezond, maar ook om stressbestendig te kunnen blijven. Tenslotte heeft maca nog veel meer voordelen voor onze gezondheid.

Maca poeder: wat doet het?

Maca poeder kan ondersteuning bieden in tijden van stress of bij een burn-out. Daarnaast kun je het gebruiken bij een verminderde weerstand, zoals bij griep. Heb je last van oververmoeidheid? Kun je bovendien wel wat nieuwe energie gebruiken? Gebruik dan eens dagelijks een beetje maca en kijk wat het voor jou doet. Bovendien kan een hormonale disbalans baat hebben bij het gebruik van maca poeder.

Een betere weerstand

Maca heeft een positieve invloed op jouw gehele gezondheid. Zo helpt het ons beschermen tegen oxidatieve stress Daarnaast draagt het bij aan een gezond hart, gezonde bloedcellen en gezonde bloedvaten. Heb je last van een hoge bloeddruk? Wees dan voorzichtig met het gebruik van maca. Bovendien bevat het ijzer waarmee de kans op bloedarmoede kan worden voorkomen. Tenslotte helpt het ook om onze spieren en botten gezond te houden. Kortom, het kan ons lichaam in goede conditie houden.

Voor jouw hormoonbalans

Net als ongezonde voeding en weinig bewegen, kan ook stress onze hormoonhuishouding verstoren. Bepaalde kruiden kunnen de hormoonbalans dan helpen herstellen. Zo ook bijvoorbeeld maca. Het brengt de hormonen oestrogeen en progesteron weer in balans en helpt oestrogeendominantie te voorkomen. Oestrogeendominantie kan namelijk leiden tot overgewicht Daarnaast schijnt maca poeder de kans op een zwangerschap te kunnen bevorderen. Als je echter zwanger bent of borstvoeding geeft, is het gebruik van maca poeder niet aan te raden.

Maca poeder bij menstruatiepijn en PMS

Maca poeder wordt steeds vaker gebruikt door vrouwen. Het kan namelijk ondersteunend werken bij menstruatiepijn en PMS klachten. Het werkt dan als een soort natuurlijke pijnstiller waardoor de ongemakken van de menstruatie zullen worden verlicht. Bovendien kan het depressieve gevoelens en angstklachten helpen verminderen; dit zijn namelijk ook veelvoorkomende klachten bij PMS.

maca poeder

Maca poeder helpt het libido verhogen

Maca poeder kan bij zowel mannen als vrouwen worden gebruikt om het libido te verhogen. Bij stress kan seks soms een probleem zijn; maca kan dan een natuurlijke manier zijn om het libido te bevorderen.

Bij vermoeidheid en voor meer energie

Maca poeder geeft snel wat nieuwe energie dus je kunt het zeker inzetten in tijden van vermoeidheid. Wist je dat sporters maca poeder gebruiken om het uithoudingsvermogen te verbeteren?

Helpt jouw focus te verbeteren

Maca poeder kan stemmingswisselingen helpen voorkomen en de focus helpen verbeteren. Wel zo fijn als je jouw doelen wilt blijven behalen. Ben je vaak prikkelbaar? Maca kan een stabiel humeur bevorderen en het heeft een positief effect op ons zenuwstelsel.

Burn-out test
Gratis
Burn-out test
Onze gratis burn-out test geeft je in 50 vragen antwoord hoe het nu daadwerkelijk is gesteld met jouw stressniveau.

Hoe kun je maca gebruiken?

Wil je maca poeder voor het eerst gaan gebruiken? Bouw het gebruik ervan dan langzaam op. Je kunt het op de volgende manieren gebruiken:

 • als poeder, bijvoorbeeld in yoghurt, bij muesli of in een smoothie
 • als supplement, als je niet van de smaak houdt
 • in chocolademelk of in andere drankjes

Doordat maca poeder een vrij krachtige smaak heeft, kun je er ook voor kiezen om het als supplement te nemen. Kies voor een goede kwaliteit, liefst van biologische afkomst. Wist je bovendien dat het gebruik van kruiden onze verbinding met de natuur, maar ook de verbinding met onszelf kan versterken?

maca poeder

Onze coaches zijn gespecialiseerd in het coachen van mensen met stress en burn-out, depressie en angst- en/of paniekaanvallen. Wij zorgen dat je snel de juiste hulp krijgt.
Online cursus
159.00
Online cursus
Stap voor stap stressvrij, bewezen effectief, op basis van het Liberi Fasenplan.

Maak je hormonen blij met maca poeder

Maca kan jouw weerstand verhogen, want hiermee kun je op natuurlijke wijze jouw gezondheid verbeteren. In Peru kennen ze de genezende kracht van dit kruid al heel lang. Het bevordert zowel een betere lichamelijke als geestelijke gezondheid.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van maca poeder?

De belangrijkste voordelen van het gebruik van maca poeder zijn de volgende:

 • Sterke weerstand
 • Meer energie
 • Minder stress
 • Hormonale balans
 • Libidoverhogend
 • Beter humeur
 • Emotionele balans
 • Gezonde huid
 • Sterke spieren

Wat kan maca poeder doen voor een vrouw?

Maca poeder heeft een positief effect op de hormoonbalans, met name voor vrouwen. Heb je last van PMS? Ben je in de periode voorafgaand aan de menstruatie chagrijnig of heb je een kort lontje? Daarnaast kun je in deze periode zelfs last hebben van van angstaanvallen of negatieve gedachten. Ook dan kan maca poeder helpen deze klachten te verminderen.

Maca poeder bij stress

Maca kan zeker ondersteunend werken bij stress, bijvoorbeeld bij een hoge werkdruk Bovendien wordt maca poeder steeds vaker ingezet bij een hormonale disbalans dat kan ontstaan als gevolg van stress. Het breng je weer terug in balans. Het stimuleert namelijk onze gelukshormonen, zoals serotonine die worden aangemaakt door onze neurotransmitters Maca poeder kan helpen ons beter te laten voelen, want het bevordert een goede gemoedstoestand.

Kortom, maca poeder kan ondersteunend werken in tijden van stress, maar ook voor meer energie en een beter humeur!

Wil jij hulp bij stress of burn-out?

Doe geheel vrijblijvend de burn-out test of neem contact met ons op.

Direct contact Of bel 085 - 5363606

Laat een reactie achter op dit blogartikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit bericht:
×
Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over stress en burn-out. Inschrijven