Zoeken

Zoeken sluiten

Levensenergie in huis voor minder stress: 8 tips

woensdag 20 oktober 2021

Levensenergie in huis voor minder stress: 10 tips

Levensenergie in huis: wist je dat de energie in jouw huis ook kan zorgen voor meer stress? Jouw huis is namelijk meer dan alleen een woning. Wellicht heb je zelf al eens ervaren dat de energie in het ene huis beter aanvoelt dan in het andere? De energie in een huis zegt veel over de perso(o)n(en) die er wonen en de manier waarop iemand in het leven staat. Daarnaast speelt jouw huis een belangrijke rol voor jouw geluk en positieve gezondheid. Bovendien zegt jouw huis ook veel over hoe jij jezelf ziet en hoe jij over jezelf denkt. Je huis is dan ook een weerspiegeling van jezelf.

Zeker nu we in de herfst en winter vaker binnen zijn, is het nog meer van belang om een goede levensenergie in huis te krijgen en te behouden. Hoe kun je in jouw huis de levensenergie laten stromen? In dit blogartikel geven wij tips voor meer positieve energie in huis!

levensenergie in huis

Onze coaches zijn gespecialiseerd in het coachen van mensen met stress en burn-out, depressie en angst- en/of paniekaanvallen. Wij zorgen dat je snel de juiste hulp krijgt.
Online cursus
159.00
Online cursus
Stap voor stap stressvrij, bewezen effectief, op basis van het Liberi Fasenplan.

Levensenergie in huis is negatief: hoe merk je dat?

Als de levensenergie in huis zwaar, onrustig of negatief aanvoelt, kun je dit heel goed merken aan je gesteldheid. Als de energie in huis niet goed stroomt, kun je bijvoorbeeld meer stress voelen. Daarnaast kun je heel vermoeid zijn of piekeren over het verleden of juist over de toekomst. Bovendien kun je zelfs angstklachten krijgen. De volgende lichamelijke en mentale klachten kunnen optreden:

Burn-out test
Gratis
Burn-out test
Onze gratis burn-out test geeft je in 50 vragen antwoord hoe het nu daadwerkelijk is gesteld met jouw stressniveau.

Levensenergie in huis laten stromen: 8 tips 

Weg met overbodige spullen

De eerste en misschien wel de belangrijkste tip is: opruimen. Overbodige spullen in huis werken namelijk zeer stagnerend voor de energie in huis. Ze geven negatieve energie af en staan jouw vrijheid in de weg. Veel chaos in huis betekent vaak ook chaos in jezelf. Je kunt een rusteloos gevoel hebben. Dus wees kritisch en maak geen excuses. Heb je spullen die oud of kapot zijn? Gooi ze weg. Heb je spullen die je niet meer gebruikt, maar nog in orde zijn? Geef ze weg aan de kringloop of verkoop ze. Leer loslaten, letterlijk en figuurlijk. Bovendien zorgt een opgeruimd huis ook voor een opgeruimd hoofd, want je krijgt meer rust in je hoofd Opruimen is ook een vorm van je hoofd leegmaken en zorgt direct voor minder stress. Kies echter niet voor een minimalistisch huis, want dit kan juist de emotionele balans verstoren.

Kortom, kies alleen voor spullen waar je blij van wordt en die een betekenis voor jou hebben. Hoe lichter je huis, hoe lichter je zult leven.

Meer groen in huis

De natuur zorgt voor een kalme geest, maar ook voor een ontspannen lichaam. Wist je dat de natuur de verbinding met jezelf zal verbeteren? Zorg dan ook voor meer planten in huis. Zij geven van nature niet alleen zuurstof af, maar ook positieve levensenergie. Daarnaast zorgen ze ervoor dat de lucht in de ruimte gezuiverd blijft. Geef elke kamer in huis dan ook een mooie plant. Bovendien kun je met verse bloemen ook veel positiviteit in huis opwekken.

