Zoeken

Zoeken sluiten

Wandelcoaching als ik niet fit ben?

zaterdag 7 maart 2020

Liberi heeft met zeer veel zorg een specifieke methode ontwikkeld om cliënten te helpen herstellen van hun burn-out. Wij gebruiken hiervoor ons Fasenplan in combinatie met wandelcoaching. Een ervaren, deskundige en goed opgeleide coach gaat bij voorkeur met jou de vrije natuur in. Hier kan hij/zij met coachingsessies tijdens een gezonde wandeling te werken aan jouw herstel. Naast dat het fijn is om lekker buiten te zijn, biedt wandelcoaching ook diverse door wetenschap ondersteunde voordelen en kan het bijdragen aan een sneller herstel. Maar wat nu als jouw fysieke (en/of mentale) staat voor je gevoel verhindert dat je (lange) wandelingen kunt maken? Je vraagt je dan wellicht af: kan ik gebruik maken van wandelcoaching als ik niet fit ben? Met andere woorden: kan ik wel bij Liberi terecht. Ik kan je geruststellen: dat is geen probleem.

Onze coaches zijn gespecialiseerd in het coachen van mensen met stress en burn-out, depressie en angst- en/of paniekaanvallen. Wij zorgen dat je snel de juiste hulp krijgt.
Online cursus
159.00
Online cursus
Stap voor stap stressvrij, bewezen effectief, op basis van het Liberi Fasenplan.

Kan ik gebruikmaken van wandelcoaching als ik niet fit ben? Ja, dat kan

Wij gebruiken wandelcoaching bij voorkeur, omdat bewezen is dat dit een positief effect heeft.. Dat wil uiteraard niet zeggen dat wij hier aan alle omstandigheden aan vasthouden. Het is primair onze taak om te zorgen voor een coaching traject dat perfect bij jou aansluit. Een traject dat voorziet in je behoeften en bijdraagt aan een snel en volledig herstel. Wanneer dit betekent dat je samen met je coach lekker de natuur in kunt gaan, dan zullen wij elke mogelijkheid hiertoe aangrijpen. Maar wanneer je niet fit bent, en gebruik maken van wandelcoaching voor jou niet mogelijk of lastig is, passen wij ons werkwijze aan.

Dit geldt vanzelfsprekend niet alleen bij een fysieke handicap, aandoening, ziekte of andere lichamelijke beperking. Ook wanneer je geestelijk (nog) niet in staat bent om wandelingen te maken, zullen wij zorgen voor een behandeling die bij je aansluit.

Je zult echt niet de eerste zijn

Wandelcoaching is voor veel van onze cliënten een belangrijke reden om voor ons te kiezen, uiteraard in combinatie met onze deskundigheid en uitstekende resultaten. Het is iets anders en voor velen beslist een welkome afwisseling van lange praatsessies tussen vier muren. Zo kan het ook helpen bij het overwinnen van eenzaamheid. Dit is echter niet direct voor iedereen mogelijk.

Je zult zeker niet de eerste en ook niet de laatste cliënt zijn die door een (fysieke) beperking of blokkade niet in staat is om (lange) afstanden te wandelen. Soms is deze onmogelijkheid van tijdelijke aard, bijvoorbeeld bij een blessure. Het is ook mogelijk dat je algehele conditie (nog) niet toestaat om naar buiten te gaan. In dat geval denken wij met je mee en kunnen wij je hier ook in begeleiden.

Stap voor stap een stukje verder

Wanneer je aan de slag gaat met jouw coach, is één ding zeer belangrijk om te weten: jouw coach is niet alleen een professional, maar ook een vertrouwenspersoon. Wij zijn al vele jaren een specialist op het gebied van het behandelen van burn-outs. Wij weten dus precies wat hier allemaal bij kan komen kijken. Wanneer je een burn-out hebt, zit je al helemaal niet goed in je vel. Sterker nog: de kans is groot dat je diep in de put zit en wellicht helemaal geen uitweg meer ziet. Wij zijn er om je hiermee te helpen.

burn-out-coach-wandelcoach

Mensen schamen zich soms voor hun gesteldheid. Het kan confronterend zijn om wel naar buiten te willen, maar dit simpelweg niet te kunnen. Gebruik maken van wandelcoaching lijkt voor een buitenstaander misschien heel normaal en eenvoudig, maar voor iemand met een burn-out, kan dit een te grote stap zijn. Jouw coach begrijpt dit en steunt je. Zou je wel gebruik willen maken van wandelcoaching, maar lukt het je nu nog niet om samen met je coach naar buiten te gaan? Dan pakken we het stap voor stap aan. Je kunt rustig opbouwen en stap voor stap een stukje verder gaan. Beginnen met vijf minuten, vervolgens tien en voor je het weet ben je bezig aan je eerste lange wandeling, en kun je hier nog van genieten ook.

