Zoeken

Zoeken sluiten

Ginseng gebruiken bij stress

zaterdag 30 april 2022

Ginseng gebruiken bij stress

Ginseng: ken jij dit bijzondere kruid al? Het is net als gember en maca poeder één van de kruiden die een heilzame werking kan hebben op onze gezondheid. Zo kan de ginsengwortel worden gebruikt voor meer energie en het verminderen van stress. Het is gebleken dat het vermoeidheid en chronische lusteloosheid kan helpen voorkomen. Daarnaast bevat het onmisbare voedingsstoffen die ons immuunsysteem helpen versterken. Bovendien bevordert het onze mentale balans. Ervaar je concentratieproblemen of chaos in je hoofd? Ook dan zou je dit kruid als ondersteuning kunnen gebruiken. Tenslotte heeft het nog veel meer voordelen bij verschillende gezondheidsklachten, zoals gewichtsproblemen, menstruatiepijn en seksuele problemen.

Wist je dat ginseng al tijden wordt gebruikt als medicinale plant in de Chinese geneeskunde? In dit blogartikel lees je meer over deze bijzondere plant. Bij welke stress symptomen kun je het inzetten? En hoe gebruik je het precies? Ontdek wat deze kracht uit de natuur ook voor jou zou kunnen doen!

ginseng

Onze coaches zijn gespecialiseerd in het coachen van mensen met stress en burn-out, depressie en angst- en/of paniekaanvallen. Wij zorgen dat je snel de juiste hulp krijgt.
Online cursus
159.00
Online cursus
Stap voor stap stressvrij, bewezen effectief, op basis van het Liberi Fasenplan.

De achtergrond van ginseng

Ginseng is afkomstig van de ginsengwortel en groeit van origine alleen in het noordelijk halfrond. Deze plant vindt je met name in China, Korea, Noord-Amerika en Rusland. Veel voorkomende soorten zijn de Amerikaanse ginseng en Aziatische rode ginseng. Het wordt in de alternatieve geneeswijze of holistische therapie al tijden gebruikt als middel voor verschillende gezondheidsklachten. Daarnaast heeft het een antibacteriële werking waardoor het bijvoorbeeld ook wordt gebruikt in verzorgingsproducten, zoals in een natuurlijke deodorant. De naam ‘ginseng’ refereert naar ‘all healing’, hoe mooi is dat? De plant heeft maar liefst vier jaren nodig om te groeien waarna het vervolgens met de hand wordt geoogst. Het bevat verschillende vitaminen, mineralen, eitwitten en aminozuren. Kortom, een kruid dat dan ook zeker wel de aandacht verdient.

Wat doet ginseng bij stress?

Ginseng is een zogenaamd adaptogeen dat zich kan aanpassen aan verschillende situaties en aan stress. Het kan dan ook een hulpmiddel zijn tijdens stressperioden, bij oververmoeidheid of een burn-out. Het bevat voedingsstoffen die onmisbaar zijn om stressbestendig te kunnen blijven. Bovendien heeft het een positief effect op ons brein, want het is in staat om ons denken en ons geheugen te verbeteren. Zo kan het bijvoorbeeld hersenmist helpen verminderen.

Voor je immuunsysteem

Ginseng kan bijdragen aan zowel een goede lichamelijke, als ook mentale gezondheid. Het helpt onze weerstand te verbeteren waardoor we beter bestand zijn tegen virussen, zoals griep. Daarnaast is het in staat om ook onze hersenen in goede conditie te houden. Is het jou ook opgevallen dat de ginsengwortel de vorm heeft van het menselijk lichaam?

Ginseng voor meer energie

Ginseng is zeer krachtig in het geval van vermoeidheid, want het zorgt direct voor nieuwe energie. Zo wordt ginseng ook gebruikt door sporters voor een betere prestatie en verhoogde conditie. Het stimuleert het metabolisme.

Verbetert de concentratie

Ginseng kan helpen jouw focus en concentratie te verbeteren. Door stress of andere problemen krijgen we moeite om onze focus te behouden. Daarnaast kunnen we last hebben van brain fog. Ginseng kan je helpen weer helder te denken. Kortom, ginseng kan jouw denkvermogen helpen verbeteren, want het heeft een positief effect op ons zenuwstelsel.

ginseng

Helpt het libido verhogen

Ginseng kan ook een positief effect hebben op ons libido, voor zowel mannen als vrouwen. Seks bij stress kan soms lastig zijn. Ginseng helpt dan ons libido op natuurlijke wijze te bevorderen. Het wordt ook wel een natuurlijk afrodisiacum genoemd. Het is met name de rode ginseng die de seksuele functie kan verbeteren.