Natuurlijke materialen

Laat de natuur verder terugkomen in huis door zoveel mogelijk te kiezen voor natuurlijke materialen. Denk bijvoorbeeld aan hout, rotan en katoen. Wist je dat zelfs een houten tafel voor goede energie in huis kan zorgen? Daarnaast kun je kiezen voor spullen gemaakt van bamboe, een zeer sfeervol en duurzaam materiaal. Kies bovendien voor kwalitatieve spullen die op een eerlijke manier zijn gemaakt. Ook dat geeft positieve energie af. Vermijd goedkope, niet-duurzame materialen, zoals kunststof of polyester.

levensenergie in huis

Meer licht in huis

Licht geeft energie dus zorg ervoor dat de kamers waar je het meeste verblijft, veel licht binnenlaten. Zo profiteer je niet alleen van helend zonlicht maar ook van de positieve energie die de zon ons geeft. Geniet van de zonnestralen die jouw huis binnenkomen.

Maak het persoonlijk

Kies zelf bewust voor een interieur dat echt bij jou past. Dus niet op basis van trends of geheel volgens de smaak van je partner. Zo maak je jouw huis echt persoonlijk en dat voel je aan de energie. Daarnaast is het een teken van onafhankelijkheid.

Wees gemotiveerd

Als je gemotiveerd bent om van je huis bewust een fijne plek te maken dan zal dit veel makkelijker gaan. Heb je een doel voor bepaalde kamers? Zo geeft een opgeruimde werkkamer veel rust en ruimte voor jouw favoriete hobby, zoals schrijven. En van de badkamer maak je misschien een serene plek waar er ruimte is voor self care. Of misschien zelfs een mooie kamer waar je yoga kunt beoefenen of kunt mediteren

Dankbaarheid en waardering

Door elke dag jouw dankbaarheid uit te spreken, zorg je ook voor positieve levensenergie in huis. Uit ook dankbaarheid naar jouw huis. Daarnaast kun je gebruik maken van positieve affirmaties. Dit bevordert zinvol leven

Geef jouw huis aandacht

Zorg regelmatig goed voor jouw huis en laat de spullen niet verstoffen. Maak schoon en zorg voor genoeg frisse lucht door het hele huis door ramen open te zetten. Vervolgens kun je de ruimte ook energetisch reinigen met wierook. Bovendien zorgt het branden van kaarsen ook voor meer rust in huis. Tenslotte zorg je ook met fijne muziek voor een goede energie.

Onze coaches zijn gespecialiseerd in het coachen van mensen met stress en burn-out, depressie en angst- en/of paniekaanvallen. Wij zorgen dat je snel de juiste hulp krijgt.
Online cursus
159.00
Online cursus
Stap voor stap stressvrij, bewezen effectief, op basis van het Liberi Fasenplan.

levensenergie in huis

Levensenergie in huis verhogen voor meer geluk

De energie in ons huis is ook bepalend voor onze kwaliteit van leven. De levensenergie in huis raakt geblokkeerd door de afwezigheid van eenheid en persoonlijkheid, maar ook door veel spullen. Dit kan uiteindelijk zijn weerslag hebben op jouw energie en welzijn. Zo kun je last krijgen van slaapproblemen of je ervaart drukte in je hoofd. Daarnaast kun je sneller overprikkeld zijn of spanningshoofdpijn hebben. Kortom, een huis waar de levensenergie niet goed stroomt, kan eerder leiden tot verschillende stress- en angstklachten.

Gelukkig kun je ervoor zorgen dat jouw huis weer nieuwe, positieve energie krijgt. Dit doe je door bewust aandacht te schenken aan alles in en rondom jouw huis. Zo zorgen bijvoorbeeld planten in huis voor levenskracht en ze houden ons in het nu. Daarnaast is het belangrijk om een persoonlijk huis te creëren. En vooral: wees dankbaar!

Wil jij hulp bij stress of burn-out?

Doe geheel vrijblijvend de burn-out test of neem contact met ons op.

Direct contact Of bel 085 - 5363606

Laat een reactie achter op dit blogartikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit bericht:
×
Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over stress en burn-out. Inschrijven