Zoeken

Zoeken sluiten

Wat is heartfulness en wat doe je ermee?

zaterdag 11 juni 2022

De wereld wordt steeds drukker en steeds meer mensen krijgen de behoefte om te onthaasten. We mediteren steeds vaker, worden ons meer bewust van de kracht die uit onszelf komt en gunnen ons leven rust en regelmaat. Vanuit mindfulness leren wij het hoofd te legen van externe ruis. Heartfulness is een term waar nog niet iedereen van gehoord heeft. En dat is maar wat zonde. Indien je bekend bent met mindfulness, is heartfulness een onmisbaar vervolg op het uitvoeren van de mindfulness.

Het verschil tussen mindfulness en heartfulness.

Zoals hierboven geschreven is mindfulness een vorm van meditatie en bezinning om jouw hoofd meer ruimte te geven voor rust en kalmte. Heartfulness is een perfect vervolg op de mindfulness. Heartfulness is het vullen van jouw hart met liefde, compassie, mildheid, een evenwicht van emoties en wijsheid. Een ontwaking van jouw spirituele hart.

‘Panta Rhei’. Alles stroomt. Een gezegde van de westerse filosoof Heraclitus die ongeveer 500 jaar voor Christus heeft geleefd. Geen enkel moment is hetzelfde. Je kunt nooit met je voeten in dezelfde rivier stappen. Zo gaat dat ook met de liefde die komt vanuit jouw hart. De liefde, affectie en het openstellen van je hart naar anderen en jezelf is nooit hetzelfde. Een continue proces van het vullen en samenwerken met je heartfulness.

Onze coaches zijn gespecialiseerd in het coachen van mensen met stress en burn-out, depressie en angst- en/of paniekaanvallen. Wij zorgen dat je snel de juiste hulp krijgt.
Online cursus
159.00
Online cursus
Stap voor stap stressvrij, bewezen effectief, op basis van het Liberi Fasenplan.

Jouw hart ontwaakt.

Vergelijkbaar met mindfulness is heartfulness het ontwaken van je hart en het vullen van je hart met liefde, een proces wat tijd nodig heeft. Het is bijna onmogelijk om je hart van de een op andere dag te vullen met pure compassie en zelfcompassie, zonder enig oordeel. Dit vergt veel oefening. Want hoe makkelijk is het negativiteit mee te brengen in een emotie naar anderen toe. En vergeet jezelf ook niet.

rust-heartfulness

De ondertiteling van jouw leven.

Het stemmetje in je hoofd, de ondertiteling van jouw leven, heeft continue kritiek op jou en de mensen om je heen. Indien je dat met regelmaat ervaart, hoef je je daar zeker niet schuldig over te voelen. Het menselijke brein is gemaakt om continu fouten te signaleren in gebeurtenissen die het leven negatief kunnen beïnvloeden. Dit komt voort uit het perfectioneren van negatieve invloeden. Dit gebeurt door een automatisme die is ontstaan vanuit de evolutie van het menselijk brein.

Echter kan dat stemmetje de overhand gaan krijgen. Hier komt de mind- en heartfulness kijken. Het corrigeren van dat stemmetje die overal commentaar op heeft is een confronterend maar krachtig proces. Zodra je door krijgt hoe vaak deze ondertiteling negativiteit meebrengt, kun je grip krijgen op deze woorden, deze gedachten en emoties.

Burn-out test
Gratis
Burn-out test
Onze gratis burn-out test geeft je in 50 vragen antwoord hoe het nu daadwerkelijk is gesteld met jouw stressniveau.

Heartfulness verbindt.

Feitelijk is heartfulness een verbinding met jouw hart vol liefde en positiviteit. Wanneer je heartfulness doorkrijgt zal dit niet alleen een positief effect hebben op jouw leven, je zult zien dat je datzelfde positieve effect overgeeft op andere personen uit je omgeving. Wat je geeft krijg je terug. Woorden zijn daar maar een klein onderdeel van. Zodra je bedreven wordt in heartfulness, straal je dit ook uit. Je houding verandert, je mimiek verandert en de omgang met andere mensen verandert in een rap tempo. Je merkt dat anderen graag bij jou willen zijn en rust vinden in jouw aanwezigheid.

Hoe werkt heartfulness?

Volg je hart.’, hoe vaak is dat al tegen je gezegd in het leven? Met heartfulness leer je te leven vanuit, het woord zegt het al, je hart. Met volle overgave. Je laat je geest de gevoelens en emoties die je ervaart geen invloed hebben op wat je met je hart wil voelen. Liefde en compassie. Maar ook begrip en medeleven. Vergis dit niet met medelijden. Medelijden is alsnog een negatieve emotie en een invulling van andermans besef op het leven.

Je laat je hart invloed hebben op jouw geest en gedachten. Omarm de liefde maar ook de pijn die het leven kan geven.

verbinding-heartfulness

Hoe bereik je een volledige staat van compassie naar jezelf en anderen?

Het is al eerder genoemd. Heartfulness is een continu proces van omarmen en accepteren dat iets is zoals het is. Personen die geregeld negatief zijn over jou, of over andere dingen in het leven, kun je beantwoorden met compassie. Doordat je directe, impulsieve, oordelen over en van anderen los laat en deze benadert met jouw hart zul je al snel een andere beleving van communicatie, maar ook van emoties ervaren.

  • Begin met liefde naar jezelf te tonen. Je kunt geen liefde geven indien je jezelf dit niet geeft.
  • Laat los. Laat het gebeuren. Je hoeft niet altijd meteen te reageren. Wat zegt het kind in jou tegen negatieve emoties, oordelen, aannames?
  • Ontspan. Neem een aantal keer per dag tijd om te ontspannen en luister naar wat je hart je vertelt.
Onze coaches zijn gespecialiseerd in het coachen van mensen met stress en burn-out, depressie en angst- en/of paniekaanvallen. Wij zorgen dat je snel de juiste hulp krijgt.
Online cursus
159.00
Online cursus
Stap voor stap stressvrij, bewezen effectief, op basis van het Liberi Fasenplan.

Heartfulness behouden.

Heartfulness is niet alleen mediteren en stilstaan bij je emoties en gedachten. Daarnaast is het ook belangrijk met regelmaat bewegen. Sta in contact met je lichaam. Wat vertelt je lichaam en welke verwachtingen heb jij daar aan gekoppeld?

Beweeg. Dans. Beleef. Stretch. Om heartfulness te bereiken is het belangrijk dat je ook volledig in contact staat met jouw lichaam. Hoe zit je hart in jouw lijf. Je hart en lichaam zijn volledig afhankelijk van elkaar en kunnen alleen door samen te werken een volledige staat van bezinning bereiken.

beweeg-heartfulness

Coaching en heartfulness.

We hebben het eerder besproken. Voordat je start met heartfulness zul je eerst de mindfulness goed onder de knie moeten hebben. Zonder mindfulness is er geen heartfulness. Zonder heartfulness is de mindfulness niet compleet.

Een coach kan jou hier volledig in begeleiden en ervoor zorgen dat je jouw leven gaat vullen met bewustwording en bewustzijn. Je zult merken dat je daardoor jouw eigen geluk gaat creëren in emotie en gevoel.

Nog niet toe aan de heartfulness? Start met alle rust met mindfulness. Dit kan bijvoorbeeld met een wandelcoach.

Wil jij hulp bij stress of burn-out?

Doe geheel vrijblijvend de burn-out test of neem contact met ons op.

Direct contact Of bel 085 - 5363606

Laat een reactie achter op dit blogartikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit bericht:
×
Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over stress en burn-out. Inschrijven