Zoeken

Zoeken sluiten

Wandelcoaching en vrijuit praten: gaat dat wel samen?

dinsdag 24 maart 2020

Liberi hanteert wandelcoaching als unieke methode tegen stress en een burn-out. Waarom deze vorm van coaching vraag jij je wellicht af. Eenvoudig gezegd zijn hier twee goede redenen voor. Allereerst is het zo dat wandelcoaching een positief effect op de hersenen heeft. Daarnaast zijn wij van mening dat deze vorm van coaching extra effectief is omdat veel mensen de frisse buitenlucht prefereren boven stilzitten tussen vier muren.

Coaching bestaat voor een groot deel uit intieme, vertrouwelijke gesprekken. Daarom kunnen wij het ons goed voorstellen dat je met bepaalde vragen zit. Kun je bijvoorbeeld vrijuit praten tijdens wandelcoaching? Wanneer je met je coach in een afgesloten ruimte zit, weet je zeker dat je vrijuit kunt praten. Maar hoe zit dat als je aan het wandelen bent?

We kunnen je geruststellen. Natuurlijk kun je vrijuit praten. Als dat niet zo zou zijn, zouden wij deze vorm van coaching niet aanbieden. Kom wandelcoaching een keer proberen en je zult ervaren dat je ook middenin de vrije natuur zorgeloos en vrijuit kunt praten.

Onze coaches zijn gespecialiseerd in het coachen van mensen met stress en burn-out, depressie en angst- en/of paniekaanvallen. Wij zorgen dat je snel de juiste hulp krijgt.
Online cursus
159.00
Online cursus
Stap voor stap stressvrij, bewezen effectief, op basis van het Liberi Fasenplan.

Je coach is je vertrouwenspersoon

Wanneer je gebruikmaakt van onze wandelcoaching doe je dit natuurlijk vanwege een goede reden. Je hebt een probleem met stress of je hebt een burn-out. Dit betekent dat je intieme, vertrouwelijke en serieuze gesprekken gaat voeren. Dat begint natuurlijk met een coach bij wie jij je op je gemak voelt. Jouw coach is je vertrouwenspersoon. Een professional met wie je kunt praten over je diepste gevoelens, angsten, uitdagingen en problemen. Dat moet ook, wil je tot de kern van het probleem komen en volledig kunnen herstellen. Moeilijk over een burn-out praten is een veelvoorkomend probleem. Je zult zien dat jouw coach je over deze drempel heen helpt.

Of de gesprekken nu binnen of buiten plaatsvinden: je coach kun je te allen tijde vertrouwen. Al onze coaches zijn gedegen opgeleid en beschikken over zeer veel praktijkervaring. Wanneer jij contact met ons opneemt en je aanmeldt voor een vrijblijvende kennismaking, koppelen wij je aan een coach bij jou in de buurt. Wij vinden het echter belangrijk dat je een goede klik hebt met je coach. Is die klik er niet? Dan regelen wij gewoon een afspraak met een andere coach. Zo weet je van tevoren dus al dat het aan de samenwerking tussen jullie niet zal liggen.

wandelcoaching in de natuur

Vrijuit praten tijdens wandelcoaching in de natuur

Met je coach kun je dus een uitstekende vertrouwensband opbouwen. Wanneer je denkt aan coaching, denk je waarschijnlijk aan sessies in een speciale ruimte. Een ruimte waarin niemand mee kan luisteren. Hoe zit dit dan bij wandelcoaching? Tijdens wandelcoaching begeef jij je natuurlijk in het openbaar. Dat betekent dat er andere mensen zijn. Mensen die jullie gesprekken niet hoeven te horen.

Natuurlijk gaan we niet lukraak de natuur in. De coachingsessies draaien om jouw herstel. Dit betekent dus ook dat wandelcoaching plaatsvindt op plekken waar jij je prettig voelt. Dit kunnen jouw favoriete plekken zijn, of rustige plekken in de omgeving. De mogelijkheden worden van tevoren in kaart gebracht.