Tal van redenen kunnen meespelen

Wij kennen alle symptomen van een burn-out. Uit ervaring weten wij dus ook dat er veel symptomen zijn die je kunnen verhinderen van het doen van de dingen die je eigenlijk zou willen doen. Gebruik maken van wandelcoaching is bij sommige symptomen niet eenvoudig of wellicht zelfs tijdelijk onmogelijk.

Ik heb het zojuist gehad over de fysieke onmogelijkheid om gebruik te kunnen maken van wandelcoaching. Ik haalde het voorbeeld aan van een blessure, maar er kunnen tal van andere redenen zijn: een handicap, maar misschien ook overgewicht, gewrichtsklachten of een ziekte die je verhindert om te kunnen wandelen. Alles is open te bespreken en jouw coach zal je altijd ondersteunen en vanzelfsprekend nooit dwingen. Is wandelcoaching in zijn geheel niet mogelijk, bijvoorbeeld omdat een ziekte, aandoening of handicap van blijvende aard is, dan zorgen we voor een passend alternatief en zul je nog steeds goede coaching en een effectieve behandeling krijgen.

Het zijn echter lang niet altijd fysieke oorzaken die ervoor zorgen dat gebruik maken van wandelcoaching (tijdelijk) niet mogelijk is. Een burn-out kan ook gepaard gaan met tal van mentale symptomen die dit verhinderen. Zo kan het zijn dat je door je burn-out of aanverwante klachten bepaalde plaatsen mijdt. Het kan dan goed zijn dat je eerst deze angst moet zien op te lossen voordat je onbezorgd naar buiten kunt gaan. Hetzelfde geldt wanneer je continu bang bent voor een onbekend gevaar of wanneer je last hebt van een paniekstoornis of paniekaanvallen. Onze ervaren burn-out coaches zijn gespecialiseerd in het behandelen van burn-outs en daar horen uiteraard ook de bijbehorende symptomen bij.

wandelcoach Nienke

Burn-out test
Gratis
Burn-out test
Onze gratis burn-out test geeft je in 50 vragen antwoord hoe het nu daadwerkelijk is gesteld met jouw stressniveau.

Een burn-out overwinnen heeft tijd nodig

Mocht jij in welke vorm dan ook last hebben van een beperking of blokkade die ervoor zorgt dat gebruik maken van wandelcoaching op dit moment onmogelijk is? Probeer dit dan te accepteren. Je zult steun vinden bij je coach. Hij/zij zal je echter ook motiveren wanneer je dit wenst en wanneer de tijd rijp is.

Een burn-out overwinnen heeft tijd nodig. Het is geen sprint, maar een marathon. Er ligt een lang en vaak zwaar en confronterend proces voor je, maar in dit proces zijn er ook diverse lichtpunten. Uiteindelijk kan het zo zijn dat je na verloop van tijd – wellicht zelfs sneller dan je had gedacht – weer dingen kunt die je niet had verwacht. Waar een wandeling van zelfs een paar minuten nu onmogelijk lijkt, is dat over een paar maanden wellicht wel iets dat je fysiek en mentaal vol kunt houden en waar je zelfs van kunt genieten. Herstel gaat stap voor stap, maar terwijl je bezig bent met je herstel, zul je merken dat je weer meer aan kunt en dat je plezier en energie terug gaat vinden. Dat is namelijk het werk van onze coaches en op die manier hebben wij in de loop der jaren al zeer veel mensen geholpen. Twijfel dan ook niet en neem contact met ons op voor een vrijblijvend intakegesprek.

Wil jij hulp bij stress of burn-out?

Doe geheel vrijblijvend de burn-out test of neem contact met ons op.

Direct contact Of bel 085 - 5363606

Laat een reactie achter op dit blogartikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit bericht:
×
Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over stress en burn-out. Inschrijven