Zoeken

Zoeken sluiten

Levenskracht

donderdag 14 juli 2022

Levenskracht is een bijzondere filosofie die overal aanwezig is maar je niet kunt zien. Het betekent letterlijk: ‘kracht waarmee de levensverschijnselen zich doen gelden.’. Haal jij genoeg uit je levenskracht? Hoe tegenstrijdig het ook klinkt, ook een burn-out of depressie start met levenskracht. Weet jij hoe je hier controle over kunt krijgen?

Onze coaches zijn gespecialiseerd in het coachen van mensen met stress en burn-out, depressie en angst- en/of paniekaanvallen. Wij zorgen dat je snel de juiste hulp krijgt.
Online cursus
159.00
Online cursus
Stap voor stap stressvrij, bewezen effectief, op basis van het Liberi Fasenplan.

Levenskracht is leven.

Een zaadje dat ontkiemt of een embryo wat uitgroeit tot een baby. Levenskracht is het ‘leven’ tussen materie en geest, ook wel prana of chi genoemd. De kracht om te laten leven. Manifesteren begint bij levenskracht. Het begin van een gedachte. Levenskracht is de start van jouw bewustzijn. Zonder levenskracht bestond er geen evolutie, geen leven en geen energie. Zelfs de sfeer die in een ruimte hangt, positief én negatief, wordt volledig gevormd door deze levenskracht. Maar ook seksuele energie is een vorm van prana.

Oorsprong.

De kracht van het leven komt terug in elke cultuur maar ook in elk geloof. De eerste tekenen van het uitvoeren en het beseffen van deze chi gaan terug naar ruim 2500 voor Christus. De Gele Keizer werd gezien als de ‘God van de geneeskunde’ en zou maar liefst 100 jaar geworden zijn. Dat is anno nu niet zo bijzonder maar in die tijd spreek je over het overleven van meerdere generaties. Huang Di, zijn echte naam, schreef een boek waarin hij spreekt over onsterfelijk zijn. Zijn overlijden viel gelijk met het begin van de Chinese Jaartelling.

Pas veel later wordt er ook over levenskracht geschreven in verschillende Bijbelse teksten. Toch staat religie, welke dan ook, volledig in het teken van levenskracht. God kan je levenskracht zijn.

Shaanxi-Levenskracht

Toepassing met levenskracht.

Levenskracht is niet iets wat je aan kunt wijzen. Het is er, je voelt het overal om je heen. ‘In vivo’, Latijn voor ‘In het leven’. Een toepassing voor levenskracht kun je het niet noemen. Het erkennen en leiden van prana komt beter tot zijn recht. Naast religie zie je deze acceptatie veel in de spirituele wereld maar ook in de wereld in de uitvoerende energie. Hieronder vind je een korte opsomming van therapieën, behandelingen en levensstijlen die grotendeels draaien om levenskracht, echter zijn er nog tal van toepassingen die hier niet genoemd worden.

Zoals je kunt lezen is levenskracht niet iets wat toebehoort tot een specifieke handeling of therapie. Levenskracht is een altijd aanwezige adem die zorgt voor kracht en jouw levensenergie doet evolueren in alles wat je doet. Bovenstaande voorbeelden geven je een idee met wat voor praktijken je beter in contact kunt komen met jouw levensenergie.

Voelen-Levenskracht

Vind je Chi terug.

Wanneer je in een burn-out of depressie zit betekent dit niet dat je je levenskracht kwijt bent. Zoals hierboven beschreven, je levenskracht is altijd aanwezig. Als jij uit balans bent, is je levenskracht ook uit balans. Je hoeft je altijd aanwezige prana niet terug te vinden. Er is een disbalans ontstaan tussen jouw gevoel en je verstand en je hebt een grote behoefte deze weer in evenwicht te krijgen. Je kunt bijvoorbeeld Yoga gaan volgen om je lichaam terug in beweging te krijgen. Dit lost jouw neerslachtigheid of burn-out niet op maar je zal je lichamelijk in betere conditie brengen. Zo komt er ruimte om je geest terug in balans te krijgen.

Burn-out test
Gratis
Burn-out test
Onze gratis burn-out test geeft je in 50 vragen antwoord hoe het nu daadwerkelijk is gesteld met jouw stressniveau.

De diepte in.

Wil je die terugkomende burn-out voor eens en voor altijd achter je laten? Dan is het aan te raden de diepte in te gaan. Door op levensreis te gaan naar wie jij echt bent, leer jij jouw ware ‘ik’ kennen. Dit kan met cognitieve gedragstherapie maar bijvoorbeeld ook met ACT(Acceptant Commitment Therapie). Beide behandelvormen die jou bewust maken van jouw levenskracht die je altijd hebt gehad maar nu niet op de voorgrond ziet staan. Het begint met het voelen van je levenskracht. Teruggaan naar een moment in je leven waarvan jij overtuigd bent dat jouw prana het sterkst was en jij in je kracht stond. Wat was het dat jij je op dat moment zo sterk voelde?

Onze coaches zijn gespecialiseerd in het coachen van mensen met stress en burn-out, depressie en angst- en/of paniekaanvallen. Wij zorgen dat je snel de juiste hulp krijgt.
Online cursus
159.00
Online cursus
Stap voor stap stressvrij, bewezen effectief, op basis van het Liberi Fasenplan.

Levenskracht en innerlijke kind.

Jouw levenskracht is niet iets wat in je volwassenleeftijd spontaan wordt aangezet. Het bestaat vanaf het moment dat jij gevormd werd als embryo. Sterker nog, de hoeveelheid levenskracht die je had toen je geboren werd is enorm. Kijk maar naar de ontwikkeling van een baby van 0 maanden tot 1 jaar. Daar heb je veel energie voor nodig.

Er is een verbintenis tussen personen die vaker last hebben van een burn-out of depressie en een trauma van het innerlijke kind. Je prana heeft in je jeugd niet de ruimte gekregen te ademen en zijn zoals het hoort. De verbinding met je innerlijke kind is een van de belangrijkste aspecten als we spreken over levenskracht, en als deze verstoord is, is het niet vreemd als je meer stress of neerslachtigheid ervaart dan andere mensen. Overmatig stress hebben is het tegenovergestelde van ‘in verbinding staan’.

Bidden-Levenskracht

Jouw levensenergie terug in een burn-out.

Nu je weet wat levenskracht inhoudt, wil je dit graag weer terugpakken terwijl je in een burn-out zit. Het kan enorm lastig zijn om dit alleen te doen en daar zit niks bij om je voor te schamen. Je energielevel ligt al laag en op dit punt hulp inschakelen laat zien hoeveel levenskracht je eigenlijk al voelt. Een coach kan je helpen volledig terug te komen in je kracht. Bijvoorbeeld door ACT, cognitieve gedragstherapie maar ook wandelcoaching zijn goede behandelmethodes weer in één lijn te komen met jouw energie. Je zal, door aan de slag te gaan met een coach, snel merken dat die levenskracht nooit weg geweest is. Gun jezelf de rust en de competenties weer één te worden met jezelf en het leven.

Wil jij hulp bij stress of burn-out?

Doe geheel vrijblijvend de burn-out test of neem contact met ons op.

Direct contact Of bel 085 - 5363606

Laat een reactie achter op dit blogartikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit bericht:
×
Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over stress en burn-out. Inschrijven