Zoeken

Zoeken sluiten

chronische lusteloosheid

woensdag 21 augustus 2019

Chronische lusteloosheid kan tot een burn-out leiden

Lusteloos voelen wij ons allemaal wel eens. Lusteloosheid is een vervelend gevoel. Het ondermijnt je productiviteit en je geluk, in elk geval op de korte termijn. Wie zich lusteloos voelt, moet ervoor waken niet in een vicieuze cirkel terecht te komen: je krijgt niets gedaan omdat je de energie en motivatie er niet voor hebt, wat er vervolgens weer voor zorgt dat je nog verder in dit nare gevoel wegzakt.

lusteloos-zijn

Gevoelens van lusteloosheid uiten zich in:

Gelukkig kunnen de meeste mensen dit gevoel herkennen en de vicieuze cirkel doorbreken. Lusteloosheid is in veruit de meeste gevallen slechts tijdelijk. Maar wat nu als die lusteloosheid aanhoudt? Aanhoudende lusteloosheid kan een probleem gaan vormen, zeker wanneer je niet kunt verklaren waar dit vandaan komt, of wanneer je dit wel kunt verklaren maar het eenvoudigweg niet lukt om er iets aan te doen.

Onze coaches zijn gespecialiseerd in het coachen van mensen met stress en burn-out, depressie en angst- en/of paniekaanvallen. Wij zorgen dat je snel de juiste hulp krijgt.
Online cursus
159.00
Online cursus
Stap voor stap stressvrij, bewezen effectief, op basis van het Liberi Fasenplan.

Lusteloosheid door werk

Soms heeft die lusteloosheid te maken met werk gerelateerde stress. Er ontstaat een gevoel dat je de situatie niet meer de baas bent; dat je werk jou beheerst, in plaats van andersom. Al geruime tijd loop je op je tenen en presteer je op de top van je kunnen, maar is dit voor jouw gevoel niet genoeg. Je kunt je hierdoor neerslachtig en lusteloos gaan voelen. Voor je het weet, bevind jij je in een spreekwoordelijke kuil waar je niet meer uitkomt. Je krijgt nog minder gedaan, hetgeen alleen nog maar zorgt voor meer stress, ongelukkige gevoelens en problemen. Steeds meer mensen ervaren hoe dit is, en dat is zorgelijk. Op dit punt kan aanhoudende lusteloosheid namelijk het voorportaal van een burn-out zijn.

Tips tegen lusteloosheid

Tip 1: Zorg voor voldoende beweging

Beweging in de vorm van wandelen of buiten sporten is heel erg gezond. Van bewegen krijg je namelijk juist energie en meestal zul je merken dat je futloosheid verdwijnt. Als je minimaal 2,5 uur per week beweegt verklein je tevens de kans op een depressie, hart- en vaatziekten en dementie.

 Tip 2: Eet gezond

Als je verkeerde of te weinig voedingsstoffen binnenkrijgt, dan kan je je futloos gaan voelen. Vitamines en mineralen spelen hierin een belangrijke rol. Vitamine B is erg belangrijk om voedsel te kunnen omzetten in energie en Magnesium is essentieel voor je energie productie. Daarmee is Magnesium ook meteen een van de belangrijkste mineralen voor je lichaam. Je kunt het als supplement gebruiken of voor magnesiumrijke voeding, zoals volkoren granen, avocado, peulvruchten & bananen gaan. Mocht je twijfelen of je 1 van beide voldoende binnenkrijgt, kan je altijd bij de dokter een bloedtest afnemen om je hierop te laten testen.

lusteloosheid

Tip 3: Ga op tijd en met regelmaat naar bed

Nog even die film afkijken op Netflix en er dan achter komen dat het alweer ver na je bedtijd is. Of nog even snel alle e-mails via je smartphone lezen en beantwoorden. Als je het gevoel hebt dat je niets mag missen, kan het lastig zijn om ‘s avonds echt tot rust te komen. Rust en slaap is toch wel erg belangrijk. Volwassen hebben ongeveer 8 uur slaap per dag nodig. Zorg ervoor dat je op een vast “normaal tijdstip” naar bed gaat, zodat je die uren kunt slapen. Doordat je niks meer doet in de avond kun je ook beter in slaap vallen. 

Hulp van onze stress en burn-out coach bij aanhoudende lusteloosheid

Heb jij het gevoel dat jouw aanhoudende lusteloosheid niet weggaat, of misschien alleen maar erger wordt? Dan is dit een goed moment om in actie te komen. Wellicht zit je tegen een burn-out aan of heb je hier al last van zonder dat je er erg in hebt. Dit overkomt veel mensen: lusteloosheid en stress bouwen geleidelijk op tot een punt waarop je zelf misschien niet eens meer doorhebt hoe zeer dit jou beïnvloedt. Doe de online burn-out test om te kijken hoe het gesteld is met jouw stressniveau. Maak jij je zorgen? Maak dan een afspraak met onze stress en burn-out coach bij jou in de buurt.

De goed opgeleide en ervaren coaches van Liberi zijn gespecialiseerd in het effectief bestrijden van de klachten én oorzaken van werk gerelateerde stress. Samen met jou gaan zij op persoonlijke wijze aan de slag met jouw herstel. Dit doen zij met behulp van een unieke methode. Met behulp van coaching sessies in combinatie met lichte inspanning in de vrije natuur en een persoonlijk Fasenplan met terugvalpreventie zul je stap voor stap werken aan je herstel.

Burn-out test
Gratis
Burn-out test
Onze gratis burn-out test geeft je in 50 vragen antwoord hoe het nu daadwerkelijk is gesteld met jouw stressniveau.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende intake

Chronische lusteloosheid is niet gewoon en gelukkig zijn er manieren om hier vanaf te komen. Wil jij van je lusteloosheid en bijbehorende problemen af? Wil jij je eindelijk weer fit, energiek en gelukkig voelen zodat je zakelijk en privé het maximale uit het leven kunt halen? Neem dan nu contact met ons op en plan een vrijblijvend intakegesprek met de stress en burn-out coach bij jou in de buurt.

Bij Liberi beloven we: binnen één week kan je bij een van onze wandelcoaches terecht. Wij weten als geen ander dat deskundige begeleiding van een burn-out coach jou snel weer wat beter kan laten voelen.

Wil jij hulp bij stress of burn-out?

Doe geheel vrijblijvend de burn-out test of neem contact met ons op.

Direct contact Of bel 085 - 5363606

Laat een reactie achter op dit blogartikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit bericht:
×
Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over stress en burn-out. Inschrijven