Natuurlijk zoeken we ook de rust op. Hetzelfde doe je wanneer je met een vriend of vriendin tijdens het wandelen een goed gesprek hebt. Je houdt afstand, zoekt de rust op en wanneer er voor je gevoel iemand te dichtbij komt, wachten we gewoon even.

wandelcoaching gesprekken

Waar gaan de gesprekken dan over?

Onze wandelcoaching maakt onderdeel uit van onze totale methode. Hierin werken wij met het door onszelf ontworpen Fasenplan. In dit plan doorloop je bepaalde, vaste fasen die leiden tot herstel. Iedereen doorloopt dezelfde fasen. De concrete invulling is echter geheel afhankelijk van de persoon. Deze invulling wordt bepaald door wie jij bent als persoon, wat je symptomen zijn en waar je tegenaan loopt. Waar de gesprekken tijdens wandelcoaching over gaan, is dus geheel afhankelijk van jouw behoeften. Je kunt in vertrouwen vertellen over zaken die je bezighouden. Jouw coach stelt zich echter ook altijd pro-actief op.

Waarom wandelcoaching en praten goed samengaan

Ik stipte het al aan in de inleiding: bij Liberi zijn wij van mening dat wandelen en praten/coaching uitstekend samengaan. Dat is niet iets dat wij alleen vinden. Het wordt door wetenschap onderbouwd. Een lichte vorm van inspanning heeft namelijk diverse voordelen. Sowieso is het gezond om buiten te zijn, maar actief bezig zijn heeft ook een gunstig effect op je hersenen. Daarbij heeft de natuur een stressverlagende werking.

Voor een maximaal effect van de coaching, is het belangrijk dat jij je goed voelt. In zeer veel gevallen geldt dat onze cliënten beter in hun vel zitten terwijl ze met lekker weer een flink stuk wandelen. Zij verkiezen het boven stil zitten in een afgesloten ruimte. Geldt dat ook voor jou? Zeker wanneer je last hebt van somberheid en neerslachtigheid, of misschien zelfs depressieve gevoelens, kan een fijne wandeling in de natuur helpen om je stemming te verbeteren. Er komen dan tal van gelukshormonen vrij. Hoe beter jij je voelt, hoe effectiever de coaching zal zijn.

Burn-out test
Gratis
Burn-out test
Onze gratis burn-out test geeft je in 50 vragen antwoord hoe het nu daadwerkelijk is gesteld met jouw stressniveau.

Wat als ik het een keer niet aandurf?

Het kan natuurlijk voorkomen dat je wilt gaan praten over een zeer beladen onderwerp. Iets dat je echt gegarandeerd onder vier ogen wilt doen. Dat hoeft niet tijdens een wandeling buiten. Liberi helpt onder andere ook cliënten met een angststoornis of een paniekstoornis. Voor hen is het niet altijd wenselijk om naar buiten te gaan. Of we gaan wandelen, hangt van de omstandigheden en je eigen gemoedstoestand af. Wij bieden ook coaching binnen. Naar buiten gaan is geen vereiste. Het is een methode die wij graag toepassen, maar wanneer de omstandigheden het niet toelaten of je er zelf even niet aan toe bent, blijven we binnen en kun je hier veilig praten met je coach.

Het kan zo zijn dat bepaalde angsten overwinnen onderdeel is van je coaching en herstel. Niet naar buiten durven gaan of bepaalde plaatsen vermijden zijn twee voorbeelden van angsten waarbij wij je juist wél aansporen om naar buiten te gaan. Je coach zal je hierin steunen en stap voor stap een stukje verder gaan. Zo zul je uiteindelijk deze angsten overwinnen. Kortom: klinkt onze wandelcoaching aantrekkelijk? Neem dan contact op voor een kennismaking en een coaching sessie met jouw persoonlijke stress- en burn-out coach.

Wil jij hulp bij stress of burn-out?

Doe geheel vrijblijvend de burn-out test of neem contact met ons op.

Direct contact Of bel 085 - 5363606

Laat een reactie achter op dit blogartikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit bericht:
×
Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over stress en burn-out. Inschrijven