Zoeken

Zoeken sluiten

Plezier ervaren door simpele dingen: zie jij ze wel?

woensdag 13 april 2022

Plezier ervaren door simpele dingen: zie jij ze wel?

Meestal zijn de simpele dingen in het leven klein en zo gewoon voor ons geworden, dat we er nauwelijks aandacht aan geven. Laat staan dat we ze überhaupt ook echt zien. Maar wat als we juist daar nu wel eens vaker bij stil staan? Vaak denken we dat we ‘grote dingen’ nodig hebben in ons leven om plezier te kunnen vinden. Toch zijn het vaak de kleine, alledaagse dingen die zorgen voor plezier en tevredenheid.

Als we plezier ervaren heeft dat een positieve invloed op zowel onze lichamelijke als onze mentale gezondheid. Zo geeft het bijvoorbeeld meer energie, maar ook kan het een rusteloos gevoel helpen voorkomen. Het zal dan ook bijdragen aan het verminderen van stress. Heb jij momenteel veel stress? Begin dan eens met het leren genieten van de kleine, simpele dingen. Hoe je dat doet, ontdek je in dit blogartikel. Misschien zijn deze ‘gewone’ dingen veel belangrijker voor ons dan we misschien denken. Zo is gebleken dat simpele dingen uiteindelijk kunnen leiden tot meer geluk Bovendien kan het zo zijn dat je zoveel stress hebt, dat je de kleine, mooie dingen helemaal niet meer ziet!

plezier

Onze coaches zijn gespecialiseerd in het coachen van mensen met stress en burn-out, depressie en angst- en/of paniekaanvallen. Wij zorgen dat je snel de juiste hulp krijgt.
Online cursus
159.00
Online cursus
Stap voor stap stressvrij, bewezen effectief, op basis van het Liberi Fasenplan.

Wat zijn simpele dingen?

Wat bedoelen we eigenlijk met kleine, simpele dingen in het leven? Het zijn meestal de dingen die we als ‘gewoon’ en vanzelfsprekend beschouwen. Toch zijn het echter kleine geluksmomenten. We leven in zo’n drukke tijd dat het ons soms niet eens opvalt dat bijvoorbeeld het zonlicht heerlijk naar binnen schijnt. Of dat je kind je ineens komt knuffelen. Of dat het eten zo lekker smaakte. Daarnaast laten we vaak ook geen stilte meer toe in ons leven. Tenslotte is er tegenwoordig zoveel afleiding, zoals social media Als we maar doorgaan met wat we allemaal te doen hebben, staan onze hersenen constant aan. Zo bestaat het leven alsmaar uit nog meer gedachten en handelingen. Hierdoor raakt ons zenuwstelsel overprikkeld en komt er geen ruimte vrij voor rust, nieuwe inspiratie en bezinning. Stilte laat ons vertragen waardoor we makkelijker stil kunnen staan bij kleine momenten van plezier.

Simpele dingen zien: ze geven plezier en meer voordelen

Simpele dingen negeren kan stress geven

Veel dingen in ons leven doen we automatisch, zoals onze dagelijkse gewoonten. Door echter bewuster in het leven te staan, zul je veel meer ‘zien’ en daardoor meer gaan waarderen. Als je de simpele, maar mooie dingen in het leven negeert, kan dit leiden tot meer stress. Ervaar jij momenteel veel stress in je leven en herken je onderstaande symptomen? Of misschien herken je wel de eerste signalen van overspannen? Dit is tenslotte belangrijk om een burn out te kunnen voorkomen. Lees dan verder om te ontdekken hoe simpele dingen bijdragen aan minder stress en meer plezier.

Burn-out test
Gratis
Burn-out test
Onze gratis burn-out test geeft je in 50 vragen antwoord hoe het nu daadwerkelijk is gesteld met jouw stressniveau.

plezier

Hoe kun je de simpele dingen zien?

Als je de simpele, gewone dingen in het leven niet ziet, hoe kun je dan leren om ze wel op te merken? Door middel van genieten, in het nu zijn, eens vaker stil te staan en dankbaar te zijn. Zo zul je merken dat je als vanzelf steeds meer simpele en kleine dingen zult herkennen. En dat geeft direct meer plezier! Vraag jezelf het volgende eens af:

Wat vind ik echt belangrijk in het leven?

Is dat hard werken of toch meer tijd kunnen doorbrengen met je dierbaren? Door jouw persoonlijke waarden te bepalen zal dit duidelijker worden.

Meer plezier ervaren: kan ik wel echt genieten?

Een lekkere kop koffie of slapen in een schoon opgemaakt bed, hoe fijn is dat. Maar lukt het jou om daar echt van te kunnen genieten?

Leef ik in het nu en sta ik eens echt stil?

Als je dit moeilijk vindt, kan bijvoorbeeld meditatie helpen. Is er teveel afleiding in je leven? Zo ja, hoe zou je dit kunnen verminderen? Leef je teveel in het verleden of juist in de toekomst? Kortom, wees meer in het nu.

Ben ik dankbaar genoeg?

Door op te schrijven oftewel journaling maakt het makkelijker om jouw dankbaarheid te uiten. Door jouw dankbaarheid te uiten laat je zien dat je het leven echt waardeert.

plezier

Onze coaches zijn gespecialiseerd in het coachen van mensen met stress en burn-out, depressie en angst- en/of paniekaanvallen. Wij zorgen dat je snel de juiste hulp krijgt.
Online cursus
159.00
Online cursus
Stap voor stap stressvrij, bewezen effectief, op basis van het Liberi Fasenplan.

Genieten van simpele dingen: meer plezier en minder stress

Vaak zijn we geneigd om alleen maar de grote dingen in het leven te zien. Denk bijvoorbeeld aan een grote aankoop, een nieuwe baan of een vakantie. We denken dat deze dingen ons plezier geven en gelukkiger maken. Toch vergeten we hierdoor vaak de kleine, simpele dingen die net zo belangrijk, of misschien wel belangrijker voor ons zijn. Uit onderzoek is gebleken dat simpele dingen ons gelukkiger maken.

Wist je dat als je de kleine dingen in het leven weet te waarderen, de andere dingen ook makkelijker op je pad zullen komen? Als je de kleine dingen niet kunt waarderen, waarom zou dat bij grote dingen wel zo zijn? Het gevolg is ook dat we dan vaak streven naar nog meer, nog beter, nog groter… Maar dat is ons ego die tot ons spreekt. Het gevolg is dat je meer stress kunt krijgen, je kunt je angstig voelen of misschien zelfs depressief worden.

Hoge frequentie is meer plezier

Het mooiste van het zien en waarderen van de kleine, simpele en mooie dingen, is dat het jouw frequentie zal verhogen. Een hoge frequentie heeft voordelen voor je fysieke, mentale, emotionele en spirituele gezondheid. Het leidt uiteindelijk tot meer plezier, meer geluk, meer succes en een betere gezondheid. Kortom, het zien van simpele dingen zal stress verminderen  en leiden tot een mooier leven!

Wil jij hulp bij stress of burn-out?

Doe geheel vrijblijvend de burn-out test of neem contact met ons op.

Direct contact Of bel 085 - 5363606

Laat een reactie achter op dit blogartikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit bericht:
×
Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over stress en burn-out. Inschrijven