Zoeken

Zoeken sluiten

Intenties zetten

dinsdag 20 september 2022

Intenties zetten is een veelbesproken onderwerp, vooral in spirituele kringen. Je hoeft echter helemaal niets te hebben met intenties zetten tijdens volle maan. Ook de nuchtere Hollander kan veel hebben aan het zetten van intenties. Het is eigenlijk niets anders dan doelen stellen. Je stelt je doel, bedenkt waarom je iets graag wilt, hóe je dit wilt bereiken en vervolgens ga je actie ondernemen om naar je doel toe te werken. Zo simpel en down-to-earth kan het zijn!

Onze coaches zijn gespecialiseerd in het coachen van mensen met stress en burn-out, depressie en angst- en/of paniekaanvallen. Wij zorgen dat je snel de juiste hulp krijgt.
Online cursus
159.00
Online cursus
Stap voor stap stressvrij, bewezen effectief, op basis van het Liberi Fasenplan.

Aan de slag!

Intenties zetten is lekker praktisch. Neem een uurtje voor jezelf om hier echt eens goed over na te denken voor een langere periode. Je kunt intenties zetten voor een jaar, half jaar, maand, week en zelfs voor de dag. Ik ben zelf fan van intenties zetten voor een maand. Dit zorgt dat je wat langer de tijd hebt om te werken aan je intenties. Tegelijkertijd is het niet zodanig lang dat je het overzicht kwijt raakt en dat je vergeet aan de stappen te werken die nodig zijn om je intenties te manifesteren. Sommige dingen zijn niet haalbaar in één maand. Toch kun je je intenties zetten en aan het eind van de betreffende maand kijken hoe ver je bent gekomen. Als je dan weer intenties zet voor de nieuwe maand kun je waar nodig bijsturen en je eerdere intenties aanpassen.

intenties zetten manifesteren

Manifesteren

Manifesteren is het bereiken van je doelen. Je kunt bijvoorbeeld een nieuw huis manifesteren. Een voorbeeld: tijdens het intenties zetten schrijf je op dat je een nieuw huis wilt. Vervolgens ga je stappen zetten om een nieuw huis te vinden. Als je dan vervolgens een huis hebt gevonden, dan heb je je intentie gemanifesteerd (werkelijkheid gemaakt). Het helpt om te beginnen met kleinere doelen die behapbaar zijn. Zo kun je beginnen met intenties zetten voor je werkdag.

Stel dat je overmatig veel stress hebt en dit al een tijdje bespreekbaar wilt maken met je werkgever. Je ziet er tegenop om dit te doen. ’s Ochtends neem je de tijd om intenties te zetten (dit kan binnen vijf minuten!). Je staat dan heel bewust even stil bij wat je wilt bereiken die dag. Wanneer kan je aan het eind van de dag met tevredenheid terugkijken op wat je hebt gedaan? Schrijf die dingen op. Door het op te schrijven haal je het helder voor de geest. Als je dus opschrijft dat je je leidinggevende wilt vragen om een gesprek, is de kans groter dat je dit ook daadwerkelijk gaat doen.

Burn-out test
Gratis
Burn-out test
Onze gratis burn-out test geeft je in 50 vragen antwoord hoe het nu daadwerkelijk is gesteld met jouw stressniveau.

Intenties zetten stap voor stap

Intenties zetten voor een wat langere termijn kan je als volgt doen. Denk na over wat je de komende periode (kies bijvoorbeeld een week of een maand) graag wilt bereiken. Schrijf niet meer dan vier of vijf dingen op, want als het er meer worden lukt het niet om voldoende aandacht te geven aan al je doelen. Als je hebt opgeschreven wat je wilt kun je bij jezelf te rade gaan waarom je dit graag wilt. Strookt het met jouw persoonlijke waarden? Je persoonlijke missie? Zo ja, dan is het een goed idee om ermee aan de slag te gaan. Zo niet, dan kun je je afvragen of je het wel écht wilt, of dat je motivatie niet helemaal intrinsiek is.

intenties zetten doelen

Je kunt bijvoorbeeld iets willen doen om een ander te pleasen, voor status, of voor bevestiging. Het is dan vaak vanuit onzekerheid dat we iets willen doen, maar het is níet daadwerkelijk wat we zelf graag zouden willen. Wees hierin eerlijk naar jezelf. Je doet dit tenslotte voor niemand anders dan voor jezelf.

Affirmaties bedenken

Als je een aantal intenties hebt gezet kun je affirmaties schrijven. Dit zijn korte en krachtige zinnen in de tegenwoordige tijd. Laten we het voorbeeld van het huis erbij nemen. Je intentie was dat je een nieuw huis wilt. Als affirmatie kan je dan opschrijven: ‘Ik woon in een nieuw huis en kan daar helemaal tot rust komen.’ Voor iedere intentie schrijf je een affirmatie.

Beeld je vervolgens helemaal in hoe dat zou zijn. Hoe ziet het nieuwe huis eruit? Wat doe je allemaal in huis? Hoe voel je je daar? Wat denk je over jezelf als je daar woont? Schrijf er eventueel nog wat over op, want hoe helderder je het voor de geest haalt, hoe makkelijker het voor jezelf wordt om ook echt de stappen te gaan zetten die nodig zijn om dat huis te krijgen. Journaling is een hele prettige methode om te gebruiken bij het intenties zetten!

Concreet worden bij intenties zetten

Nu is het belangrijk concreet te worden bij het intenties zetten. Je moet tenslotte wel weten wat je moet doen om te komen waar je wilt zijn! Ga aan de slag met het SMART formuleren van je doelen. SMART staat voor specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch en tijdgebonden. Wat is er vervolgens nodig om daar te komen? Welke kleine stappen kun je zetten om je doelen te behalen? Bedenk dat een berg beklimmen ook stap voor stap gaat. Je kunt pas de laatste stap naar de top van de berg zetten als je iedere stap onderweg ook gezet hebt! Dus ook die allereerste stap onderin het dal.

intenties zetten stap voor stap

Vier je successen!

Laat jezelf dus niet afleiden van je doel. Tegenslag hoort er soms ook gewoon bij. Stop niet met wandelen, maar ga gestaag door. Zo worden intenties zetten, actie ondernemen, reflecteren en opnieuw intenties zetten onderdeel van je leven. Een leven waarin je jouw doelen behaalt, plezier kunt hebben, hard kunt werken en kunt ontspannen. Een leven in balans. Dat is niet in één maand haalbaar, laat staan in een jaar. Maar we zijn ons hele leven in ontwikkeling en leren constant bij.

Onze coaches zijn gespecialiseerd in het coachen van mensen met stress en burn-out, depressie en angst- en/of paniekaanvallen. Wij zorgen dat je snel de juiste hulp krijgt.
Online cursus
159.00
Online cursus
Stap voor stap stressvrij, bewezen effectief, op basis van het Liberi Fasenplan.

Gun jezelf dus ook tijd en wees trots op iedere stap die je zet. Vaak hebben we meer compassie voor een ander dan voor onszelf. Het is de hoogste tijd dat daar verandering in komt en we niet meer te kritisch op onszelf zijn. Jij bent het namelijk net zo goed waard als ieder ander om je dromen na te jagen. Grote en kleine dromen. Vier iedere mijlpaal en sta stil bij je valkuilen. Ga ervoor en start met intenties zetten!

Wil jij hulp bij stress of burn-out?

Doe geheel vrijblijvend de burn-out test of neem contact met ons op.

Direct contact Of bel 085 - 5363606

Laat een reactie achter op dit blogartikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit bericht:
×
Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over stress en burn-out. Inschrijven