Stabiele bloedsuikerspiegel

Ginseng kan bijdragen aan een stabiele bloedsuikerspiegel. Heb je altijd honger? Ginseng kan dan zorgen voor een gezonde eetlust. Zo kan het dus ook overgewicht helpen voorkomen en zorg je voor een gezond BMI.

Bij menstruatieklachten

Ginseng kan ondersteuning geven bij vrouwen die maandelijks last hebben van menstruatiepijn of PMS klachten. Hierbij kun je chagrijnig zijn of een kort lontje hebben. Soms kan er in deze periode zelfs sprake zijn van angstaanvallen of negatieve gedachten en in sommige gevallen ook depressieve gevoelens. Ginseng helpt deze klachten te voorkomen door het stimuleren van een gezonde hormoonbalans tussen oestrogeen en progesteron. Zo kan het een hormonale disbalans helpen voorkomen. Kortom, het kan positief werken bij neerslachtigheid en stemmingswisselingen voor en tijdens de menstruatie.

Burn-out test
Gratis
Burn-out test
Onze gratis burn-out test geeft je in 50 vragen antwoord hoe het nu daadwerkelijk is gesteld met jouw stressniveau.

Hoe kun je ginseng gebruiken?

Als je wilt beginnen met het gebruik van ginseng, doe dit dan langzaam. Zo kan jouw lichaam er geleidelijk aan wennen. Er zijn verschillende manieren waarop je ginseng kunt gebruiken:

  • als poeder, zo kun je jouw smoothie ermee verrijken
  • als supplement, als je de smaak ervan wilt vermijden
  • in verse thee, bijvoorbeeld tezamen met gember en citroen

Ginseng heeft een sterk kruidige geur en smaak, daar moet je van houden. Als alternatief kun je wel voor een supplement of capsule kiezen, bij voorkeur met biologische ginseng. Zo weet je zeker dat je kiest voor een goede kwaliteit dat de meeste voedingsstoffen bevat en dat geteeld is onder gifvrije omstandigheden.

ginseng

Onze coaches zijn gespecialiseerd in het coachen van mensen met stress en burn-out, depressie en angst- en/of paniekaanvallen. Wij zorgen dat je snel de juiste hulp krijgt.
Online cursus
159.00
Online cursus
Stap voor stap stressvrij, bewezen effectief, op basis van het Liberi Fasenplan.

Ginseng zorgt voor meer energie en minder stress

Ginseng staat bekend als een kruid dat een krachtige werking kan hebben op onze gezondheid. Het bevat namelijk verschillende belangrijke voedingsstoffen. Zo zal het niet alleen bijdragen aan een hoge weerstand, maar ook zorgt het voor een gezonde mentale balans.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van ginseng?

De belangrijkste voordelen van het gebruik van ginseng zijn de volgende:

  • Sterk immuunsysteem
  • Meer energie
  • Minder stress
  • Hormonale balans
  • Libidoverhogend
  • Mentale balans
  • Gezond gewicht

Ginseng als ondersteuning bij stress

Ginseng kan worden ingezet als ondersteuning bij stress. Tenslotte krijgen we tegenwoordig steeds vaker te maken met verschillende stressmomenten, bijvoorbeeld door een hoge werkdruk of prestatiedruk. Daarnaast kunnen psychische problemen ook stress geven. Bovendien zijn er constant verschillende soorten afleiding aanwezig in ons leven dat onze focus kan verstoren. Ginseng kan dan helpen om de concentratie en de geestelijke balans te behouden. Het bevordert namelijk een goede werking van onze neurotransmitters Deze hebben een belangrijke functie, want hier wordt ook ons gelukshormoon serotonine aangemaakt. Daarentegen wordt het stresshormoon cortisol juist in bedwang gehouden door onze neurotransmitters. Kortom, ginseng kun je als ondersteuning gebruiken, want het houd je stressbestendig, alert en energiek!

Wil jij hulp bij stress of burn-out?

Doe geheel vrijblijvend de burn-out test of neem contact met ons op.

Direct contact Of bel 085 - 5363606

Laat een reactie achter op dit blogartikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit bericht:
×
Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over stress en burn-out. Inschrijven